perjantai 16. marraskuuta 2012

The Werewolf Versus The Vampire Woman

Alkuperäinen nimi: La noche de Walpurgis
Ohjaus: León Klimovsky
Käsikirjoitus: Paul Naschy, Hans Munkel
Pääosissa: Paul Naschy, Gaby Fuchs, Barbara Capell
Valmistusmaa: Espanja, Länsi-Saksa

Ilmestymisvuosi: 1971
Kesto: 86 min


Doctor Hartwig! Don't you wanna start on a stomach?
- It is supposed to be a werewolf, right? According to the old legend, if the bullet that killed it is distracted from its chest, it should come back to life. Let's see!


Ruumishuoneella on Waldemar Daninskyn (Paul Naschy) ruumis, jonka väitetään olevan ihmissusi. Yliluonnolliseen uskomaton ruumiinavaaja tohtori Hartwig (Julion Peña) poistattaa Daninskyn rinnasta hopealuodin ja Daninsky herää henkiin ja pakenee. Paljon myöhemmin kaksi naista, Elvira ja Genevieve (Gaby Fuchs ja Barbara Capell) ajelevat pitkin Ranskan maalaisseutua löytääkseen vampyyriksi huhutun kreivitär Wandesan (Patty Shepard) haudan ja päätyvät Daninskyn maille. Daninsky auttaakin kaksikkoa löytämään haudan. He aiheuttavat hautaryöstöllä Wandesan palaamisen takaisin henkiin, mikä saattaa molemmat naiset vaaraan, mutta heitä yrittää auttaa myös Daninsky ihmissudeksi muuttuneena...

The Werewolf Versus The Vampire Woman on eri lähteiden mukaan neljäs tai viides kahdestatoista Waldemar Daninsky -elokuvasta tähtenään Paul Naschy, jonka tunnetuin rooli Daninsky oli. Itse en tiennyt kyseessä olevan elokuvasarjan osa, mikä on sinänsä mainitsemisen arvoinen seikka, sillä jatko-osamaisuus oli syynä siihen, etten valinnut katsottavaksi samaan aikaan esitettyä, niin ikään espanjalaista Torrente 4: Lethal Crisisia. Hih! No, vaikka olisinkin tiennyt asian oikean tolan, niin veikkaanpa, että näistä kahdesta The Werewolf Versus The Vampire Woman olisi siitä huolimatta saattanut lähteä katseluun, sillä esitysaikaan (leffa alkoi 4:45) nähden minuun vetosi paremmin vähän vanhempi elokuva; alkuillasta olisin saattanutkin valita toisin. No, sinänsä ihan hyvästä yrityksestä huolimatta ei tämä leffa kuitenkaan vienyt minua mukaansa.

Elokuvassa tapahtuu kyllä yhtä jos toista, mutta ei kuitenkaan kunnolla mitään sellaista, mikä olisi saanut tämän pojan innostumaan. En oikein tahtonut löytää kunnolla mielenkiintoa tapahtumista, vaikka sinänsä tarinan puolessa vähän yritystä olikin. Niinpä en kauheasti välittänyt siitä, miten elokuvassa käy, vaikka tietyiltä osin sekin aika arvattavissa oli. En tiedä, voi olla, ettei elokuvan värimaailma vain istunut omiin käsitykseeni tunnelmallisista kauhuelokuvista, sillä tällaisenaan elokuva tuntui ihan liian kepeältä ollakseen uskottava kauhufilmi, vaikka yön pimeyttäkin mukana oli. Toisaalta taas elokuva ei täysin mennyt tahattomasta komediastakaan, sillä vaikka elokuvassa on havaittavissa kökköyttä, ja vaikka elokuva silloin tällöin saakin aikaan naurunpurskahduksia, niin ei kuitenkaan tarpeeksi, vaan välillä mennään pitkäkin aika näennäisen vakavissa merkeissä. Kaikesta huolimatta elokuva oli ihan katsottava, joten en voi väittää ajan käyneen pitkäksi elokuvan parissa, mutta silti tästä puuttui se jokin, joka olisi saanut minut viehättymään tästä.

Tosin täytyy myöntää, että ei elokuva niin huono ollut, etteikö pieni mielenkiinto olisi herännyt myös muihin Waldemar Daninsky -tuotoksiin (tai mitä jottei muihinkin Naschy-filmeihin) ja ties vaikka jos sattuisin saamaan oikean fiiliksen aikaan, niin mikä jottei niitä leffoja voisikin käydä läpi jossain vaiheessa, vaikkakaan nyt ei ihan lähitulevaisuudessa.

Pisteitä: 2/5

2 kommenttia:

  1. Minullekin selvisi vasta jälkikäteen, että tämä olikin jatko-osa ja se vähän ärsytti. Mutta kiinnostaa tosiaan katsella sarjan muutkin leffat, varsinkin kun tykkäsin tästäkin niin paljon.

    VastaaPoista
  2. Horrendous, no ite en osannut silleen ärsyyntyä, kun ei sitä silleen elokuvan aikana huomannut, että kyseessä on jatko-osa, vaikka näin jälkiviisaana viitteitä löytyykin siihen suuntaan. :)

    VastaaPoista