torstai 18. huhtikuuta 2013

Resolution

Alkuperäinen nimi: Resolution
Ohjaus: Justin Benson, Aaron Moorhead
Käsikirjoitus: Justin Benson
Pääosissa: Peter Cilella, Vinny Curran, Zahn McClarnon
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2012
Kesto: 91

Dude, you keep coming in here with all these recordings and the stupid stories about how you'd found them. You're acting weird.


Michael (Peter Cilella) saa ystävältään Chrisiltä (Vinny Curran) videon, jossa tämä huumepöllyissä pelleilee aseen kanssa ja on muutenkin sekava. Michael päättää tehdä jotain ja se "jotain" on mennä Chrisin luokse ja kahlita tämä käsiraudoilla kiinni lämpöputkeen. Michael kun on päättänyt saada Chrisin irti huumekoukusta, myöntämään ongelmansa ja hakeutumaan hoitoon. Tehtävä ei ole helppo, sillä Chris ei ole täysin yhteistyöhaluinen ja yrittääkin huijata Michaelia, mutta tuloksetta. Mökillä käy myös jos jonkinlaista väkeä, mikä vaikeuttaa Michaelin operaatiota. Kaiken muun lisäksi mökistä ja sen lähistöltä alkaa löytyä outoja videoita ja kuvia, joiden tuojista kaksikolla ei ole mitään tietoa... 

Samaan aikaan Resolutionin kanssa esitettiin dokumentteja Suomi-pornosta, joten tämä tuntui rutosti kiinnostavalta eli valinta oli jälleen kerran aika helppo. Indie-tuotantona syntynyttä Resolutionia on kovasti yhdistetty viime vuoden hittileffaan The Cabin in the Woodsiin, mistä festareilla piipahtaneet tekijät Justin Benson ja Aaron Moorhead eivät olleet lainkaan pahoillaan, vaikka eivät suoraan myöntäneetkään mitään, mikäli oikein muistan. No, "esikuvaansa" en ole vieläkään nähnyt, mutta Resolution oli kuitenkin ihan ok kamaa.

Elokuva yhdistää psykologista trilleriä ja kauhua ihan kivasti. Jo yksinäänkin tämä kahlitsemispuoli olisi toiminut ihan hyvin, sillä siinä missä Chris yrittääkin suurin piirtein kaikkia mahdollisia - olosuhteet huomioon ottaen - narkkarin keinoja päästäkseen käsiraudoista, Michael kuitenkin on hyvin perillä narkkarin mielenliikkeistä, eikä mene halpaan, mikä on vähintäänkin piristävää. Lisäksi näin asetetaan kivasti jännitettä sen suhteen, että miten kaksikon keskinäisissä tekemisissä oikein sujuu ja syntyykö Chrisistä vähitellen kuinka julma vieroitusoireista kärsivälle kaverilleen, mitä nyt näiden muiden hemmojen palloilu mökin lähistöllä vähän rikkoo sitä jännitettä.

Sitten mukaan tungetaan tämä yliluonnollinen shitti, mikä vie edellä mainitut pohdiskelmat mennessään, mutta ei kuitenkaan mielenkiintoa pois elokuvasta tai kahlitsemispuolesta. Tämä mysteerin selvittäminen on siis sekin ihan mukavaa katseltavaa, vaikka kulkeekin melko totuttuja polkuja pitkin alkaen vaikkapa tapahtumien lokaatiosta. Sellaista ajoittaista "What the fuck is happening?" -fiilistä mukana on, mutta ei tämä mysteeri kuitenkaan oikein lunasta ihan kaikkia lupauksiaan, vaan jää hivenen vaisuksi loppuratkaisuineen, mutta kyllähän sitäkin tosiaan katsoo. Mitä tulee tähän huumevieroitusjuttuun, niin tapahtumat huomioon ottaen olisin toivonut lopputuloksen olevan hieman anarkistisempi.

Elokuva on tosiaan halpatuotantoa ja vaikka se selvästi näkyykin, niin silti kuva on halpikseksi hyvälaatuista, mikä ainakin allekirjoittaneen silmään sopii paremmin kuin hyvin.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti