sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Oscar-veikkaus 3/3


Vielä viimeiset veikkaukset hyvin nukuttujen päiväunien jälkeen. Heräsin kolmen ja puolen tunnin päikkärit vetäneenä yhdeksän jälkeen herätyskellon soittoon ja vieläkin olisin voinut nukkua, mikä tietää kyllä ihan hyvää yötä ajatellen, kun olokin tuntuu vähän paremmalta jo. No, katellaan. Vielä kerran tää mun veikkaussysteemi tähän:

Olen jokaisessa kategoriassa (paitsi Alkuperäinen laulu -kategoriassa) merkinnyt niin ykkös- kuin kakkossuosikin ja mustan hevosen silloin, kun minulla on aavistus, että pysti voisi mennä jollekin kolmannelle, ennakkoon heikommalle ehdokkaalle; kaikissa paikoissa en mustaa hevosta veikkaa. Mukana on sitten pienet perustelut veikkauksille. Alkuperäinen laulu -kategoriassa on vain kaksi vaihtoehtoa, joten siinä merkitsen vain voittajaehdokkaan. Ykkössuosikki on lihavoitu ja kakkossuosikki kursivoitu ja musta hevonen merkitty alleviivauksella. Jotta veikkaustuloksia kokonaisuudessaan olisi jälkikäteen helpompi tarkastella, otin käyttöön seuraavan pistelaskutavan: Jos ykkössuosikki menee oikein, annan itselleni yhden pisteen, jos kakkossuosikki, niin puolikkaan ja jos musta hevonen kirii ykköseksi, niin neljäsosapisteen. Kategorioita on 24, joten 24 on myös maksimipistemäärä. Ihan vaan selkeyden vuoksi ehdokasluettelot ovat englanniksi.

Parhaat äänitehosteet:

Drive
The Girl With the Dragon Tattoo
Hugo
Transformers: Dark of the Moon
War Horse

Perustelut: Ei oikein mitään. Pelkkiä arvauksia. Drivessä oli mun mielestä ihan hyvä äänimaailma, mutta sitten en edes väitä, että näihin nyt NIIN paljon osaisin kiinnittää huomiota, mutta koska ehdokkaista ainoa, jonka olen nähnyt, niin pistetään se edes kakkosvaihtoedoksi.
 
Paras äänitys:

The Girl With the Dragon Tattoo
Hugo
Moneyball
Transformers: Dark of the Moon
War Horse

Perustelut: Jälleen pelkästään fiilispohjalta. Megaleffoissa luulisi olevan hyvät äänetkin ja sitten Hugo ja Sotahevonen pääsivät varsinaisiksi ehdokkaiksi. Transformers: Dark of the Moon sai luvan päästä mustaksi hevoseksi, koska toimintarymistelyssä nyt pitäisi äänityskin olla kunnossa.

Paras lavastus:

The Artist
Harry Potter and the Deadly Hallows - Part 2
Hugo
Midnight in Paris
War Horse

Perustelut: Hugon maailma näyttää upealta, joten se pääsee ykkössuosikiksi, mutta ei sillä, etteikö The Artistinkin lavastus toimisi omassa lajissaan ihan hyvin. Sotahevonen mustaksi hevoseksi (sic!), sillä kuten Spielbergin tyyliin kuuluu, on Sotahevosen maailma varmaan aika autenttisen oloinen.

Paras kuvaus:

The Artist
The Girl with the Dragon Tattoo
Hugo
The Tree of Life
War Horse

Perustelut: The Artistissa jo lähtökohdiltaan mielenkiintoinen kuvaustyyli ja mitä trailereiden perusteella voi otaksua, niin kohtauksetkin on toteutettu kiitettävän hyvin.Tosin Hugonkin 3D:llä toteutettua kuvausta on kehuttu aika lailla. Tässäkin näiden kahden paikka olisi voinut olla kummin päin tahansa. The Girl with the Dragon Tattoo mustana hevosena.
 
Paras maskeeraus:

Albert Nobbs
Harry Potter and the Deadly Hallows - Part 2
The Iron Lady

Perustelut: Rautarouvassa Meryl Streep näyttää niin aidolta Thatcherilta, että on jo ihme, jos ei siitä saada parhaan maskeerauksen Oscaria. Tähänkin kategoriaan olisi voinut veikata vain yhtä, mutta koska en huomannut ihan alussa, että tässäkin on vain kolme vaihtoehtoa, niin pistetään kakkosvaihtoehdoksi sitten tuo viimeisin Harry Potter.

Paras puvustus:

Anonymous
The Artist
Hugo
Jane Eyre
W.E.

Perustelut: Näistä elokuvista en tunne kuin veikatut ja näistä kahdesta (trailerien perusteella) minusta The Artist vetää puvustuksellaan pidemmän korren.

Paras leikkaus:

The Artist
The Descendants
The Girl of the Dragon Tattoo
Hugo
Moneyball

Perustelut: Koska Hugo on saanut niin paljon kiitettäviä arvioita kuvauksestaan, täytyy siinä olla myös leikkauspuolikin kunnossa, joten siksi Hugo on selkeää ykkönen. The Descendantsilla ei ollut mitenkään silmiinpistävän hienoa leikkaustyötä mielestäni, joten en voinut pistää sitä, enkä oikein jaksa uskoa, että Moneyballissakaan olisi mitenkään erityisen hienoa. Niinpä The Artist pääsi kakkossuosikiksi ja The Girl of the Dragon Tattoo mustaksi hevoseksi.

Parhaat erikoistehosteet:

Harry Pottter and the Deadly Hallows - Part 2
Hugo
Real Steel
Rise of the Planet of the Apes
Transformers: Dark of the Moon

Peurstelut: Kaikista Georges Méliès -tempuista johtuen Hugolle voisi myöntää jo palkinnon, mutta eiköhän elokuvalla ole tällä saralla myös muuta annettavaa. Real Steelin vetovoimaan en usko, mutta periaatteessa nuo muut ovat voneet innostaakin, mutta annan kakkosääneni Rise of the Planet of the Apesille.


Siinä ne nyt oli, vähintäänkin epämääräisesti asetetut veikkaukset. Useampi kategoria meni lähestulkoon arpapelillä ilman suurempaa tietämystä aiheesta, mutta mitäs siitä. Ei tätä liian tosissaan pidä ottaa. Huomenna sitten katsellaan, miten kävi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti