maanantai 7. marraskuuta 2011

Night Visions: Ator - taisteleva kotka

Alkuperäinen nimi: Ator l'invincibile
Ohjaus: Joe D'Amato
Käsikirjoitus: Joe D'Amato
Pääosissa: Miles O'Keeffe, Sabrina Siani, Ritza Brown
Valmistusmaa: Italia
Ilmestymisvuosi: 1982
Kesto: 98 min

- Why can't we marry?
- Ator, we are brother and sister. 
 

Ator (Miles O'Keeffe) syntyy Torrenin jälkeläisenä, mutta hänen isänsä ei kykene huolehtimaan pojastaan, joten Ator adoptoidaan perheeseen, jossa on jo yksi lapsi, Sunya (Ritza Brown). He kasvavat yhdessä ja aikuisuuden kynnyksellä Ator tunnustaa rakkautensa Sunyalle, jolloin heille molemmille selviää, että he eivät olekaan sukua toisilleen, joten he voivat mennä keskenään naimisiin. Kuitenkin paha Hämähäkin ylipappi (Dakar) sieppaa Sunyan, joten Atorin on lähdettävä hakemaan rakastaan takaisin ja myöhemmin mukaan tarttuu myös naissoturi Roon (Sabrina Siani), joka hamuaa Hämähäkin ylipapin aarteita ja yhdessä he suuntaavat kulkunsa kohti Hämähäkin ylijumalan kotia joutuen matkalla monenlaisiin seikkailuihin...

Koska minulla oli mahdollisuus nähdä tämän elokuvan kanssa samaan aikaan esitetty Inbred jo aiemmin, niin sunnuntain aamuun valikoitui sitten tämä elokuva, joskin jotain ehdin lukea tästä jo elokuvaa valitessani ja tuolloin saatoinkin ajatella, että olisi mukavaa vaihtelua festivaalin muihin elokuviin (how little I knew). Ator - taisteleva kotka on syntynyt Conan barbaarin aiheuttaman muskelisankarifantasiabuumin vanavedessä ja ei todellakaan kuulu niihin parhaimpiin tapauksiin tai jos kuuluu, niin olen kyllä rehellisesti sanottuna hyvin huolissani niistä muista elokuvista. Ator - taisteleva kotka oli nimittäin tökerön huono yritys ratsastaa Conan barbaarin maineella, vaikka pienet hetkensä tässäkin elokuvassa oli.

Elokuvan tarinassa siis seikkailee Ator-niminen henkilö, joka lähtee pelastamaan kidanapattua siskoaan pahan kynsistä. Matkalla sitten Ator joutuu jos jonkinmoiseen vaaraan, mutta jollain ilveellä hän vain selviää niistä kaikista. Toisin sanoen tarina, joka on nähty ennenkin ja uskokaa tai älkää, todellakin paljon paremmin kerrottunakin. Tämä elokuva keskittyi vain olemaan halpa kopio Conan barbaarista, vaikka juoneltaan olikin vähän toisenlainen, enkä edes pysty tajuamaan, miten näitä osia on tehty neljä. Elokuvan tarinankuljetus oli todella kömpelön oloista ja niinpä eteeni aukesikin paljon täysin satunnaisia kohtauksia, joilla ei tuntunut olevan mitään virkaa koko tarinan kannalta eli toisin sanoen Ator sai vastaansa tämän tästä pieniä hankaluuksia, joiden tarkoitus oli vain antaa elokuvalle vähän lisää pituutta. Elokuva oli yksi iso tahattoman komiikan tyylinäyte sillä erotuksella, että tällä kertaa se tahaton komiikka ei tehnyt elokuvasta suinkaan hyvää, vaikka ympärillä yleisö tuntuikin viihtyvän. Ei, tämä elokuva oli vain huono. Vielä kun kömpelöön tarinaan lisätään onneton dialogi, niin siinähän sitä sitten ollaankin. Taistelut olivat tylsiä ja huonosti toteutettuja eikä niissä tuntunut olevan mitään eloa. Kuitenkin minun on häpeäkseni myönnettävä, että vaikka hyvin käsitinkin elokuvan huonouden jo tätä katsellessani, niin jossain siinä tunnin jälkeen huomasin sittenkin jännittäväni edes hitusen sitä, millä tavoin kaikki saadaan päätökseen, joten ihan pohjapisteille en voinut tätä jättää. Tai ehkä minä vain jännitin sitä, että kun ilkeä Hämähäkin ylipappi ja hänen kehnosti toteutetun hämähäkkinsä on voitettu, niin tuleeko Atorin, Sunyan ja Roonin välille jokin kolmiodraaman tynkä (ei tullut). Elokuvan loppu oli aivan aivoton.

Näyttelijät jatkoivat muun elokuvan viitoittamaa tietä ja olivat niin ikään luokattomia, mikä näkyi ja kuului varsinkin vuorosanoja lausuttaessa. Miles O'Keeffe oli vain yksi lihaskimppu lisää, mutta hän ei päässyt ulosannissaan edes Arnold Schwarzeneggerin tasolle ja niinpä O'Keeffellä ei ollutkaan mitään uskottavuutta oikein missään vaiheessa elokuvaa ja samaa sakkia olivat nämä elokuvan tärkeimpiä naisia esittäneet Sabrina Siani ja Ritza Brown. Dakar oli ihan peruspahiksen oloinen kuitenkin.

Pisteitä: 2/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Lady Terminator

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti