tiistai 6. marraskuuta 2012

Night Visionsista selvitty


Niinpä niin! Taas on yksi Night Visions takana ja (sinänsä tapahtumaköyhä arki) pääsee jatkumaan, jos ei nyt heti vielä, niin tämänpäiväisen kotiinpaluun jälkeen viimeistään. Hauskaa oli taas kerran ja oikeastaan ainoa hienoinen pettymys oli, ettei pääyönä nähdyt kaksi vanhempaa espanjalaista leffaa olleet alkuperäiskielellä, mutta se oli pientä (kun nekin on varmaan tuutattu maailmalle maansa ulkopuolelle dubattuina... ehkä). Pääyönä ensimmäinen haukotus tuli jo ekan(!) leffan kohdalla, mutta kokemuksesta tiesin sen jäävän ainoaksi moneen tuntiin ja kaverillekin tuli sanottua ennen Nightbreediä, että ainakin kolmeen asti pärjään hyvin ja niin tapahtuikin, sillä vasta kolmelta alkaneen leffan (Cut-Throats Nine) kohdalla alkoi selvästi väsyttää. Väsymys ei kuitenkaan missään vaiheessa äitynyt samalle tasolle kuin aiempina vuosina, vaikka viimeisen leffan kohdalla pientä nuokkumisen alkua olikin, mutta siitä selvittiin säikähdyksellä (sic).

Omaa kivaa lisäsi ainakin matkalaukku, jonka jätin torstaina rautatieasemalle säilöön huomaamatta, että säilytyslokerot menevät kiinni jo yhdentoista jälkeen - eihän lokerosalin aukioloajat näkyneetkään kuin todella isolla lokerokaappien kyljessä! - eli en saanut Howlingin jälkeen enää laukkua pois, vaan lähdin Keravalle majoittumaan tai lähinnä hakemaan avaimen ja sitten aamu(yö)n ekalla junalla taas keskustaan ja sieltä melkein heti takaisin Keravalle. Yöunille ryhdyin vasta sen jälkeen ja vähän pelkäsin, että tää sotku olisi sotkenut myös la-su -jaksamista, mutta näin ei siis onneksi käynyt.

Hyviä leffoja tuli nähtyä iso liuta, eikä täysin kelvottomia leffojakaan osunut tielle, vaikka muutama kehnompi tapaus tulikin todistettua. Suurin osa elokuvista kuitenkin oli 3-4 tähteä, joten siinä mielessä kattaus oli tänä(kin) vuonna ihan hyvä. Omaan makuun parhaat leffat olivat Thale, Nightbreed - The Cabal Cut sekä God Bless America, joka pärjäsi hyvin myös Audience Awardsissa. Huonoimpien joukkoon lukeutuivat sitten Cut-Throats Nine, Werewolf vs. The Vampire Woman sekä The Incident, joka sekin pääsi nipin napin ok-tasolle. Täyspitkät arvostelut sitten myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Omaan makuuni tuo Thale oli vähän turhan raskassoutuinen ja tylsä, vaikkakin visuaaliselta ilmeeltään erittäin hieno. The Incident oli sitävastoin yllättävän miellyttävä: yleensä en pidä tuollaisista goreiluista, mutta tämänhän katsoi ja vieläpä vaivatta.

  VastaaPoista
 2. Kari, voisin kuvitella Thalen(kin) jakaneen mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin, mutta tosiaan muhun uppos aika hyvin. The Incidentistä osittain samaa mieltä.

  VastaaPoista
 3. Vaimon mielestä Thale oli näkemistämme festarileffoista paras. Ihmeteltiin vaan, millainen onkaan norjalaisten "nollabudjetti" (kuten se näyttelijä kertoi elokuvan budjetin olleen), sillä suomessa ei saataisi millään rahalla tuollaisen näköistä elokuvaa.

  VastaaPoista
 4. Näinhän se on. Eihän tuo kovin kalliilta näyttänytkään, mutta silti lopputulos oli varsin onnistunut.

  VastaaPoista