perjantai 9. joulukuuta 2011

Maissilapset 666: Ennustus

Alkuperäinen nimi: Children of the Corn 666: Isaac's Return
Ohjaus: Kari Skogland
Käsikirjoitus: Tim Sulkan, John Franklin
Pääosissa: Natalie Ramsey, John Franklin, Alix Korozsay
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1999
Kesto: 82 min

- You didn't. You took her from her mother!
- I took her from this town, I was trying to give her a chance! You're sick!


Hannah (Natalie Ramsey) saapuu synnyinkyläänsä Gatliniin, jossa hän yrittää löytää äitinsä, josta joutui erilleen jo heti synnyttyään. Hän ottaa kyytiinsä salaperäisen Raamattua siteeraavan Zachariahin (Gary Bullock), joka katoaa kesken kaiken autosta saaden Hannahin paniikin valtaan ja auto ajautuu maissipeltoon. Sinne saapuu myös poliisi Cora (Alix Koromzay), joka vie Hannahin pään tutkittavaksi sairaalaan, jossa aikoinaan maissilapsia johtanutta Isaacia (John Franklin) pidetään koomassa. Hannah joutuukin kosketuksiin Isaacin kanssa, mikä herättää lopulta Isaacin. Hannah sen sijaan meinaa lähteä tiehensä, mutta lähteminen on kovin vaikeaa, sillä on olemassa ennustus, johon myös Hannah liittyy hyvin vahvasti...

En tiedä näiden viimeisten Maissilapset-sarjan elokuvien tasosta paljoakaan, mutta sen kyllä sanon, että ainakin kansitaiteeltaan nämä loput julkaisut ovat selkeästi vetävämpiä tapauksia. Tosin johtunee tämän elokuvan nimestä, mutta minä odotin tältä kuudennelta Maissilapset-elokuvalta jatko-osista kaikkein eniten, sillä Isaacin nimi herätti välittömän mielenkiinnon ja ajattelin, että hänen läsnäolonsa saattaisi tuoda uutta väriä tähän sarjaan, vaikka en tiennytkään, että ensimmäisen osan tapahtumista on siirrytty eteenpäin lähes parikymmentä vuotta, ja että Isaacia esittäisi hahmon alkuperäinen esittäjä. No, valitettavasti odotukset ja todellisuus eivät tälläkään kertaa kohdanneet, vaan Maissilapset 666: Ennustus on todella epäonnistunut tekele elokuvaksi.

Jos puhutaan elokuvan hyvistä puolista, niin tässä osassa oli palattu taas Gatlinin maisemiin (en tiedä, miksi sillä on väliä, että ollaan alkuperäisessä kylässä, vaikka lavasteet olisivatkin muuttuneet) ja... Noh, valitettavasti siihen elokuvan hyvät puolet sitten melkein jäivätkin, sillä elokuva oli todella sekava sillisalaatti, josta ei tahtonut ottaa juuri mitään selkoa. Hannahilla on meedion kyvyt, joten elokuva menee pitkälti kaiken maailman vaaroja väistellessä, eikä niistä voi mennä takuuseen, ovatko nämä vaarat todellisia vai ei. Sitten mukaan on sotkettu Jaken (William Prael) kaltaisia henkilöitä, jotka ensi näkemältä näyttäisivät olevan harhanäkyjä kadotessaan yhtäkkiä ilmaan ja ilmestyessään toiseen huoneeseen ennen kuin on mahdollista, mutta sitten jollain ihmeen logiikalla onkin täysin todellinen (tietenkin Hannah saattoi nähdä siellä rapussa Jaken harhana). Muutenkin elokuva on täynnä tällaisia epäselviä kohtauksia, profetioita, salaliittoja ja kaikkea mahdollista ja nämä on sotkettu ihmeelliseksi kasaksi, joka ei hyvällä omatunnolla voi edes yhtenäiseksi tarinaksi nimittää. Hannahkin poukkoilee ihan päämäärättömästi paikasta toiseen ja siinä sivussa tulee selvitettyä niin hänen äitinsä kohtalo kuin osallistuttua uhrimenoihinkin, mutta oikein missään näissä tapahtumissa ei ollut sitten minkäänlaista mielenkiintoa jännityksestä nyt puhumattakaan. Myönnettäköön, että elokuvassa oli yksi juonenkäänne, jota en osannut arvata ennalta, mutta ei sitäkään hyödynnetty oikein kunnolla. Kuvaus oli jotenkin synkänlaista, eikä suinkaan hyvällä tavalla, vaan lähinnä ankealla. Elokuvan loppupuoli jatkoi tutulla sekavalla linjallaan ja siellä tapahtui monia asioita, jotka tuntuivat vain turhalta elokuvan pitkittämiseltä, vaikka toisaalta pidinkin Mattin (John Patrick White) kohtalosta. Elokuvan viimeisissä hetkissä ei mitään hohtoa ollut, vaan siinä vaiheessa jo toivoin, että elokuva päättyisi ja itse asiassa hädin tuskin muistan elokuvan loppua enää, sen verran tylsää kamaa oli tarjolla. Itse asiassa minulle tuli lopusta sellainen olo, että tarinaa jatkettaisiin seuraavassa osassa, joten tekisi mieli hypätä suoraan sarjan viimeiseen osaan, joka lieneekin sitten esiosa.

Okei, oli elokuvassa vielä yksi hyvä juttu: John Franklin, joka oli palannut näyttelemään Isaacia. Hän on ollut toistaiseksi ehdottomasti paras henkilö näyttelemään maissipeltojen lapsisarnaajaa ja näin paljon vanhempanakin hänessä on jotain tiettyä karmivuutta. Valitettavasti pelkästään Franklinin läsnäolo ei riittänyt pelastamaan elokuvaa. Natalie Ramsey oli ihan nätti tapaus, mutta ei hän onnistunut olemaan muuta kuin hyvin tyypillinen tusinakauhun pääosan esittäjä. Toivoin poliisi Coraa näytelleeltä Alix Koromzaylta edes jotain eloisuutta, sillä hän oli hahmona mielenkiintoinen, mutta ilmeisesti hän oli lomalla silloin, kun persoonallisuuksia jaettiin. Mukana menossa: Stacy Keach (Pako).

Pisteitä: 1,5/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Children of the Corn: Revelation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti