lauantai 25. elokuuta 2012

Tummy Trouble

Alkuperäinen nimi: Tummy Trouble
Ohjaus: Rob Minkoff
Käsikirjoitus: Kevin Harkey, Bill Kopp, Rob Minkoff, ym.
Pääosissa: Charles Fleischer, April Wichell, Lou Hirsch
Valmistusmaa: Yhdysvallat

Ilmestymisvuosi: 1989
Kesto: 7 min


 All right, let's cut him open.  
 Just get me a bicarb. I'll be fine.Roger Rabbit (Charles Fleischer) on lastenvahtina, mutta ei saa pientä Herman-vauvaa (April Winchell, Lou Hirsch) rauhoittumaan. Sitten hän tajuaa ottaa esille helistimen, jonka antaa Hermanille, joka siitä sitten rauhoittuukin, mutta tuleekin niellaikseeksi helistimen. Roger Rabbitin ei auta muu kuin viedä Herman sairaalaan, mutta siellä hänelle itselleen on käydä hassusti...

Olen aika tylysti sivuuttanut leffajulkaisujen lisämateriaaleista löytyvät lyhytelokuvat, mutta nyt siihen tulee stoppi tämän elokuvan myötä ja kai jossain vaiheessa ne aiemmatkin lyhärit tulee katsottua (ei niitä ole muistini mukaan kuin vain parissa julkaisussa). Tämä, kuten tätä seuraavat kaksi muutakin Roger Rabbit -lyhäriä, löytyy tietenkin Kuka viritti ansan, Roger Rabbit? -julkaisusta, joten tulee nyt sitten katsottua pääleffan pariin. Tummy Trouble ja muut RR-lyhärit esitettiin alun perin leffateattereissa ennen varsinaisia näytöksiä ja tämä kyseinen pätkä nähtiin aina ennen Kultsi, kutistin kakarat -elokuvaa.

Sanoin tuon varsinaisen elokuvan arvostelussa, että tuskin minuun iskisi Warner-tyyli, jos Warnerin klassikkopiirrettyjä katselisin. No, tämä oli kuitenkin ihan hauska ja tehty juuri Warner-henkisellä yliampuvalla tyylillä, vaikka Disneyn tuottama onkin. Itse asiassa tämä toi minulle mieleen juuri nämä Tex Averyn tuotokset, joista tykkään ja niin tykkäsin tästäkin. Roger Rabbitille tapahtuu jos jonkinmoisia kommelluksia sairaalassa ja meno menee loppua kohden aina vain kahelimmaksi, joten nauraa sai useammassa paikassa (niin kuin sairaalan käytävillä on hirvee kasa räjähteitä). Hauska tapaus varsinki näin lyhyessä muodossa.

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti