sunnuntai 17. helmikuuta 2013

1001-putki käyntiin

Nyt kun pahin teatterileffakiire on ohi, voikin siirtyä kotileffojen pariin, joissa vuorossa on vuoden 2011 syksyllä hankkimani 1001-elokuvat, joita on noin 25, joten tässä ainakin seuraava kuukausi ja vähän päällekin tulee vietettyä näiden elokuvien parissa. Kuten ei aiemminkaan, tämäkään 1001-putki ei ole katkeamaton, vaan putken katkaisevat satunnaiset leffateatterikäynnit, kuukauden WANHAt, Serranon perheen arvostelut, 1001-leffojen jatko-osat (joskin vain alussa) kuin myös matkustelut, mutta toivon mukaan tästä tämänkertaisesta 1001-putkesta selvittäisiin ennen kevään Night Visionsia, mutta saa nyt nähdä. Vähitellen nämäkin tulee kuitenkin kateltua.

Mitäs on tällä kertaa luvassa? No, noin yleisesti ottaen kummituksia, aaseja (no ainakin yksi), vakoilijoita, lännenmiehiä ja -naisia, Shakespeare-hahmoja, itämaisia taistelijoita, henkilökuvia, luonnon armoilla olemista ja vaikka mitä vuoden 1920 ja 2007 väliltä. Edustettuna ovat ainakin sellaiset maat kuin Yhdysvallat (no ylläri), Australia, Ranska, Neuvostoliitto kuin myös Hong Kongkin. Lajityyppien joukosta löytyy niin draamaa, komediaa, musikaalia kuin trilleriäkin. Jotkut näistä elokuvista olisi varmaankin eksynyt munkin ostoskoriin ilman 1001-yhteyttäkin, mutta paljon on myöskin elokuvia, joita en varmaankaan olisi tullut katsoneeksi ilman 1001 elokuvaa -kirjaa.

Noin tähän loppuun haluan todeta, että näiden 1001-putkien tarpeellisuus on tullut itselleni selväksi ainakin mitä tulee projektin etenemiseen, sillä muuten tämä saattaisi edetä ihan liian hitaasti. Näin varsinkin, kun viimeiseen neljään kuukauteenkin mahtuu vain muutama päivitys. Toki ilman näitä putkia ostelisin muiden ohessa näitäkin elokuvia, mutta en läheskään samassa tahdissa. Nyt pääsee taas pitkästä aikaa katselemaan näitä ihan urakalla; edellisen putken sain loppuun jo toukokuussa 2011. Niin ja kun tää putki päättyy, niin ei aikaakaan, kun alkaa jo viime vuoden hankintojen läpikäyminen, vaikka putkien välissäkin tulee katseltua yhtä jos toista muuta, joten toden totta nää "säännölliset" - no, ainakin ostoajankohta on vuosittain sama - putket nopeuttavat projektia.

Stay tuned!

2 kommenttia:

  1. Hei mahtavaa! Minullakin on menossa 1001-listan läpikäyminen (myös kirjojen osalta, josta kirjoitan omaa blogiani, leffoista kirjoittaminen on minulle jotenkin paljon vieraampaa). En nyt nopealla vilkaisulla huomannut, että missä vaiheessa oma leffaprojektisi on? Minulla on katsottuina nyt noin 250, joten kolme neljäsosaa vielä jäljellä. Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi ja projektin edistymistä!

    VastaaPoista
  2. Marile, tämän hetkinen määrä on 233 ja tää luku on saatu reilussa neljässä vuodessa, joten eihän tässä mikään kiire ole. :)

    Niin ja jos kiinnostaa, niin Project 1001 -tunnisteella löytyy aina uusin arvostelu ja järjestysluku löytyy heti otsikosta. Vaihtoehtoisesti voi klikata ylälaidasta Project 1001 -välilehteä, jossa on kaikki katsotut 1001-leffa katsomisjärjestyksessä, joskin viimeisimpiä katsottuja en yleensä ihan heti päivitä. :)

    Ja mulla taas on päinvastoin eli kirjoista kirjoittaminen tuntuu kovin vieraalta, vaikka yhdestä leffa-aiheisesta kirjasta olenkin jo kirjoittanut tänne. :D

    VastaaPoista