maanantai 21. tammikuuta 2013

Candyman: Farewell to the Flesh

Alkuperäinen nimi: Candyman: Farewell to the Flesh
Ohjaus: Bill Condon
Käsikirjoitus: Rand Ravich, Mark Kruger
Pääosissa: Kelly Rowan, Tony Todd, William O'Leary
Valmistusmaa: Yhdysvallat

Ilmestymisvuosi: 1995
Kesto: 90 min


Swallow your horror and let it nourish you. Come with me and sing the song of misery. Share my world!


New Orleansissa Mardi Grasin alla Candyman (Tony Todd) tappaa hänestä kirjan tehneen tutkija Phillip Purcellin (Michael Culkin), joka ei usko Candymanin olemassaoloon, mutta murhasta syytetään Ethan Tarrantia (William O'Leary), joka on varma, että Candyman tappoi hänen isänsä (Michael Bergeron), ja joka hetkeä aiemmin on hyökännyt Purcellin kimppuun. Ethan ei kerro totuutta siskolleen Annielle (Kelly  Rowan), joten Annien on itse lähdettävä totuuden jäljille. Kun hänen oppilaansa pelkäävät Candymania, Annie yrittää vakuuttaa heille, ettei Candymania ole lausumalla peilin edessä tämän nimen viidesti. Candyman kuitenkin ilmestyy Annielle ja haluaa Annien mukaansa, mutta miksi?

Candyman ei murskannut lipputuloennätyksiä, mutta teki ihan tarpeeksi hyvän tuloksen ja sehän tiesi tietenkin jatko-osaa, joka tehtiin jälleen Clive Barkerin tarinan pohjalta. Vaikka Candyman: Farewell th the Flesh ei edellisen osan menestykseen päässytkään, niin silti ihan kelvollisesti sekin menestyi, varsinkin jatko-osaksi. Olen melko varma, etten ole tätä osaa (seuraavasta puhumattakaan) nähnyt ennen, enkä ole näistä osista kuullutkaan juurikaan mitään, joten aikalailla mieli vapaana tätä pääsin katsomaan. No, ihan ensimmäisen elokuvan tasolle ei nyt päästä, mutta ihan kelpo tavaraa tämäkin osa on.

Vaikka tarina on selkeästi eri, ja vaikka ihan samalla kaavalla menemisestä ei voi puhua, niin on tässä kuitenkin samoja elementtejä kuin ensimmäisessä osassa. Tarina on päällisin puolin ihan kiva, vaikka kadonneen pojan (Joshua Gibran Mayweather) tapaus jääkin aika turhaksi. Ensimmäiseen osaan elokuvaa ei yhdistä Candymanin lisäksi kuin tämä tutkija Purcell, joka käytännössä pienin eroavaisuuksin toistaa ensimmäisen osan tehtävänsä ennen kuolemaansa. Vaikka jälleen kerran Candyman haluaa elokuvan päähenkilönä toimivan naisen itselleen, mikä aluksi tuntuu turhankin itseään toistavalta, niin elokuvan edetessä Candymanin tämänkertaiset motiivit taustoitetaan kuitenkin ihan hyvin, vaikka ovatkin lievästi sanottuna helposti arvattavissa etukäteen. Lisäksi molemmille Candymanin kutsumisille löytyy ihan mukinmenevä syy eli sen todistaminen isommalle yleisölle, ettei mitään tapahdu. Kokonaisuutena leffa ei kuitenkaan tarjoa ihan samalla tavalla yllätyksellisiä käänteitä ollen enemmänkin sellaista peruskauhua, mutta silti toimivaa sellaista. Musiikit toimivat edelleen, vaikkei ihan samanlaisiin sfääreihin päästäkään tunnelmanluomisessa sen avulla kuin ensimmäisessä osassa.

Mukana menossa: Veronica Cartwright (Alien - kahdeksas matkustaja) ja Timothy Calhart (Beverly Hills kyttä III)

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti