lauantai 27. huhtikuuta 2013

Vuoden se kestää

Alkuperäinen nimi: I Give It a Year
Ohjaus: Dan Mazer
Käsikirjoitus: Dan Mazer
Pääosissa: Rose Byrne, Rafe Spall, Anna Faris
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Ilmestymisvuosi: 2013
Kesto: 97 min

- He's your type really.
- You're my type. I don't really go for good-looking.


Nat ja Josh (Rose Byrne ja Rafe Spall) ovat menneet naimisiin vain seitsemän kuukauden seurustelun jälkeen ja lähipiirissä onkin henkilöitä, jotka eivät usko liiton kestävän vuotta kauempaa. Aviopari onkin kuin yö ja päivä ja jo yhdeksän kuukauden jälkeen ovat avioliittoneuvojalla (Olivia Colman). He rakastavat kyllä toisiaan, mutta jokin heidän suhteessaan takkuaa. Kaiken lisäksi Joshin entinen eksä Chloe (Anna Faris) on vielä kuvioissa ja Nat puolestaan tutustuu töissä amerikkalaiseen Guyhin (Simon Baker), joka piirittää Natia oikein kunnolla. Pystyykö pariskunta kaikista vaikeuksista huolimatta pääsemään vaikean ensimmäisen avioliittovuoden yli?

Dan Mazerin esikois(leffa)ohjaus Vuoden se kestää on ollut trailerinsa vuoksi yksi kevään eniten odottamiani tapauksia, mutta Night Visions sotki tämänkin näkemisen suhteen hieman aikatauluja. Trailerissa elokuva tuntui kovinkin räävittömältä, enkä kiellä myöskään sitä seikkaa, etteikö trailerin yksi kriitikon kehu "loistavin brittikomedia vuosiin" olisi niin ikään myynyt elokuvaa mulle. Vuoden se kestää onkin varsin hauska tapaus.

Tarinallisesti elokuva ei tarjoa mitään oleellisesti uutta, vaan lähinnä tutulta tuntuvaa romanttista hömppää neliödraamoineen. Paitsi ettei pahempaa draamaa juuri nähdä, sillä Joshin ja Natin ongelmista huolimatta elokuva on aikamoinen happy-happy -kokemus ja kun vähänkin tarkemmin seuraa, niin huomaa, ettei elokuva myöskään kulje ihan niitä kaikkein tutuimpia polkuja pitkin. Monesti silloinkin, kun on hieman vakavampi hetki käsillä, niin homma lyödään läskiksi jollain tavalla... ja hyvä niin. Huumori toimii, vaikka todellisesta naurupommista ei ole kyse, mutta silti tulee naurettua tapahtumille, mutta ennen kaikkea dialogeille, jotka yllättävät tämän tästä näppäryydellään aitoon brittityyliin. Kyllä tämän elokuvan parissa hyvin viihtyy.

Jos nyt jostain pitää valittaa, niin tietyistä sivuhenkilöistä. Vaikka tavallaan pidinkin niin avioliittoneuvoja Lindasta kuin testamenttiasioista vastaavasta (turhasta) Alanistakin (Tim Kay), niin silti hahmot on vedetty tarkoituksella niin yli, että se jopa vähän häiritsee. Vähän sama vaivaa ylitsevuotavaan virneeseen naamansa jumittaneeseen Stephen "Ricky Gervaisin aisapari" Merchantiin, jonka hahmo Dan ampuu ei niin vähänkään yli. Danilla on kyllä hyviäkin juttuja siellä välissä, mutta se puhetulva on aina niin valtava, että kokonaisuudessaan aiheuttaa lähinnä silmien pyörittelyä. Onneksi hänkin jää verrattain pieneen rooliin.

Mukana menossa: Minnie Driver

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti