tiistai 27. syyskuuta 2011

Hullu hölmö rakkaus

Alkuperäinen nimi: Crazy, Stupid, Love.
Ohjaus: Glenn Ricarra, John Requa
Käsikirjoitus: Dan Fogelman
Pääosissa: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore,
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2011
Kesto: 120 min
 
 - What do you want to do with me?
- I want to show you off to my ex-wife and make her really jealous!


25 vuotta aviossa olleet Cal ja Emily (Steve Carell ja Julianne Moore) ovat illastamassa ravintolassa, kun Emily sanoo haluavansa avioeron. Samaan aikaan toisaalla heidän poikansa 13-vuotias Robbie (Jonah Bobo) kertoo rakastuneensa hänen 17-vuotiaaseen lapsenhoitajaan Jessicaan (Analeigh Tipton). Cal masentuu erosta ja hän alkaa viettää aikaansa baaritiskillä tilittäen tilannettaan ihan kenelle tahansa, joka sattuu olemaan hänen vieressään. Näin ollen myös samaisessa baarissa viihtyvä Jacob (Ryan Gosling) turtuu Calin tilittämiseen ja päättää avittaa tämän takaisin jaloilleen tekemällä tästä kunnon naistenmiehen, mutta Emily ei niin vain unohdukaan.

Vaikka blogini viettää tätä kirjoittaessani syystä tai toisesta hiljaiseloa, niin se ei estä minua kirjoittelemasta arvosteluja, vaikka niitäkin vähän vähemmän rustaan tämän palvelinkatkon aikana. Tämä teksti on siis kirjoitettu jo 27.9. ja tätä kirjoittaessani en ole tietoinen, miksi blogini käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. No, jos luette tätä, on ongelmista kai selvitty.

Hullu hölmö rakkaus sai minut kiinnostumaan siinä vaiheessa, kun tajusin sen käsittelevän nimenomana varttuneempien aikuisten (lue: keski-ikäisten) parisuhdeongelmia ja tekeepä sen vieläpä melkoisen hauskasti. Romanttiset komediat eivät todellakaan kuulu katsotuimpien elokuvien joukkoon allekirjoittaneella, mutta tämä vaikutti niin lupaavalta, että päätin ottaa riskin ja mennä leffateatteriin tätä katsomaan. Niin ja mitä lopputulokseen tulee, niin vaikeasta alusta huolimatta elokuva todella osoittautui hyvin hauskaksi tapaukseksi.

Elokuvan alkuosa ei hirveän hyvää luvannut, vaan oli pikemminkin tylsä, mikä johtui siitä yleistunnelman ankeudesta. Avioerosta kuuleminen kun ei ole sitä iloisinta puuhaa ja koska sen aiheuttamassa masennustilassa vellottiin pitkä tovi, niin aloin pikku hiljaa luopua toivosta. Jopa Calin ja Jacobin ensimmäiset yhteiset hetket olivat suhteellisen epäkiinnostavia ja herrojen oleminen vaateostoksilla ei hirveästi lämmittänytkään. Tilanne kuitenkin muuttui oleellisesti siinä vaiheessa, kun he pääsivät baariin ja Jacob alkoi kunnolla opettaa oppipoikaansa ja tästä kohtauksesta lähtien elokuva sitten alkoi yhä enenevissä määrin kiinnostaa. Elokuvan alkupuolella pistetään liikkeelle muutamakin lumipallo, jotka sitten vyöryvät yhdeksi isoksi kasaksi mitä pidemmälle elokuvassa edettiin. Esimerkiksi tämän Hannahin (Emma Stone) tarinan olemassaolon syytä mietin pitkään, mutta siihenkin saatiin elokuvan loppupuolella vastauksia. Totta kai oli arvattavissa, miten Jacobin lopulta käy, mutta tapa, jolla se tapahtui, oli tosiaan nauruhermoja kutkuttava. Elokuvassa loppujen lopuksi aika pieni piiri pyöri keskenään, mutta hyvin nautittavalla tavalla. Kaiken kaikkiaan elokuvassa oli useampiakin eri juonenpolkuja, jotka tarjosivat vieläpä loppujen lopuksi varsin hersyviä tilanteita ja tilanne vain parani siinä vaiheessa, kun kaikki elokuvan kärkihahmot saatiin ensimmäistä kertaa samaan tilaan. Joku toinen olisi saattanut lopettaa elokuvan jo tuohon kohtaukseen, mutta kaikeksi onneksi elokuva jatkui vielä jonkin aikaa ja elokuvan lopuksi nähtiin sitten kohtaus, jossa yksi jos toinenkin suhde tai melkein sellainen saa ihanilla tavoilla täyttymyksensä, vaikka pääparin kohdalla ei mitään lopullista sellaista tapahtunutkaan.

Steve Carell on omiaan näyttelemään hieman sellaista nukkavierua luuseria ja niinpä hän tekee tässä elokuvassa aikalailla rutiininomaisen, mutta hyvän roolisuorituksen. Ryan Gosling on niin ikään näytellyt aiemmin pienoista luuseria elokuvassa Lars ja se ainoa oikea, mutta näköjään häneltä sujuu myös kunnon pelimiehen näytteleminenkin ja oikeasti tahtoi uskoa Goslingin olevan oikea pelimies. Julianne Moore oli totutun varma myös tässä elokuvassa. Mukana menossa: Kevin Bacon.

Pisteitä: 4/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Beverly Hills 90210 – 2. kausi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti