torstai 31. tammikuuta 2013

Movie Monday #77 - Poikkeus sääntöön


Tämänviikkoinen Movie Monday käsittelee blogistien suosikkiohjaajien floppeja.

No, nyt kun suosikkiohjaajiini kuuluvasta Alfred Hitchcockista kertova elokuva on tulossa elokuviin, niin voisikin ottaa esimerkiksi yhden hänen elokuvistaan eli Rebekan (Rebecca). Kyseistä elokuvaa ei yleisellä tasolla kai voida flopiksi kutsua, sillä elokuva voitti kaksi Oscaria (paras elokuva ja kuvaus) ollen ehdolla myös yhdeksässä muussa kategoriassa ja yleisöäkin elokuvalle kai riitti, vaikken löytänytkään kunnolla mitään katsojalukuja ja löytyypä leffa niin 1001 elokuvaa -kirjasta kuin IMDb:n Top250-listaltakin. Itse en vain elokuvasta innostunut oikein yhtään, enkä voinut kuvitellakaan ennen tämän näkemistä, että Hitchcockin elokuva ei miellyttäisi, mutta näin vain kävi. Elokuva oli omaan makuun sekava, pääparin välillä ei tahtonut löytyä kemiaa ja välillä homma meni ihme selittelyksi ja kun tämä kaikki koetaan yli kahden tunnin mittaisena, niin ei hyvää kesää. Alussa vielä oli hyvä fiilis elokuvan suhteen, mutta nopeasti se haihtui olemattomiin.

Ehkä annan elokuvalle jossain vaiheessa uuden mahdollisuuden, mutta en ihan lähiaikoina.

2 kommenttia:

  1. Tämäpä oli mukava hoksaus: Rebekka on jättänyt jonkun muunkin kylmäksi. Tämähän on erittäin, erittäin korkealle arvostettu klassikko ja erityisesti vielä USA:ssa. Se ei muuta miksikään sitä seikkaa, että Rebecca on Hitchcockin uralla laskettava välityöksi, josta puuttuu maestron sydän: jälki on ammattimaista, mutta intohimotonta. Leffahan ei, epätyypillistä kyllä, ole varsinaisesti Hitchin oma, vaan toisena auteurina hääri vastikään Tuulen viemän luotsannut tuottajalegenda David Selznick. Se kyllä näkyy melodramaattisissa painotuksissa. Hauskaa, että nostit juuri tämän esiin!

    VastaaPoista
  2. Anton von Monroe, joo tuli lueskeltuakin tuosta yhteistyöstä vähän enemmän kirjoittaessani tuota haastekirjoitusta. Valinta oli kuitenkin suhteellisen helppo, sillä eipä Hitchcockilta muita näin pahoja pettymyksiä ole eteen tullut ja tuleekin aina helposti mieleen.

    VastaaPoista