perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kesätauon paikka


Kesäkuu on alkanut ja sehän tietää tässä taloudessa leffataukoa ja siten blogikin hiljenee jonkin verran kesä-heinäkuun ajaksi. Tokihan varsinkin toukokuu on ollut aika hiljaista verrattuna aiempaan postaustahtiin ja tiedän, ettei homma parane täysin syksylläkään, mistä on kiittäminen leffojen kommenttiraitoja, joita olen alkanut ihan hiljattain katsella ja kuunnella oikein kunnolla ja jos leffa on vähänkään keskimääräistä leffaa pidempi, niin on voinut olla, ettei leffan katsomista seuraavana päivänä ole ehtinyt enää uuden leffan pariin... ja sitten on vielä muut lisämateriaalit "vaivana". No, toivottavasti tähän syksymmällä saisi jonkin hyvän tsydemiin. Niin ja kun leffatauko virallisesti loppuu heinäkuun lopussa, niin sitten alkaa jo olympialaiset, joten nekin venyttävät ehkä ainakin jonkin verran leffojen täyspäiväisen katselun aloittamista.

Tämä taukohan on pääosin seurausta liiasta valoisuudesta, sillä jo nyt on ollut vähän vaikea löytää leffankatselufiilistä, kun ulkona on niin valoisaa, mutta myös siitä, että näin saan taas vähän lisää aikaa katsella tv-sarjabokseja, joiden katselu on toisinaan aika minimissään. Tällä hetkellä katselussa on ollut Beverly Hills 90210:n seitsemäs kausi, mutta en ole saanut katsottua jaksoakaan moneen viikkoon, mistä jälleen on kiittäminen kommenttiraitoja ja tällä kertaa erityisesti Mafiaveljien kommenttiraitoja, sillä itse leffakin oli niin pitkä ja kun julkaisussa oli mukana kaksi kommenttiraitaa, se sotki tv-ohjelmien katselun tosi tehokkaasti, enkä viikonloppuisin ehtinyt sitten katsoa läheskään kaikkia boksilla odottavista tv-ohjelmista ja itse asiassa vasta nyt olen pääsemässä ajan tasalle (Mafiaveljet katsoin kai 7.5.), kun ohjelmia on jäänyt kesätauolle ja siten boksillekaan ei ole kertynyt samalla tavoin ohjelmia kuin vielä jokunen viikko sitten. Niin ja onhan yksi (pieni) syy taukoiluun myös se, että tauko tekee ihan henkiselläkin tasolla hyvää ja jaksaa paremmin taas syksyllä kirjoitella.

Mitäs minä sitten teen kesän aikana? No, en minä nyt ihan täysin tännekään kirjoittelua lopeta, sillä tuleehan kesän aikana käytyä leffateatterissa (siellä on pimeää!) ja ensimmäinen kesän teatterileffoistahan on Prometheus, jonka kohdalla harmittaa, että näen sen vasta ensi viikolla aikataulullisista syistä. Tuon leffan lisäksi luvassa on ainakin tietenkin The Dark Knight Rises -leffan arvostelu ja toivon mukaan The Cabin in the Woodsin, jos se nyt tänne edes rantautuu; en oikeasti voi uskoa, ettei sitä täällä Porissa ole vielä näkynyt. Nin ja toki muitakin leffoja, jos tulee jotain kunnolla kiinnostavaa nähtävää. Muutama leffa tulee kyllä katseltua kotonakin eli kuukauden WANHAt jossain vaiheessa sekä sitten Batman Begins ja The Dark Knight sopivasti ennen tuon triilogian päätöksen tulemista teattereihin.

Myöskin parin viikon päästä - rientääpäs aika - olen taas kerran Sodankylän kauniissa maisemissa leffoja katselemassa, joten siellä katsotut leffat tulee toki myöskin arvosteltua. Tänään julkaistun ensimmäisen ohjelmakarttaversion perusteella katseluun tulisi bussiaikataulujen niin salliessa 19-20 elokuvaa, kun viime vuonna katsottuja elokuvia oli 25. Nyt vain jää suurin osa yöleffoista väliin ja yksi leffa tulee viemään monta esityspaikkaa (Béla Tarrin Sátántangó) ... tai siltä se näyttäisi vielä tällä hetkellä. Tarkoitus olisi yrittää katsoa mahdollisimman monta festareilla näytettävää 1001-elokuvaa, mutta kuten viime vuonna, niin yritän katsella jälleen kerran varsin monipuolisesti kaikkea. Jopa siinä määrin, että päävieraisiin kuuluvan Joe Danten elokuvia en tule katsomaan ihan niin montaa kuin olisin ehkä halunnut. Jos kaikki menee hyvin, niin näiden elokuvien arvostelut on viimeistään kuun lopussa blogissa. Sodankylästäkin lisää vielä ennen sinne lähtöä.

Niin ja mitä tv-sarjaboksien katsomiseen tulee, niin pyhä tarkoitus oli yrittää ehtiä katsoa kaikki Beverly Hills 90210 -kaudet ennen kesän tuloa tai viimeistään kesän alussa, mutta eihän siitä mitään sitten tullut, kun oon jumissa seitsemännellä kaudella. Ensi viikolla olisi tarkoitus sekin saada katsottua loppuun. Sen jälkeen onkin vuorossa tämänkertainen kesäprojektini, jonka puitteissa aiemmin tuli katsottua toissa vuonna Frendit, joka venyi sitten lähes jouluun asti (että sellanen kesäprojekti) sekä viime vuonnaIhmemies MacGyver, jonka sain sentään kesän puitteissa katsottua. Tällä kertaa kesäprojektiksi pääsi Serranon perhe, josta en edes usko selviytyväni kesän aikana jaksojen pituuden vuoksi, mutta katsellaan, miten asian kanssa käy. Kotona ollessa päivittäin olisi kuitenkin tarkoitus jaksoja katsella. Tuo sarjahan on ainoita sarjoja "viime vuosina", jota alun perin aloin katsoa muussa vaiheessa kuin ihan alusta (ekaa kautta silloinkin taidettiin vielä mennä), mutta kanavalle kääntäessäni oli vain niin aivotonta menoa, että vähitellen jäin koukkuun ja ihastuin sarjaan ikihyviksi. Uusintakierroksen alkaessa näin sitten ne alkujaksotkin. Nyt oikein odotan innolla, että pääsen taas tuon ihastuttavan perheen kommellusten pariin. <3

Viime vuonna pidin itseni kiireisenä myös kesäkuulle sijoitetun 30 Days of Moviesin kanssa, vaikka osan teksteistä kirjoitinkin jo toukokuun puolella, mutta nyt tänä vuonna mitään sellaista ei ole luvassa. Silti tämä blogi pitää minut kiireisenä, sillä suunnittelen yhtä tämän blogin historian suurinta muutosta ja tämän muutoksen toteutus vienee aikaa lähes koko tämän kesätauon. Joku on ehkä saanut näistä muutoksista jo vihiä, mutta noin yleisesti ottaen näistä muutoksista lisää sitten, kun sen aika tulee. Toivon mukaan tämä muutostyö on valmis elokuuhun mennessä ja itse asiassa olenkin tällä hetkellä sen verran optimistinen, että näin tapahtuisi, kun on tämä osittainen leffataukokin, vaikka ihan viime hetkillä sainkin kuulla aiemmasta tiedosta poiketen, että koko kesä paiskitaan myös oikeita töitä. Mikä sitten muuttuu? No, hieman kärjistetysti: vähän kaikki, joten... Stay tuned!

Noin yleisesti ottaen nyt kesällä on edessä myös Metallican keikka, jokunen sukulaisvierailu ja ennen kaikkea pyöräilyä heti kun säät taas sallivat; tuossa ehdin jo viikon verran polkea ennen kuin säät taas viileni. No, eiköhän tää tästä taas viimeistään Sodankylän jälkeen parane. Niin ja olympialaisia ja jalkapallon EM-kisoja tulee kanssa seurattua, joten onhan tässä tekemistä yllin kyllin. Toki kesällä tulee myöskin vastailtua kykyjen ja ehtimisen mukaan Movie Monday -haasteisiin, joten en minä täysin ilman leffoja kykene olemaan edes näin kesälläkään. :D Syksyllä sitten taas leffojen pariin ja mikäs on palatessa, kun tuossa vieressä odottaa jo 122 julkaisua (mukana toki tv-sarjojakin) odottamassa vielä katseluaan.

Hauskaa kesää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti