sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Movie Monday #47 - Special songsSiitä on taas jokunen aika, kun viimeksi olen Movie Mondayhin osallistunut, mutta kun en ole keksinyt mitään järkevää sanotttavaa viime viikkojen juttuihin, niin olen antanut olla. Nyt on kuitenkin jälleen aika tarttua toimeen, kun Movie Monday kyselee soundtrackien perään tai oikeastaan laajemmin kaikkien mielenkiintoisten leffalaulujen perään. No, tämän postauksen aloittaessani keksin ainakin yhden kappaleen, jonka esittäjän ja biisin etsin käsiini (tosin lopputeksteistähän mä sen jo ehkä bongasin) ja tämä oli norjalalaisessa Jäätävä ansa -elokuvassa kuultu Turbonegron All My Friends Are Dead, ja koska en Turbonegroon ollut pahemmin tutustunut, tuo kappale herätti kiinnostuksen, joskin tutustuminen on edelleen lähtöasemissa. Porispereen bändi olisi tulossa, mutta ei tällä kuuntelulla viitsi vielä useampia kymppejä maksaa... mutta se siitä.

Olin joskus sitä mieltä, etten oikein tahdo löytää soundtrackeista ystävää, enkä vuosikausiin omistanutkaan kuin yhden Tähtien sota -musiikkilevyn, joka ei tainnut olla edes virallinen soundtrack, vaan random-levy täynnä John Williamsin kappaleita noista ensimmäisistä kolmesta elokuvasta. Sitten tuli Suspiria ja olisi ainakin vähän liioiteltua väittää, että kaikki muuttui, mutta jokin kuitenkin. Tuo Goblinin elokuvaan säveltämä musiikki oli sen verran tykkiä kamaa, että pitihän sen soundtrack jostain kaivaa esiin, mutta se olikin helpommin sanottu kuin tehty. En nimittäin tuolloin harrastanut ulkomaisia verkkokauppoja ja kävin sitten kaikki isommat nettilevykaupat läpi, mutta turhaan. Lopulta, pitkien etsintöjen päätteeksi päädyin sitten pienen, ilmeisesti jo edesmenneen jyväskyläläisen Airon Musiikki -levykaupan nettisivuille ja sieltähän tuo kyseinen levy sitten löytyi ja sain sen omakseni.

Ei sillä, että tuon jälkeen minusta mikään soundtrack-fani olisi sittenkään tullut, mutta joitakin satunnaisia levyjä on kyllä hankittua, joiden joukkoon kuuluvat muun muassa Burtonin BatmaninMission:Impossiblen  (Music inspired by -tyylinen kyllä) ja tv-sarjojen puolelta Twin Peaksin levyt. Olen moneen kertaan blogissani nimennyt niiden elokuvien musiikkiraitoja, jotka varmasti tulee hankittua "jossain vaiheessa", mutta vähän vaiheessa tämä juttu tällä hetkellä olevan ja osan niistä hyvistä soundtrackeista olen jo unohtanut ja toivoa sopii, että löydän ne vielä blogini uumenista sitten kun oikeasti haluan niitä levyjä ostella; miksi ostoa aina täytyy viivyttää? Yksi soundtrack, joka on sillä ainaisella hankintalistalla, on Sademies-elokuvasta, mutta milloin sekin tulee oikeasti hankittua, se jää nähtäväksi.

PS. Suspirian Main Theme on muuten kännykässäni soittoäänenä, joka soi tuntemattomien soittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti