torstai 1. marraskuuta 2012

Night Visions - täältä tullaan


Night Visionsiin Finnkino Maximiin käypi jälleen kerran tieni, joten blogi hiljenee taas hetkeksi. Viikonloppuna yritän kyllä majapaikoissani kirjoitella ainakin parit arvostelut, jos saan sopivaa rauhaa niiden tekemiseen, mutta varmaksi en mene sanomaan. Koska olen matkalla tiistaihin asti (silloin menen katsomaan Cirque du Soleilia), voi olla, että ensimmäiset arvostelut tulevat vasta keskiviikkona, mutta siitä eteenpäin arvosteluja tipahtelee toivon mukaan pari per päivä. Toisaalta sitten maanantainakin lienee alkupäivän kämppä tyhjillään, joten saatan kirjoitella jotain jo silloin, ellen sitten lähde viettämään Helsinki-päivää. Leffoista kuitenkin tulen tekemään pikamuistiinpanot kännykkääni näytösten välillä, joten jonkinlaiset jutut niistäkin saanen aikaan, vaikka hieman tavallista lyhyempiä olisivatkin.

Mitä itse tapahtumaan tulee, niin tietoisesti päätin jättää tänä vuonna keskiviikon (eli siis eilisen) väliin, kun pari kuukautta sitten junalippuja ostelin, mikä on sinänsä harmi, sillä Dredd 3D olisi ollut ehdottomasti katsastamisen arvoinen, enkä ehdi niihin Finnkinon järjestämiin myöhäisnäytöksiinkään. Toisaalta Pink Flamingos jo 1001-kytköksenkin takia olisi ollut hyvä nähdä, mutta nyt sekin jäi. 

Koska olisi ollut kiva viettää enemmänkin aikaa majapaikassa, alkuperäinen suunnitelma oli jättää myös tämä päivä väliin leffojen osalta, mutta kun viimeisellä esityspaikalla on tarjolla Howling - Ulvonta, joka allekirjoittaneelta on vielä kokonaan näkemättä, niin en voinut jättää tilaisuutta väliin ja samaan syssyyn tulee katsottua parit muutkin elokuvat sitten, kun ei tehnyt mieli pomppia Keravalla sijaitsevan majapaikan ja Helsingin väliä, vaan painun Keravalle vasta Howlingin jälkeen. Tämän päivän muiksi elokuviksi päätyivät sitten Sleep Tight, koska ESPANJA, ja koska vaihtoehtona oli normaaliin teatterilevitykseenkin saapuva Looper, joka muutenkin tuli jo nähtyä, sekä norjalainen Thale, joka kuvien perusteella vaikutti vähintäänkin erikoiselta ja siten mielenkiintoiselta.

Perjantaiksi suunnittelin parin elokuvan näkemistä, mutta hetken mietin, menenkö katsomaan yhden elokuvan päivän ensimmäiseen vai kolmanteen esitysaikaan, missä taas toinen esitysaika oli selviö ja päädyin lopulta siihen kolmanteen, vaikka ensimmäisellä paikalla olisi ollut Brad Pittin tähdittämä Killing Them Softly. Toisella esitysajalla oli tarjolla Hohtoa, jonka näkemisestä ei kiinnostanut maksaa, joten valitsinkin toisessa salissa näytettävän Excisionin. Päivän toiseksi elokuvaksi valikoitui sitten God Bless America, sillä vielä perjantaiksi en kaivannut John Watersin törkyä muodossa Desperate Living.

La-su -yönä festivaali huipentuu ja silloin ei tyydytäkään vain muutamaan leffaan, vaan läpi yön tulee niitä taas tiirattua. Lauantain ja sunnuntain elokuvat omalta osaltani ovat: 


Näistä Nightbreed valikoitui katsottavaksi samasta syystä kuin Howling eli siksi, että se on klassikkoasemastaan(?) huolimatta näkemättä. 

Seitsemän näytöksen yölippu (jota en saanut, koska sitä ei myyty netissä tai paikallisessa Finnkinossa) astui voimaan vasta seuraavasta esitysajasta lähtien, joten sitä voinee pitää varsinaisena pääyön starttina. Pääyön ensimmäiseksi elokuvaksi valitsin Kinopalatsissa esitettävän [Rec]³ Génesiksen, jonka aiemmat osat ehdin ostaa katsoakseni ne tuota uusinta osaa ennen, mutta kun pääsin viimein Finnkinoon lippuja ostamaan noin kolme tuntia lipunmyynin alettua, se oli jo loppuunmyyty, joten vaihdoin lennosta The Seasoning Houseen. Samaan aikaan esitetyssä Shogun Assassinissa oli joku "jippo", miksi suhtauduin siihen varauksella ja myöhemmin selvisi, että se oli vain tämä "remixmaisuus", minkä olisin näin jälkikäteen ajateltuna voinut hyvin kestää; nyt nin SA kuin alkuperäiselokuvatkin lähtivät hankintalistalle.

Muista elokuvista The Incident valikoitui kestonsa takia, sillä se oli toista varteenotettavaa vaihtoehtoa Berberian Sound Studiosia hieman lyhyempi eli ehdin paremmin aikataulujen pitäessä kutinsa (mitä ne tässä vaiheessa vielä saattavat pitää) käydä nopeasti haukkaamassa jotain syötävää ennen seuraavaa elokuvaa. Tulpa näytti kuvien perusteella hyvältä ja kun muutakaan (täysin) italialaista ei tule festareilla katsottua, niin tuo ajaa senkin asian, joskin samaan aikaan olisi mennyt yksi espanjalainen elokuva (Espanja yhtenä teemana tänä vuonna), Game of Werewolves, mutta jää nyt väliin. Seuraavat elokuvat onkin tehty sitten Espanjassa, mikä riitti valintaperusteiksi ja nämä olivat Cut-Throats Nine (osin tuotettu Italiassa) ja Werewolf vs. The Vampire Woman (osin tuotettu Länsi-Saksassa). Ruotsi-kauhua edustavan Witherin valinta oli vaikein, sillä esitys alkaa aamulla klo 6:45 (tai jotain), jolloin voisi kelvata jo aivottomampi meno, enkä tiedä, onko tässä elokuvassa sitä tarjolla, kun taas samaan aikaan esitettävässä ja jo mainitussa Desperate Livingissä sitä olisi varmastikin ollut, mutta kun ei sitä ruotsalaista kauhua niin kauheasti tule kateltua, niin mennään nyt sitten tällä. Yön päättääkin sitten muka klo 8:45 starttaava (no ihan varmaan alkaa jo silloin :P ) Seeding of a Ghost, joka yhden kuvan perusteella vaikuttaakin siltä päättömältä menolta, mitä tuohon aikaan sopiikin saada, joten se riittäköön tätä kastia.

Melkein typistin tämän postin lyhyemmäksi jättäen katsomismotiivit itse arvosteluihin, mutta koska en niin sitten tehnytkään, niin varmaan ainakin osa näistä motiiveista löytyy sitten kerrattuna itse arvosteluista. Mutta joo, hauskaa Night Visionsia kaikille niille, jotka sinne paikan päälle eksyvät!

4 kommenttia:

 1. Tuo Nightbreedin Cabal Cut kiinnostaa meikääkin aikasta isosti. Toivottavasti se julkaistaan myös kotiinostettavana versiona joskus tässä lähitulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 2. Tulossa ollaan, tosin ainoastaan lauantaina ja vain kolmen elokuvan verran.

  VastaaPoista
 3. Tuoppi, ilmeisesti ensi keväänä on luvassa niin dvd kuin blu-ray -julkaisu.

  Kari, parempi sekin kuin ei mitään.

  VastaaPoista