tiistai 22. tammikuuta 2013

Candyman 3

Alkuperäinen nimi: Candyman: Day of the Dead
Ohjaus: Turi Meyer
Käsikirjoitus: Al Septien, Turi Meyer
Pääosissa: Donna D'Errico, Tony Todd, Jsu Garcia
Valmistusmaa: Yhdysvallat

Ilmestymisvuosi: 1999
Kesto: 89 min


- Who are you?
- Your past. Your present. Your future. Your blood.


Galleristi Caroline McKeever (Donna D'Errico) järjestää Miguel Velascon (Mark Adair-Rios) taidenäyttelyn, jonka aiheena on Carolinen oma esi-isä Daniel Robitaille alias Candyman (Tony Todd). Pitäessään avajaispuhetta Miguel houkuttelee Carolinen lausumaan Candymanin nimen viidesti peilin edessä ja kuinka ollakaan, pian on Candyman Carolinen perässä. Siinä sivussa Candyman alkaa surmata Carolinen tuttuja alkaen Miguelista ja tämän rakastajattaresta (Rena Riffel). Avajaisissa raivoissaan olevaa miestä esittänyt David (Jsu Garcia) joutuu epäiltyjen listalle, mutta Caroline lähtee Davidin kanssa totuuden tielle ja ennen pitkää Candymanin luo...

Candyman 3 tehtiin suoraan videolle, eikä elokuva edes videoleffana ole kerännyt kovinkaan mairittelevia kommentteja ja esimerkiksi sen toinen päätähti ja osatuottaja Tony Todd on myöhemmin kertonut, ettei juuri välittänyt koko elokuvasta, eikä elokuvalla ole myöskään enää mitään tekemistä Clive Barkerin tarinoidenkaan kanssa. Kaikki merkit hyvälle elokuvalle siis ovat olemassa![/sarkasmi] Kun ensimmäinen osa oli hyvää kauhua ja toinenkin vielä ihan kelpoa peruskauhuilua, niin Candyman 3 meneekin sitten jo selkeästi tusinakauhun puolelle.

Elokuvassa ei ole juuri mitään sellaista, mikä sen erottaisi tuhansista muista slasher-filmeistä, eikä siis Candymanin tarinan vetovoimaa ole osattu hyödyntää samalla tavalla kuin aiemmissa osissa, vaan tällä kertaa Candyman on vain yksi kauhupahis muiden joukossa ilman, että sen taustoista juuri välittää. Candymanille ei ole edes kehitetty juuri muita repliikkejä kuin sellaisia, jotka tuntuvat vanhan toistolta. Käytännössä Caroline, joka siis on edellisen osan protagonistin Annien (tässä elokuvassa Elizabeth Hayes) tytär, kulkee lähes päättömästi sinne tänne samalla, kun ihmisiä hänen ympäriltään tapetaan, kunnes lopulta päätyy siihen viimeiseen kohtaamiseen Candymanin kanssa ilman minkäänlaisia yllätyksiä. Toisin sanoen tuttua huttua, eikä edes kovin mielenkiintoisessa paketissa, kun tapotkin ovat sitä yhtä ja samaa. Minkäänlaista jännitettä ei synny Candymanin ja Carolinen välille, vaan naama ja fiilis peruslukemilla tulee tätä katsottua, eikä musiikeillakaan juuri saada luotua tunnelmaa. Tissejä halukkaille on kyllä tarjolla, sillä tissipareja nähdään peräti kolmet, Juuri niitä elokuvia, joiden kohdalla oikeasti miettii, että miksi tuottajat ja muut päättävät tahot ovat päästäneet elokuvan tuotantoon, vaikka ei elokuva myöskään vihastuta huonoudellaan, se ei vain viihdytä oikien millään saralla.

Elokuvan selkeästi suurin heikkous on eittämättä sen pääosassa nähtävä Donna D'Errico, joka on ansainnut kannuksensa Baywatchissa, mikä kertoneekin tarpeeksi hänen näyttelijänkyvyistään. Ihan oikeasti juuri teennäisempää näyttelemistä saa hakea, eikä missään vaiheessa ajattele D'Erricon roolihahmon olevan todellisessa vaarassa, koska häntä ei ajattele roolihahmona, vaan ainoastaan näyttelijänä, eikä tosiaan kovin hyvänä sellaisena. Tämän elokuvan kohdalla päteekin vanha sääntö, että kun ei tarinassa ei ole mitään imua, otetaan pääosaan tissibimbo, niin ehkä saadaan katsojia.

Mukana menossa: Wade Williams (Pako)

Pisteitä: 2/5

2 kommenttia:

  1. Täysin turha jatko-osa, joka olisi mielestäni saanut jäädä kokonaan tekemättä.

    VastaaPoista
  2. Tuoppi, ei sekään väärin olisi ollut.

    VastaaPoista