perjantai 19. huhtikuuta 2013

Hansel & Gretel Get Baked

Alkuperäinen nimi: Hansel & Gretel Get Baked
Ohjaus: Duane Journey
Käsikirjoitus: David Tillman
Pääosissa: Molly C. Quinn, Lara Flynn Boyle, Michael Welch
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2013
Kesto: 100 min

- Can you take me to Pasadena?
- What's in Pasadena?
- A little old lady. 


Sisarukset Hansel ja Gretel (Michael Welch ja Molly C. Quinn) on jätetty viikonlopuksi yksin kotiin, joten Gretel käyttää tilaisuutta hyödykseen ja polttelee mielin määrin pilveä poikaystävänsä Ashtonin (Andrew James Allen) kanssa. Heidän ruohonsa on kuitenkin loppu ja Ashton lähtee hakemaan lisää vanhalta Agnesilta (Lara Flynn Boyle), joka myy seudun parasta ruohoa. Hankintareissulla käy kuitenkin huonosti, kun Ashton menee rikkomaan Agnesin talon sääntöjä ja näin ollen joutuu Agnesin vangiksi. Gretel huolestuu poikaystävästään, kun taas poliisia ei juuri yhden pilviveikon katoaminen huoleta, ja lähtee etsimään tätä ja ennen pitkää johtolangat vie Agnesin talolle. Hansel ja Gretel joutuvatkin tosi tiukille, sillä Agnes onkin oikeasti noita, jolla on pahat mielessään...

Kello kolmen esitysaika taisi olla ainoa, jonka kohdalla oikeasti mietin, kumpaa elokuvaa menen katsomaan, mutta hetken juonikuvauksia luettuani valitsin Bel-Amin sijaan tämän Hannu ja Kerttu -muunnelman. Viime aikoina kovasti muodissa olleiden hahmojen siirtäminen huumehourseiseen nykyaikaan tuntui sen verran päheeltä idealta, että ajattelin kyseessä olevan vähintäänkin tutustumisen arvoinen tapaus, joka sopi paremmin kuin hyvin esitysaikaansa. Hansel & Gretel Get Baked onkin ihan maittava elokuva kuuluen Väkivallan vihollinen 3- ja Whoever Slew Auntie Roo? -elokuvien kanssa pääyön TOP-3 -leffoihin (keskinäistä järjestystä en tiedä).

Elokuva ottaa tosiaan Hannun ja Kertun käsittelyyn ja tekee siitä selvästi omanlaisensa, varsin kieroutuneen versionsa. Tarinasta tuttuja elementtejä(kin) viljellään siellä täällä, vaikka en olisi pistänyt pahitteeksi, vaikka lähdemateriaalia olisi hyödynnetty vieläkin enemmän. Tällaisenaankin ihan sopivan vinksahtanutta menoa tarjoillaan ja lopputuloksena onkin enemmän komediaa kuin kauhua, vaikka Agnes hyvä noita onkin. Huumori ei kuitenkaan ole ihan raikkaimmasta päästä, mutta kyllä elokuvan parissa silloin tällöin nauraa ainakin vähän. Tarina on kuitenkin ihan seurattava ja ajoittain oikeasti viihdyttäväkin, joten mielenkiinto pysyy aika hyvin kasassa tietyistä perinteisistä juonenkuljetuksista huolimatta. Jonkinlaista tunnelmaa olisi toivonut lisää mukaan.

Pilvenpolttoon elokuva ei pahemmin taida ottaa kantaa. On vain pilvipäitä, josta nauttivat pilvestä, mutta kuten elokuva tuo esille, jos siis haluaa ihan oikeasti yrittää mennä pintaa syvemmälle ja tehdä omia tulkintoja, pilvenpoitto voi johtaa myös pahoihin vaikeuksiin.

Useita rumuusleikkauksia läpikäynyt Lara Flynn Boyle tuntuu hirvittävän nykyään jo pelkällä ulkomuodollaankin, mutta Agnesin rooliin hän sopii kuin nakutettu, varsinkin noidan nuorempaan versioon ja näin ollen tekeekin oikein hyvän roolisuorituksen, kun näytellä hän edelelen osaa varsin hyvin.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti