torstai 8. joulukuuta 2011

Maissilapset 5

Alkuperäinen nimi: Children of the Corn V: Fields of Terror
Ohjaus: Ethan Wiley
Käsikirjoitus: Ethan Wiley
Pääosissa: Stacy Galina, Alexis Arquette, Eva Mendes
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1998
Kesto: 79 min

- What about Luke? He's an adult. Does it make him evil?
- Luke is... different.


Kirin (Eva Mendes) poikaystävä Kurt on kuollut ja joukko nuoria kulkee läpi Yhdysvaltain maaseudun aikeenaan kuljettaa Kurtin tuhkat viimeiselle leposijalleen. He kulkevat kahdella autolla ja pari heistä, Lazlo ja Charlotte (Ahmet Zappa ja Angela Jones), kulkevat toisella autolla paljon edempänä. Lazlo pysähtyy sitomaan pumpattavaa Barbaraa maissipellon vieressä olevalle bensa-asemalle ja autosta ulos noussut Charlotte katoaa. Lazlo menee etsimään Charlottea maissipellosta ja löytää hänet tapettuna. Tappajina toimivat lapset, jotka lopulta tappavat myös Lazlon. Pian alueelle tulee myös tämä toinen auto, jossa on Kirin lisäksi kolme muuta nuorta ja he päätyvät ojaan ja tapaavat nämä maissilapset. He tallustavat läheiseen Divinity Fallsin kylään, jossa heille kerrotaan, että nämä lapset olivat luultavasti Luken (David Carradine) porukkaa, joka palvoo Häntä Joka Kulkee Sarkain Takana ja yksi nuorista, Allison (Stacy Galina), hätkähtää, sillä hänen veljensä Jacob (Dave Buzzotta) aikoinaan lähti kotoa luvaten omistavansa elämänsä kyseiselle entiteetille ja Allison haluaa löytää veljensä...

Tämä on nyt sitten se ensimmäinen Maissilapset-elokuva, jota en ollut aiemmin nähnyt ja siten tämä osa toimiikin syynä siihen, että katson kyseisen sarjan elokuvat juuri nyt, sillä tämäkin osa tuli hommattua silloin tammikuussa Turun Elokuvadivarista monien muiden kauhuelokuvien joukossa. Tuolloin ostopäätös oli tosiaan vain se, että kun minulla oli neljä ensimmäistäkin, niin kerätään sarjaa vähitellen kokoon, mutta sittemminhän otin jatko-osien suhteen niin tiukan linjan, että kaikki muutkin osat oli saatava kokoon mitä pikimmiten ihan vain periaatteenkin vuoksi (saanpahan pois alta). Näistä lopuista Maissilapsista en sitten tiennytkään tipan vertaa ja siten tämäkin osa oli täysin ennalta tuntematon, mutta myönnettävähän se on, etten tämänkään kohdalla odottanut kovinkaan suuria. Maissilapset 5 jättikin paljon toivomisen varaa.

Minä toivoin edellisen osan arvostelussa, että päästäisiin jälleen perusasioiden äärelle eli tavalla tai toisella Hänen Joka Kulkee Sarkain Takana (tai Hänen-joka-kulkee-rivien-takana, kuten suomennos tässä elokuvassa menee) ympärille kyhättyyn tarinaan ja sellainenhan tästä tulikin, vaikka ei sinne Gatliniin päästykään. Lisäksi kuten edellistä osaa, niin myös tätä osaa oli suhteellisen helppo katsoa... tai no, ei tämä tylsistyttänyt, mutta eipä toisaalta aiheuttanut minkäänlaisia muitakaan tuntemuksia. Siitäkään huolimatta, että elokuvan tarina oli aika mitäänsanomaton. Varsinkin sen jälkeen, kun näille nuorille paljastui ikätovereidensa kohtalo, oli aika absurdia, kuinka he kaikki jäivät alueelle vain siksi, että Allisonin veli saattaa olla lähettyvillä. Lisäksi lasten ja nuorten oleminen siellä Luken perustamassa yhteisössä oli jotenkin epäuskottavaa; missä oli kaikki lasten vanhemmat? Kuolleenako? Näiden hyvisnuorten koikkelehtiminen valtaamassaan talossa ja siellä Luken yhteisössä ei tuonut elokuvaan kunnolla virtaa, vaan jotenkin ilmeettömin ajatuksin minä tätä katselin. Tapot eivät mitään suuria tarjonneet ja oikeastaan kaikki tapahtumat käynnistävä Ezeekialin (Adam Wylie) supervoimien saaminen oli yksi sarjan heikoimmista lähtökohdista, ellei peräti heikoin. En täysin ollut pitänyt aiempien osien lapsien amissimaisesta pukeutumisesta, mutta olisiko sittenkin ollut niin, että pukeutuminen tekee miehen tai tässä tapauksessa maissilapsen, sillä nyt nämä melko normivaatteissa olleet maissilapset tuntuivat melko aneemisilta pennuilta, jotka ovat vain nähneet... heh... liian monta kauhuleffaa. Totuus Lukesta ei hirveästi hetkauttanut ja olikin melko typerä, eikä elokuvan lopputapahtumatkaan juuri mitään ihmeellistä tarjonneet, vaikka en kaikkia selviytyjien henkilöllisyyksiä oikein arvannutkaan. Kaikesta tästä valituksesta huolimatta elokuvaa kykeni tosiaan katsomaan, joten siksi en ihan pohjapisteille voinut tätä jättää.

Elokuvan lapsisaarnaajaa Ezeekialia näytellyt Adam Wylie oli toistaiseksi sarjan heikointa antia, eikä hänessä ollut mitään sellaista uskottavuutta, mikä oikeuttaisi hänet kantamaan maissilasten lapsisaarnaajan titteliä, joskaan eipä oikein kenestäkään muustakaan elokuvan lapsesta olisi ollut siihen hommaan. Allisonia näytellyt Stacy Galina oli ihan kohtuuhyvä, vaikkakaan ei paras mahdollinen. Seurueen miehet eivät sitten taas juuri miellyttäneetkään ja varsinkin paskoja läppiä heittänyttä Gregiä näytellyt Alexis Arquette toi paikoitelllen mieleen Tom Greenin, mikä ei todellakaan ollut hyvä juttu. Eva Mendesin näyttelijälahjoista en mene sanomaan mitään, sillä vaikka mielestäni hän ei huono ollutkaan, niin oi että, kun hän osasi olla kaunis. David Carradine (Kill Bill) oli ihan ok, vaikka jäikin aika pieneen rooliin loppupeleissä.

Pisteitä: 2/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Maissilapset 666: Ennustus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti