torstai 2. toukokuuta 2013

Väkivallan vihollinen 4

Alkuperäinen nimi: Death Wish 4: The Crackdown
Ohjaus: J. Lee Thompson
Käsikirjoitus: Gail Morgan Hickman
Pääosissa: Charles Bronson, Perry Lopez, John P. Ryan
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1987
Kesto: 95 min

I don't know the girl
- I do!


Paul Kersey (Charles Bronson) on asettunut aloilleen ja on seurustellut jo pari vuotta toimittaja Karen Sheldonin (Kay Lenz) kanssa ja Karenilla on tytär Erica (Dana Barron). Erica on sotkeutunut huumeisiin ja kuolee kokaiinin yliannostukseen ja Kersey päättää pistää toimeksi. Hän etsii käsiinsä Ericalle huumeita myyneen diilerin (Tim Russ). Poliisi pääsee rekisterikilven perusteella Kerseyn jäljille, mutta myös muilta Kerseyn teot eivät jää huomaamatta. Rikas lehtikeisari Nathan White (John P. Ryan) tuntee Kerseyn taustat ja pyytää tämän luokseen. Whiten oma tytär on kanssa kokenut Erican kohtalon ja White tahtoo Kerseyn tuhoavan Los Angelesissa toimivat suurimmat huumeliigat ja Kerseyhän pistää toimeksi...

Pitkän tauon jälkeen taas Väkivallan vihollisten kimppuun Väkivällan vihollinen 4 myötä. Aiemmat osat ohjannut Michael Winner on siirtynyt syrjään ohjaajan pallilta ja vetovastuun on ottanut muun muassa alkuperäisen Apinoiden planeetta -leffasarjan kahden viimeisen osan taustalta löytynyt J. Lee Thompson. Hieman kyllä pohditutti ohjaajan vaihtuminen, mutta rohkein mielin näitä kahta viimeistä sarjan leffaa päätin alkaa katsoa (se toinen toki vielä katsomatta). Ainakin tämä sarjan neljäs osa jatkaa jokseenkin aiempien osien viitoittamaa tietä ja hyvä niin, sillä kyllä tätäkin ihan katsoi.

Elokuvassa on siis Paul Kersey, lähes-tytärpuolen kuolema ja hitosti huumejengiläisiä. Tarvitseeko sanoa tarinasta tämän enempää? Ei, mutta sanonpa silti. Kersey pistää taas kerran tuulemaan paremman maailman puolesta ja tekee sen jälleen kerran ihan viihdyttävällä tavalla. Vaikka tapot välillä melko yksinkertaisia ovatkin, niin välillä Kersey harrastaa myöskin agenttileikkejä, mutta kunhan ei ota tätäkään elokuvaa liian vakavasti, niin nämä tapot voivat ihan viihdyttääkin, varsinkin lopputapahtumien lähestyessä. Joitakin juonenkäänteitäkin tapahtuu herättäen ennen niitä pieniä kysymysmerkkejä, mutta noin muuten aika perus Death Wish -menoa on tarjolla. Eihän elokuva tarjoa enää oikein mitään uutta, mutta sarjan ystäville maistunee varmaan tämäkin.

Mukana menossa (Dana "BH90210" Barronin lisäksi): Danny Trejo, Mark Pellegrino (Lost) ja Mitch Pileggi (Salaiset kansiot)

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti