keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Movie Monday #68 - Elävät kuolleet


Movie Monday kyselee tällä viikolla zombileffoista. Zombit on minulle tuttu juttu, sillä varsinkin huonosti nukuttuen öiden jälkeen tulee esitettyä sellaista, varsinkin työpäivinä. Muihin zombeihin tuli sittemmin tutustuttua Resident Evil -pelisarjan kautta, josta pelattuna on kolme ensimmäistä osaa sekä Code Veronica X; huomasin äsken, että Resident Evil 4 löytyy niin ikään hyllystä, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi sen pelaamista. Tykkäsin kyllä noista aiemmista osista ja aikomuksena olisi pelata niitä uudestaan vielä joskus, varsinkin toisessa ja kolmannessa osassa tekisi mieli päästä vetelemään zombeja turpaan.

Resident Evileistä saankin sitten loistavan aasinsillan elokuviin, sillä en pidä lainkaan mahdottomana, että ensimmäinen Resident Evil -elokuva olisi ollut myöskin ensimmäinen näkemäni zombileffa, vaikka en varmaksi tätä väitettä menekään vannomaan. Leffa oli ihan ok ja muistaakseni olinkin havaitsevinani siellä täällä hienovaraisia viitteitä niiden ilmiselvien lisäksi itse pelisarjaankin, mikä aina on hauskaa, mutta jotenkin ei vain ole vielä tullut tartuttua leffasarjan muihin osiin, mutta ehkä tässä jossain vaiheessa vielä teen niinkin.

Noin yleisesti ottaen zombit kuuluvat minulle osastoon "yksiä kauhupahiksia muiden joukossa", enkä silleen kiinnitä niihin mitään erityistä huomiota. joten ei minua saa zombileffojen pariin pelkästään se, että niissä on zombeja, vaan koska ne kiinnostavat yleisesti syystä tai toisesta, kuten George A. Romeron alkuperäinen Trilogy of the Dead sen saaman suosion vuoksi. Sittemminhän jouduin toteamaan, ettei trilogian parhaana elokuvana mainostettu Dawn of the Dead oikein iskenyt, eikä johtunut siitä, että satuin näkemään uusintaversioinnin ensin, kun en sitä tuota katselleessa muistanut yhtään mitään; ne kaksi muuta olivatkin sitten parempia. Ehkä vielä joskus kokeilen uudestaan, jos vaikka saisin siitä enemmän irti, sillä se kuuluu elokuviin, joista haluaisin kovasti tykätä. Pidinhän kuitenkin sitten taas paljon parjatusta War of the Dead - Stone's Warista, että sikäli.

Kuitenkin koska suhtaudun zombeihin niin neutraalisti, ei minulla ole oikeastaan muistikuvia siitä, mitä muita sellaisia kauhuleffoja olen katellut, joissa zombit ovat pahiksia, 28 päivää myöhemmin kyllä, mutta mites ne muut? Varmaan niitä joitakin on, mutta ei tule juuri nyt mieleen ja epäilen, että jossain vaiheessa tulee jotain häpeällisiä ahaa-elämyksiä elokuvista, jotka olisi pitänyt taatusti muistaa. Ehdin jo julkaista tämän tekstin, kun tuli muiden posteja lukiessa ainakin pari muutakin zombileffaa mieleen: Zombieland, josta pidin komediallisen luonteensa(kin) vuoksi paljonkin sekä Zombie Strippers, joka olikin sitten jo vähän vaatimattomampi.

Siirrynpäs vielä hetkeksi pois elokuvien maailmasta ja puhunkin siitä tällä hetkellä kuumimmasta tapauksesta eli The Walking Deadistä. Kyseinen sarja kiinnostaa minua nimittäin paljonkin jo Frank Darabontinkin osuuden vuoksi, mutta olen päättänyt hankkia ne sitten jossain vaiheessa boksina; ensimmäisen kauden ehkä olisin ostanut jo, mutta täällä päin myydään vain sitä lievästi editoitua versiota ekasta kaudesta, etten ole viitsinyt. Ei se puolen minuutin puuttuminen kokonaisesta kaudesta haittaisi, mutta kun ei ole mikään kiire sarjan kanssa, niin voin odotella, josko tulisi leikkaamatonta versiota tilalle. Jos ostaisin jenkeistä sen sensuroimattoman version, niin ilmeisesti pitäisi tyytyä tekstityksettömään versioon, eikä sekään täysin nappaisi. No, katellaan, miten homma etenee.

5 kommenttia:

 1. No hemmetti sentäs! Onpas hyvä etten sitten ole mennyt sijoittamaan vähiä rahojani tuohon täkäläiseen Walking Dead boksiin, jos sitä kerran on noinkin paljon silvottu poikkee. Luulisi, ettei moista enää tehtäisi kun videosensuurikin kuoli ja kuopattiin jo ajat sitten...

  VastaaPoista
 2. Tuoppi, niinpä. Mutta kun Briteissä leikataan, niin sitten on yks kaks kaikk Euroopan versiot leikattuja. Movie-Censorship kertoo:

  We can now confirm what we were worried about: The UK Version released on Blu-ray equals the censored European pay-TV version of episode 2 and 5 which had been used for our comparisons. So the UK BD and probably the DVD as well are cut. Considered that, most likely every other European release in the next months will also only include the censored versions, taken from the same master.

  Ei oo kiva. :(

  VastaaPoista
 3. On helppo ymmärtää miten kaikkia zombeja pitää vain yhtenä pahiksena muiden joukossa, sillä eipä heidän joukostaan juuri persoonallisuuksia Freddyn, Jasonin, Pinheadin, tai edes Pumpkinheadin tavoin löydy, vaan enemmänkin se "ilmeetön" elävien kuolleiden massa on se millä he toimivat. Onhan siellä toki joitakin zombeja jotka muistaa, mutta Day of the Deadin Bub on niitä harvoja zombeja joilla on jonkinlainen luonne.
  Etenkin nykyään kun zombileffoja tippuu näköpiiriin kuin puiden lehtiä syksyllä, niin oikeasti kiinnostavien lajityypin edustajien löytyminen on kiven alla. Näin ollen suosittelenkin kokeiltavaksi Pontypoolia, joka on kerännyt kehuja olemalla taas yksi niistä "paras zombileffa"-sarjan edustajista, mutta kun se oikeasti on todella hyvä, eikä edes zombileffa.

  VastaaPoista
 4. Noir, pistetään korvan taakse. Mä oon kanssa huomannut, että jotkut niputtaa esimerkiksi Evil Deadin zombieleffaks ja eihän se oo. Okei, eläviä kuolleita vähäsen, mutta onhan sekin selkeesti demonileffa jos jokin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jos kaikki elokuvat joissa joku kuollut herää henkiin luokiteltaisiin zombieleffaksi, niin sitä olisi myös The Crow.

   Poista