perjantai 2. joulukuuta 2011

Maissilapset 2

Alkuperäinen nimi: Children of the Corn II: The Final Sacrifice
Ohjaus: David Price
Käsikirjoitus: Paul Froghlich
Pääosissa: Terence Knox, Paul Scherrer, Ryan Bollman
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1992
Kesto: 89 min

- Alright, alright. Anyways, what happened around here?
- Well, a bunch of kids killed all the adults in town. Just your basic Sunday afternoon in the biblebelt.


Poliisit saapuvat Gatlinin kylään, jossa he tekevät karmean löydön: kaikki kaupungin aikuiset on tapettu. Lapset sentään ovat kunnossa ja heitä aletaan siirtää läheiseen Hemingfordin kaupunkiin sijaiskoteihin, vaikka lapsia aikoinaan opettanut opettaja (Marty Terry) yrittääkin vihjata lapsissa asuvan suuren pahuuden. Toimittajat ovat täydessä vauhdissa, mutta sattumalta paikalle osuu vielä roskalehden toimittaja John Garrett (Terence Knox), joka on suostunut ottamaan itselleen lähes tuntemattoman Danny-pojan (Paul Scherrer) mukaansa Dannyn äidin viettäessä hääyötään uuden miehensä kanssa. Garrett itsekin kiinnostuu Gatlinin tapahtumista ja niinpä he majoittuvat Hemingfordissa samaan taloon, johon tulee myös Gatlinista pelastettu Micah (Ryan Bollman), joka muiden nuorten tavoin ei ole vielä päässyt eroon maissipellon kutsuhuudoista...

Leffateatterikäynnit ovat ohi ainakin hetkeksi, joten voinkin melko huoletta paneutua Maissilapset-elokuviin, vaikka pienin katkoksin tämä edelleen etenee. Tuo ensimmäisen elokuvan tarina oli ainakin tietyiltä osin muistissa ja yhden pienen asian muistan sarjan kolmannesta tai neljännestä osasta, mutta noin muuten nämä jatko-osat eivät ole tarinoiltaan jääneet mieleen juuri ollenkaan ja... noh, viidennestä elokuvasta eteenpäin en ollut näitä aiemmin edes nähnyt. Kuitenkin tämän sarjan toisen osan olen nähnyt aiemminkin, mutta silti katsomiskokemus tuntui aivan uudelta, sillä en minä tästä mitään hämäriäkään muistikuvia saanut mieleeni. Ihan kelpo elokuva Maissilapset 2 myöskin oli, vaikka ehkä hitusen heikompi kuin ensimmäinen osa.

Elokuvassa jatketaan suurin piirtein siitä, mihin ensimmäinen osa jäi eli ensimmäisen osan pariskunta Burt ja Vicky ovat tehneet ilmoituksen kaupungin tapahtumista poliisille ja nyt elokuvan alussa poliisit ovat siis paikalla. Löydetyistä lapsista paljastuu heti alussa, etteivät he ole päässeet maissipellon ja Hänen Joka Kulkee Sarkain Takana vaikutusvallasta. Näin tähän alkuunkin saadaan ladattua sellaista pientä jännitysmomenttia, vaikka toisaalta samaan aikaan oli itsestään selvää, että vielä tulisi tapahtumaan vaikka mitä. John ja Danny Garrettin mukaantulon myötä elokuvalle saadaan sitten ne päähenkilöt, joiden kautta sitten elokuvaa viedään eteenpäin ja kaksikko tutustuukin moniin Hemingfordin enemmän tai vähemmän salattuihin asioihin ja ihmisiin. Se, että John ja Danny eivät olleet olleet oikein tekemisissä keskenään, ei kiinnostanut minua juurikaan, kuten ei myöskään näiden kahden välinen nahistelu, kun tiedossahan se oli, että Dannyn "Mä en välitä susta, faija" -asenne vaihtuisi ennen pitkään sellaiseksi "Oot sä sittenkin ihan hyvä jätkä, faija" -asenteeseen. Sen sijaan Micahin puuhat maissipellolla kiinnostivat enemmän, vaikka Micah ei ollutkaan missään nimessä ensimmäisen osan Isaacin veroinen. Danny nuorena jannuna totta kai itsekin sekaantuu lopulta maissilapsiin ja vaikka tässäkään suhteessa ei yllätyksiä nähdä, niin ihan mukavaa katseltavaa olikin tämäkin sivupolku, varsinkin kun päiväsaikaan Danny ajatteli jotain ihan muuta kuin maissilasten puuhia. Lisäksi jossain määrin tykkäsin Johnin ja matkan varrella Johnin kelkkaan hyppäneen Frank Redbearista (Ned Romero) tutkimuksista tai no, en varsinaisesti tutkimuksesta, vaan tuosta parivaljakosta yleensä. Elokuva olisi pärjännyt hyvin ilman selitystä lasten käytöksen muuttumiselle, mutta eipä tuo pahemmin sitten haitannutkaan. Elokuvan lopputapahtumat olivat samaan aikaan pikkiriikkisen huvittavia, mutta samalla ihan viihdyttäviä ja erityisesti tykkäsin siitä, mitä Micahille tapahtui.

Elokuvan näyttelijöistä ei jäänyt mieleen oikein mitään erikoista sen lisäksi, että monet heistä muistuttivat kovasti joitakin ihan muita näyttelijöitä, mutta silti ennestään tuttuja ei tainnut olla yksikään heistä. Kuitenkin useimmat näyttelijät olivat ihan perushyviä tällaiseen videolle tehtyyn elokuvaan, vaikka eivät varsinaisesti loistaneetkaan. Ehkä Dannya näytellyt Paul Scherrer veti hieman yli tämän nuoren vähän vihaisen teinin osan varsinkin elokuvan alkuhetkillä, mutta ei hänkään ihan huonoimmasta päästä ollut. Terence Knox Dannyn isänä oli hänkin ihan kiva perus-iskä. Micahia näytellyt Ryan Bollman oli kanssa kohtuuhyvä ja selvästi erottuvampi kuin edellisen osan Isaacia näytellyt John Franklin, mutta siitä huolimatta Bollman ei saanut aikaan samoja viboja kuin mitä Franklin. Hemingfordin pappia näytellyt John Bennes puolestaan kuului osastoon tahattoman koomiset ylinäyttelevät näyttelijät.

Pisteitä: 3/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Beverly Hills 90210 - 3. kausi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti