maanantai 25. helmikuuta 2013

Oscareiden jälkihöyryt 2013


Jälleen on yhdet Oscarit tapitettua ja on kommenttien vuoro. Yö meni hyvin, eikä ihan samanlaista väsymystä ollutkaan kuin aiempina vuosina, kiitos hyvän valmistautumisen ja venyneen päikkäreiden oton. Punainen matto tuli kateltua lähinnä sivusilmällä samalla tutkien SWTORin paikkoja, mutta itse gaala tutun turvallisesti meni tuossa sohvalla.

Gaalan annista tykkäsin. Seth MacFarlane juontajana sai jo ohjelman aikana jossain päin nettiä lokaa niskaansa, mutta itse ihan tykkäsin. Onelinerit eivät olleet liian ilkeitä, mutta kuitenkin tarpeeksi ja ne olivat juuri oikean mittaisia. Naurettua tuli monesti, mutta itse nauroin kaikkein eniten Meryl Streep -vitsille, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva. Ihan hyvä valinta juontajaksi hän oli, vaikka vähän etukäteen epäilyttikin.

Palkinnot menivät ihan hyviin osoitteisiin ja erityisesti tykkäsin Christoph Waltzin sivuosa-Oscarista ja Quentin Tarantinon saamasta käsis-Oscarista; varsinkin jälkimmäinen vähän yllätti ja Waltzin kohdalta siltä osin, että hänen edellisestä Oscarista on kulunut vain kolme vuotta; mutta hän todella ansaitsi sen. Muita todella yllättäviä kategorioita ei oikein ollut. Piin elämä keräsi neljä palkintoa parhaasta ohjauksesta  ja kuvauksesta ja Argo ja Les Misérables molemmat kolme Argon viedessä sen kirkkaimman kruunun. Ehkä erikoisin piirre palkintojenjaossa tapahtui, kun Skyfall ja Zero Dark Thirty jakoivat parhaan äänitehosteiden Oscarin tasapelin vuoksi; näin on käynyt aiemmin vain viidesti.

Oma veikkaus meni hieman paremmin kuin viime vuonna (13,25/24), sillä tulokseksi sain omalla laskutavallani, josta ykkösvaihtoehdon osuessa sai pisteen ja kakkosvaihtoehdosta puolikaan, 15,5/24,5. 24,5 on maksimi, koska mainituista äänitehosteiden Oscarista oli mahdollista saada puolitoista pistettä (ja silti missasin molemmat). Veikkauksista 13 osui ykkösvaihtoehtona oikein ja viisi kakkosvaihtoehtona. Ihan tyytyväinen olen tulokseen, vaikka ne tärkeimmät palkinnot eli pääosat ja paras elokuva menikin pieleen; miespääosa ja paras elokuva osuivat sentään kakkosvaihtoehdoissa, mutta naispääosa meni sitten kokonaan mäkeen. Uskoin vain niin vahvasti musikaalin olevan vahvoilla tänä vuonna, sekä siihen, että Daniel Day-Lewis nähtäisiin loistavan lähinnä maskeerauksen ansiosta (vaikka hyvin hän roolinsa veti), mutta väärässä olin. Myönnän tämän nöyrästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti