maanantai 22. lokakuuta 2012

Serranon perhe - 3. kausi

Alkuperäinen nimi: Los Serrano - 3° temporada
Ohjaus: Begoña Álvarez Rojas, David Molina Encinas, José Ramón Ayerra
Käsikirjoitus: Natalia García Prieto, Carmen Ortiz, Àlex Pina, ym.
Pääosissa: Antonio Resines, Belén Rueda, Jesús Bonilla, ym.
Valmistusmaa: Espanja

Ilmestymisvuosi: 2004
Jaksojen määrä: 19


Diego?
Eva? Mitä sinä siinä teet?
- Tulin vain laittamaan yrttiteetä. On maha kipeä.


Marcos (Fran Perea) on edelleen vähän hajalla Raquelin jätettyä hänet tien poskeen, kun taas Eva (Verónica Sánchez) yrittää saada Marcosin kiinnostumaan itsestään, mutta on valmis luopumaan toiveistaan, kun Marcos ei anna vastakaikua, kun taas Marcosin kaveri Raúl (Alejo Sauras) yrittää iskeä kiinni Evaan. Myös Tetéllä on poikahuolia, sillä hän yrittää saada Richiä (Carlos Rodríguez) itselleen ja siihen hän tarvitsee Guillen (Victor Elías) apua, sillä Guille osaa käytännön piloja, joiden avulla Teté luulee saavansa Richin pään käännettyä; Guilleä kuitenkin edelleen jurppii jenginsä johtajuuden menettäminen. Diego (Antonio Resines) puolestaan on kyllästynyt näkemään mielessään kaikki pienetkin kosketukset pahimmalla mahdollisella tavalla ja niinpä hän yrittääkin ottaa avoimemman asenteen seksiin, mutta eihän siinä hyvin käy...

Niinpä niin. Aloitin Serranon perheen katselut kesäkuussa kesäprojektina ja nyt olen päässyt kolmannen kauden loppuun... näin lokakuussa. Joo, ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä! Tuossa oli jopa yli kuukauden tauko noin puolessa välissä kautta, kun en vain ehtinyt muilta "kiireiltäni" katsomaan, mutta nyt taas viime aikoina tahti on kiristynyt ihan kivasti ja veikkaanpa, että ainakin seuraavan muutaman viikon aikana tulee katsottua kohtuullisen paljon, vaikka Helsingissäkin tulee käytyä pariinkin otteeseen. Tämän kauden katsominen ei ole kuitenkaan venynyt siitä syytä, että kausi olisi ollut huono, vaan ihan yhtälailla viihdyin tämänkin kauden parissa kuin aiemminkin, joten nauraa sain taas ja paljon.

Kauden kantava teema oli Marcosin ja Evan juttu ja tämä juonikuvio saikin olla koko kauden se draamallisin anti, sillä yksittäisiä hetkiä lukuun ottamatta ei näissä jutuissa juuri huumoria löytynyt. Kaksikko huopaa ja soutaa toistensa kimpussa ilman, että pääsevät kuitenkaan aloittamaan suhdetta. Kun toinen on kiinnostunut, toinen ei ole ja päinvastoin ja onpahan kaksikolla myös omat säätönsä ja Evalla juttua muun muassa syötävän hyvän näköisen Álexin (Álex Barahona) kanssa; ei se Marcosin lyhytaikainen tyttöystävä Rachelkaan (Raquel del Rosario) yhtään huonomman näköinen ollut ja luonteensa puolesta paljon Evaa sopivampi Marcolle, vaikka Marcos ja Eva kuuluvatkin yhteen! Välillä he päätyvätkin yhteen, mutta mm. valheiden avulla heidät erotetaan taas toisistaan. Välillä taas ollaan niin riidoissa, niin riidoissa, mutta koska kyseessä on Marcos ja Eva, ei vihoittelutkaan hirveän kauan kestä. Koskettavia hetkiä kuitenkin tarjoillaan aina silloin tällöin. Isoäiti Carmenia (Julia Gutiérrez Caba) lukuun ottamatta koko konkkaronkalle selviää heidän säätönsä ja voi kai sanoa, että vihdoinkin! Vielä kun pääsisivät aloittamaan yhteisen taipaleen, niin hyvä, mutta eiköhän jo seuraavalla kaudella jotain tapahdu, kuten Currokin (Jorge Jurado) myös vihjasi kauden päättyessä.

Guille ja Teté on ehdoton suosikkiparini. Välillä he ovat tukkanuottasilla, mutta sitten taas kun he kavereineen seikkailevat yhdessä, on meno hauskaa. Aiempia kausia enemmän he viihtyivät yhdessä riitelemättä, mutta tämä ei johtunut varsinaisesti siitä, että Guille nyt hirveästi olisi muuttunut, vaikka vähän rauhallisemmaksi muuttuikin kauden edetessä, vaan siitä, että Tetéstä oli tullut entistä enemmän Serrano, eli hän turvautui pitkin kautta monesti serranomaisiin temppuihin, minkä panin merkille ilolla. Parhaimpia heidän yhteisiä seikkailuja kauden aikana olivat mm. tämä Elvira-haamun tapaus, murtovarkauden lavastus (yhdessä Curron kanssa), Richin metsästys kuin myös huvipuistoammunta ja nämä kaksi viimeistä tapausta miellyttivät erityisesti siksi, että Teté ja Guille pelasivat niissä niin hyvin yksiin. Toki heillä molemmilla on omatkin juttunsa, joihin toinen osapuoli ainakin välillisesti osallistui. Guille muun muassa tekee jäyniä niin Lucíalle kuin Carmenillekin sekä tekee melkein kohtalokkaan virheen soittaessaan lastensuojeluviranomaisille. Tetén jutut liittyivätkin sitten useimmiten poikahuoliin. Siitäkin iloitsin, että Curro oli selvästi aiempia kausia enemmän esillä, eikä jäänyt ihan niin taustalle kuin ennen.

Tapahtui sitä toki aikuisillakin. Kautta siivittivät niin Diegon saama sydänkohtaus kuin lapsenhankintapuuhatkin, joissa varsinkin nähdään monia hulvattomia tilanteita, ennen kuin kausi on ohi. Diego pääsee taas myös sinuiksi mustasukkaisuutensa kanssa, kun Lucía (Belen Rúeda) tapaa uusia ja vanhoja tuttuja niin teatteri- kuin kuvataidemaailmastakin. Lisäksi Diego, Fiti (Antonio Molero) ja Santiago (Jesús Bonilla) joutuvat yhdessä ja erikseen jos jonkinlaisiin selkkauksiin aina historianläksyistä keilauskisaan ja nakkisotaan asti. Siinä missä Marcos ja Eva vastaa pääasiassa draamasta ja Guille ja Teté tovereineen nuorille hyvin tyypillisistä seikkailuista ja murheista, niin Diego, Fiti ja Santiago olivat ainakin tällä kaudella se paras huumorin lähde ja siitä parhaimpina osoituksina olivat muun muassa Fitin ja Santiagon ufo-havainnot, Fitin innovatiivinen ura, Fitin ja Candelan (Nuria González) adoptiohanke, Santiagon ura näytelmän sutena, Candelan turvakamerat sekä tavernan talousongelmat, jotka aiheuttavat oikein hauskan sivujuonen, vaikka uskontoa opettava Lourditas (Goizalde Núñez) ihmeen villiksi heittäytyikin. Toki Santi ja Lourditas ovat käyneet treffeillä aiemminkin, mutta nyt näytti siltä kuin tällä kaudella olisi kunnolla pistetty heidän juttunsa alulle, tai jos ei alulle, niin selvisi ainakin, että molemmat ovat kiinnostuneita toisistaan, vaikka Santi tunnustaa rakkauttaan myöskin Carmenille. Niin ja Candela on kyllä ihme tiukkis, sillä kuka muu nyt pystyisi Fitin lukemattomille tempauksille tekemään mitään muuta kuin nauraa?

Muusta kauden annista mainittakoon Raúl ja África (Alexandra Jiménez), jotka aloittavat orastavan seurustelunsa tällä kaudella ja myös Áfrican isukki (Jaime Domingo Berkani) tekee ensiesiintymisensä. Mainittujen tapahtumien lisäksi yksi kauden kohokohdista oli eittämättä leirikoulujakso Kaunis kiusaus/Spanish magazan, jossa suuri osa Serranon perheestä, Santi ja Lourditas ovat tuottamassa hulvattoman farssin leirikouluympyröissä. Fran Perea pääsee taas vaihteeksi lauleskelemaan jaksossa kuin jaksossa ja ei voi kuin myöntää, että tekee sen myötä mieli pistää Perean debyyttialbumi soimaan. 1 más 1 son 7 -kappaleestakin kuullaan uusi, mukava sovitus ja hauskasti lopputeksteissä jaksoa ennen kuin se esitetään itse jaksossa. Tuosta sovituksesta vastannut El Sueño de Morfeo, jonka jäsen Raquel del Rosario esitti Marcosin mielitiettyä, muuten nousi sarjassa esiintymisen myötä suursuosioon Espanjassa ja kieltämättä hyvältä kuulosti meno ainakin tuon edellä mainitun kappaleen aikana.

Noin yleisesti ottaen jälleen kerran jäynien, huijausten ja väärinkäsitysten täyttämä kausi oli mainittujen tapahtumienkin ohella tasavahva ja oikeastaan ainoa iso miinus tuli jaksosta Paha pulma/El ciruelo, jossa Fiti tulkitsee Lucían ihan väärin ja tuo miinus tulee siksi, että Lucía oli kirjoitettu ihan liian flirtiksi, minkä takia ei ollut lainkaan ihme, että Fitikin käsitti asiat väärin; koko ajan Lucía tuntui olevan Fitissä tavalla tai tosella kiinni. Ärsyttävää!

Pisteitä: 4/5

Satunnainen hauska fakta matkan varrelta: Nämä Serranon perheen kaudet on jotenkin hassusti eri paikoissa eri tavalla luetteloitu. Kuten tämä DVD:kin, niin myös Suomen ja Espanjan Wikipedia kertoo tässä kolmannessa kaudessa olevan 19 jaksoa, kun taas Ranskan Wikipedia kertoo kauden olleen vain 15 jakson pituinen edellisen kauden ollessa muutaman jakson oikeaa pidempi ja itse asiassa Ranskan Wikipediasta puuttuu tämän kauden kohdalta yksi jakso. IMDb puolestaan löytää niin ikään oikeat kahdeksan kautta, mutta silti väittää tämän kauden viimeisen jakson olleen vasta toisen kauden päätös, joten ainakin osa myöhemmistä kausista on lyhennetty IMDb:ssä. Kummallista, mutta siitä johtuen olenkin linkittänyt kauden tuolla ylimpänä menemään IMDb:n Serranon perheen etusivulle, enkä enää yksittäisten kausien kohdalle.

2 kommenttia:

  1. Jaoin kanssasi haasteen

    http://mudorstars.blogspot.fi/2012/10/liebster-blog.html

    VastaaPoista
  2. Täytyypä pistää etiäpäin. Kiitos. :)

    VastaaPoista