tiistai 9. heinäkuuta 2013

Movie Monday #88 - My hero


Nyt näitä vähän luvattuja keväällä vastaamatta jääneisiin Movie Monday -haasteisiin tulee vastattua. Ensimmäisenä vuorossa on sankarikysely ja vaikka oma vastaus kuinka kliseiseltä tai muuten vaan yllätyksettömältä kuulostaakin, niin kun tulee kyse elokuvasankarit, Indiana Jones tulee minulle aina ihan ensimmäisenä mieleen.

Indyhän on lähestulkoon sankari vastoin tahtoaan, vaikka ei sitä jobia nyt kovin vastenmielisenä tunnu pitävänkään. Indy on piinkova arkeologi, jolle melkein mikään este ei ole liian suuri, mutta silti hänellä on sydän paikallaan, mikä sitten tarkoittaa sukulaistensa pelastamista erinäisistä vaaroista ja tuleepa silloin tällöin jokunen neitokin pelastettua pulasta tarpeen tullen. Eikä myöskään siitä pääse mihinkään, etteikö Indy näyttäisi hyvältä, olipa hän seikkailuvaatteissaan (kuva yllä!) tai professorin puvussaan. Minut hän saisi pelastaa ihan milloin vain!

Jos palattaisiin kuitenkin tosielämään, sillä haasteessa myös kysyttiin, kuka elokuvasankari voisi sitten pelastaa varsin arkisen elämäni päivän? Suoraan sanoen en tiedä. En ole varma, onko elämässäni tai arjessani sellaisia ongelmia, joita joku leffasankari - määriteltiinpä sankari kuinka väljästi tahansa - voisi parantaa. Ei ainakaan tule mitään mieleen. Indy kyllä voisi temmata minut jos jonkinlaiseen seikkailuun, niin todellisuudessa en taida sellaista kaivata, joten sitäkään ei voi pitää varsinaisena päivän pelastajana. Jos nyt ajatellaan asioita, joita haluaisin parantuvan, niin niihin liittyen en ainakaan muista nähneeni elokuvia sankarisilmäkirurgeista, sankarikunto-ohjaajista, sankarivuokranantajista tai sankarivälimatkojenlyhentäjästä, joten en osaa tähän sanoa mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti