maanantai 3. lokakuuta 2011

Beverly Hills 90210 - 2. kausi

Alkuperäinen nimi: Beverly Hills, 90210 - Season 2
Ohjaus: Charles Braverman, Daniel Attias, Jefferson Kibbee, ym.
Käsikirjoitus: Darren Star, Charles Rosin, Steve Wasserman, ym.
Pääosissa: Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, ym
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1992
Jaksojen määrä: 28

- I met these guys and they wanted to know where they could get the best hamburgers after the concert. So I invited them here, they are waiting outside, I'll go get them.
- I can't believe she invited guys here to cheer you up!
 

Brandon (Jason Priestley) halajaa uutta autoa kesän päätteeksi, mutta Peach Pitissä työskennellessä hän ei saisi rahoja ajoissa kokoon, joten hän pestautuu rikkaiden suosimalle lomarannalle töihin, joten kaikki Brandonin kaverit alkavat viettää aikaa rannalla. Brenda (Shannen Doherty) epäilee olevansa raskaana, koska hänen kuukautisensa ovat myöhässä, mikä säikäyttää niin Brendan kuin Dylaninkin (Luke Perry). Kun he molemmat selviävät säikähdyksellä, päättää Brenda kuitenkin pistää suhteen poikki, sillä hänen mielestään suhde etenee liian nopeasti. Heidän on kuitenkin vaikea sopeutua erossa pysymiseen...

Beverly Hills 90210:n toisen kauden vuoro. Alun perin piti saada tämä kausi katsottua jo viime viikolla, mutta ensinnäkin intoa latisti hieman blogin kaatuminen ja toisekseen viime viikonloppuna sukuloidessani muualla majapaikasta oli dvd-soitin hajalla. Jee! Tätä kautta olen kuitenkin katsellut aina kun olen vain ehtinyt, mikä on tarkoittanut lähinnä viikonloppuja, jos silloinkaan. Kuitenkin silloin harvakseltaan kun olen ehtinyt, on kautta katsellut ihan mielellään niin kuin aina ennenkin, eikä siten mielestäni hävinnyt muillekaan sarjan kausille, vaan jälleen oli sellaista perusvahvaa menoa luvassa, jossa oli säilytetty sellainen hienovarainen humoristinen ote, vaikka välillä vakavoiduttiinkin oikein kunnolla. Teinidraamojen joukossa ongelmat eivät edelleenkään olleet mitään kovin pinnallista kamaa, mistä erityisesti tykkäsin.

Suurin muutos kaudessa verrattuna ekaan kauteen on se, että nyt Brendan ja Brandonin vanhemmat jäävät selvästi taka-alalle ja sarja alkaa selvästi kertoa nimenomaan näistä sarjan nuorista ja heidän elämistään, joihin toki vanhemmat kuuluvat aina silloin tällöin mukaan. Toki Jim ja Cindy (James Eckhouse ja Carol Potter) vieläkin mukana jaksosta toiseen kulkevat, mutta eivät millään muotoa samassa määrin kuin ensimmäisellä kaudella. Niin ikään Brandon ja Brenda toimivat edelleen sarjan eräänlaisina keskushahmoina perheineen, mutta kuitenkin muutkin sarjan teinit saavat selvästi enemmän ruutuaikaa ja pääsevätkin ainakin lähes tasoihin Walsh-teinien kanssa. Kuitenkin jokainen kärkihahmo on jonkinlaisessa jatkuvassa kosketuksessa Brandoniin ja Brendaan tai Walshien taloon, että Walshit selvästi näkyvät hieman muita enemmän Lisäksi jokaisella teinillä on vähintään yksi "oma" jakso, joisa pääkäsittelyssä on sitten kunkin teinin oma elämä ja sen ongelmat.

Kauden aikana Brandon mm. taistelee isäänsä vastaan pelastaakseen Peach Pitin, tapaa hieman salaperäisen Sandyn lomarannalla ja kaitsee kotona pahoinpideltyä lasta (Coleby Lombardo), mutta sattuu myös kokeilemaan huumeita. Brenda puolestaan joutuu ryöstön uhriksi ja karkaa salaa Dylanin kanssa Meksikoon. Kelly (Jennie Garth) ihastuu puolestaan rannalla Kyleen (David Lascher), jolta Kelly ei saa kunnon vastakaikua, joutuu melkein raiskatuksi, mutta tapaa myös lihaksikkaan remonttireiskan Jake Hansonin (Grant Show); tästä jälkimmäisestä lisää alempana. Steve tapaa sitten niin onnenonkijan Christinen (Jennifern Runyon) kuin vanhan arkkivihollisensa, äitinsä (Christine Belford) sarjassa näytelleen Chuckin (Matt Nolan) sekä lähtee etsimään oikeaa äitiään, mutta turvautuu myös steroideihin pärjätäkseen urheilussa. Dylan sen sijaan saa kokea niin isänsä (Arthur Brooks) vankilaan joutumisen kuin myös tapaamaan pitkästä aikaa oman äitinsä (Stephanie Beacham). Donna puolestaan joutuu todistamaan äitinsä (Katherine Cannon) kiihkomielistä suhtautumista teinien seksivalistukseen, mutta myös tämän pettämistä toisen miehen kanssa. Andrea joutuu pulaan, koska hänen osoitteensa ei ole Beverly Hillsissä, eikä siten olisi oikeutettu käymään koulua West Beverlyssä ja taistelee kovasti edellä mainitun seksivalistuksen puolesta. David joutuu ystävänsä Scottin (Douglas Emerson) kuoleman silminnäkijäksi. Koko porukalla teinit sitten seikkailevat niin räsäisissä motelleissa, Halloween-juhlissa kuin myös underground-bileissä sekä viettävät joulua yhdessä, mutta pienemmissä porukoissa muun muassa soittelevat strippareille, kokeilevat uhkapelaamista hevosradalla kuin myös osakemarkinoilla ja tunkeutuvat suositun poikabändin kansoittamaan hotelliin.

Totta kai sitten pidemmälläkin tähtäimellä tapahtuu. Dylanilla ja Brendalla on pitkän aikaa on/off-suhde, josta sukeutuu ennen pitkää kunnon suhde. Dylanin talousvaikeudet niin ikään vievät useamman jakson. Brandon puolestaan tutustuu Emily Valentineen (Christine Elise), joka tulee tietämään ajan myötä jonkinasteisia vaikeuksia niin Brandonille kuin muillekin. Lisäksi Brandonin työskentely lomarannalla on yksi pitkäkestoinen (kesän mittainen) juttu. Davidin isä (Matthew Laurance) ja Kellyn äiti (Ann Gillespie) puolestaan alkavat seurustella ja sekös Kellyä hatuttaa, kun hän ei oikein kestä Davidiä. David puolestaan lähestyy pitkin kautta Donnaa, mutta näiden seurustelusta ei vielä tällä kaudella saada kunnon draamaa aikaiseksi, ellei sellaiseksi lasketa Donnan kieltäytymisestä seksistä, vaan seurustelu jatkuvasti on siinä taustalla ilman kovin suureksi puheenaiheeksi muuttumista.

Lupasin edellisen kauden arvostelussa puhua vielä sanasen Davidistä, joka oli jätetty ensimmäisellä kaudella turhan syrjään pääjengistä. Nyt tällä kaudella David alkoi vihdoinkin päästä osaksi jengiä ja varsinkin Scottin kuoleman jälkeen David hyväksyttiin porukkaan aiempaa paremmin. Olenkin ajatellut, että paras asia, mitä Scott koskaan sarjassa teki, oli se, että hän tappoi itsensä, vaikka kuolema olikin tapaturmaisempi kuin mitä muistin. Ei David enää ennen Scottin kuolemaakaan ollut samanlainen nörttihahmo kuin ensimmäisellä kaudella, mutta siitä huolimatta niin David kuin asennoituminen Davidiin muuttui selvästi Scottin kuoleman jälkeen. Kelly sen sijaan halveksui Davidiä pitkälle kauden loppuun asti, vaikka viimeisissä jaksoissa hänkin tuntui hyväksyvän Davidin, vaikka ajatus Davidistä hänen velipuolenaan tuntuikin hieman puistattavalta. Näin ollen niin sanottu ydinjengi hitsautui tällä kaudella aika tiiviisti yhteen, varsinkin kun Andreakin tuntui olevan vihdoin jengin virallinen jäsen.

Tällä kaudella nähdään ensimmäistä kertaa Katherine Cannonin esittämä Donnan äiti Felice. Toki Felice oli käväissyt yhdessä jaksossa edelliselläkin kaudella, mutta silloin häntä esitti joku aivan muu. Hyvä vain, että Cannon vaihtui Donnan äidiksi, sillä Cannon tuntui paljon paremmin istumaan imagostaan tiukan äidin rooliin. Brian Austin Greenin esittämä David oli onneksi tällä kaudella jo ihan erilainen kuin ensimmäisellä kaudella. Douglas Emersonin esittämä Scott ei enää kuulunut sarjan vakihahmoihin, vaan hänestä tuli ainoastaan vieraileva näyttelijä, mikä oli sekin ihan hyvä juttu. Kauden niin sanottu erikoisuus oli Grant Show'n esittämä Jake Hanson, joka tuli sarjaan ihan vain siksi, jotta hänen ja Kellyn orastavan suhteen avulla voitaisiin pistää pystyy tämän sarjan spin off -sarja Melrose Place, joka sekin on minun katselulistalla. Mukana menossa: Walton Goggins (Shield - Lain varjolla), joka oli niin (nuori) pelle, että häntä hädin tuskin edes tunnisti.

Pisteitä: 4/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Frankenstein Junior

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti