perjantai 5. joulukuuta 2008

Tappava ase 2

Alkuperäinen nimi: Lethal Weapon 2
Ohjaus: Richard Donner
Käsikirjoitus: Shane Black, Warren Murphy, Jeffrey Boam
Pääosissa: Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1989


Mel Gibson ja Danny Glover jatkavat ykkösosasta tuttua rymistelyään. Tällä kertaa he joutuvat eteläafrikkalaisten huumeliigan kohteeksi, joka ei keinoja kaihda saadakseen haluamansa, ja kun liigan jäsenillä on diplomaattinen koskemattomuus, on soppa valmis. Samalla Riggsin (Gibson) ja Murtaughin (Glover) pitäisi vahtia todistajansuojelussa olevaa kaveria (Joe Pesci).

Niin, varsin tutuin kuvioin jatketaan elokuvasarjan kakkososassakin. Tämä ei ole kuitenkaan mitenkään huono juttu, sillä Gibsonin ja Gloverin kemiat vain osuvat niin hyvin yhteen, että heidän välistään naljailua on mukava katsoa ja kuunnella. Joe Pescistä sen verran, että en nyt tiedä, pitäisikö häntä kehua roolisuorituksestaan, kun hänen hahmonsa Leo Getz oli juuri niin ärsyttävä kuin mitä on ilmeisesti haettukin. Sitä melkein toivoi, että Leo saisi luodin otsaansa.

Tarina oli sitä itseään eli toimintaa ja action-huumoria löytyi niin kuin Tappavassa aseessa pitääkin. Koko diplomaattinen koskemattomuushässäkkä vain saa tällaisen tavallisen pulliaisen pään  pyörälle. Jos diplomaatit tehtailevat rikoksia vieraalla maaperällä, niin okei, niitä ei voi tuomita, mutta eikö niitä voida karkoittaa? Niin ja viimeistään siinä vaiheessa, kun nämä diplomaatit iskevät poliisivoimiin, diplomaattiterroristien toimet voitaisiin nähdä sodanjulistuksena, johon Yhdysvaltojen pitäisi voida kyetä vastaamaan. Siinä vaiheessa Etelä-Afrikankin päästä voitaisiin haluta näiden diplomaattien päitä vadille. Noh, ehkä minä vain ajattelen väärin tai liian monimutkaiseksi, mutta kyllä tämä vähän häiritsi. Muuten kyseessä oli ihan kelpo, joskaan ei ykkösosan veroinen toimintapläjäys.

Pisteitä: 3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti