tiistai 25. lokakuuta 2011

Movie Monday #22 - Someone new - Hanhenpoikaa tarjolle enemmän, kiitos!

Tällä kertaa Movie Monday -haaste liikkuu "uusien" näyttelijäsuosikkien maailmassa, ja jos oli edellinen haaste verrattain helppo, niin oli kyllä tämäkin. Okei, Amanda Seyfriedistä olen tykännyt molemmissa elokuvissa, jotka häneltä olen nähnyt, joten hänkin olisi voinut sopia tähän kategoriaan, mutta se ei poista kuitenkaan sitä tosiseikkaa, etten todellisuudessa miettinyt tähän kuin yhtä vaihtoehtoa ja kyseessähän on kukas muu kuin tässä hiljattain kahdessakin elokuvassa loistanut ja minua viihdyttänyt Ryan Gosling.


En yleensä jaksa toistaa itseäni, mutta kaivetaanpas tämä seuraava Driven arvostelusta:

Oikeasti! Kuka tämä herra Ryan Gosling oikein kuvittelee olevansa? Okei, näin hänet tässä pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa muutaman vuoden takaisessa Lars ja se ainoa oikea -elokuvassa, mutta silloin taisin keskittyä enemmän Goslingin hahmoon kuin Goslingiin itsensä. Tämän jälkeen herra vietti muutaman vuoden hiljaiseloa ja alkanut nyt viime vuodesta lähtien näkymään yhdessä jos toisessakin enemmän tai vähemmän laatuelokuvassa, vaikka näistä Hullu Hölmö Rakkaus onkin ainoa häneltä näkemäni ja nyt olen jo valmis tituleeraamaan häntä allekirjoittaneen uudeksi suosikkinäyttelijäkseni. Hän oli nimittäin uskottava pelimiehenä edellä mainitussa Hullu Hölmö Rakkaus -elokuvassa ja hän oli toden totta uskottava myös tässä elokuvassa luunkovana Kuskina. Kuski ei tosiaan hirveästi tunnetiloja näyttänyt, mutta silti Goslingin olemuksesta, tai pitäisikö sanoa hänen silmistään, sai aika hyvin selvää, mitä Kuski kulloinkin ajatteli, vaikka päälle päin olikin melkoinen viilipytty. Tämä elokuva oli täysin Kuskin hahmon ympärille rakennettu ja se oli täysin oikea ratkaisu, sillä niin loistava Goslin roolissaan oli.

Näin. Gosling on tosiaan melko muuntautumiskykyisen oloinen näyttelijä ja hän sopi niin Hullu Hölmö Rakkaus -kaltaiseen romanttiseen komediaan kuin myös piinkovaksi Kuskiksi Drive-leffaan ja mitä tuossa katselin noita vanhoja kuvia hänestä, niin myös Lars ja se ainoa oikea -leffassakin oli esiintynyt edukseen. Näiden mainittujen leffojen roolihahmot ovat olleet hyvin erityyppisiä, mutta hyvin Gosling on suoriutunut niistä jokaisesta. Nyt sitten Gosling on tulossa jälleen valkokankaille The Ides of March -leffa, jossa Gosling on jälleen pääosassa ja jos ja kun menen sen katsomaan, niin puhtaasti Goslingin vuoksi, vaikka en täysin edes tiedä vielä, mistä elokuva kertoo. Muutenkin herran elokuvat ovat tästä lähtien hyvin tarkassa seurannassa. Hän sopisi karismansa puolesta niin tusinatavaraa olevien romanttisten komedioiden kuin toimintaleffojenkin kiintotähdeksi, mutta toivon tosiaan, ettei hän taannu kumpaankaan kategoriaan, vaan jatkaa tavallista laadukkaampien elokuvien parissa jatkossakin.

Se Lars ja se ainoa oikea -leffakin pitäisi ottaa uudelleen katseluun jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti