torstai 4. elokuuta 2011

Krokotiilimies II

Alkuperäinen nimi: "Crocodile" Dundee II
Ohjaus: John Cornell
Käsikirjoitus: Paul Hogan, Brett Hogan
Pääosissa: Paul Hogan, Linda Kozlowski, Hechter Ubarry
Valmistusmaa: Australia, Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1988
Kesto: 107 min


- Get some sleep. Gonna be a long day tomorrow.
- Yeah. And it' ll be a long night, too.


Mick "Crocodile" Dundee (Paul Hogan) on asettautunut New Yorkiin naisystävänsä Sue Charltonin (Linda Kozlowski) luo, mutta asfalttiviidakossakin riittää omat vaaralliset tilanteensa. Samaan aikaan Suen entinen mies toimittaja Bob Tanner (Dennis Boutsikaris) kuvaa Kolumbiassa, kuinka huumeparoni Luis Rico (Hechter Ubarry) ampuu miehen, mutta Ricon miehet havaitsevat hänet ja lähtevät takaa-ajoon. Bob kuitenkin ehtii ennen kuolemaansa lähettää filminsä New Yorkiin, missä sen vastaanottaa Dundee. Ricon miehet kuitenkin kaappaavat Suen, joten Dundeen on lähdettävä roistojen perään ja vapautettava Sue...

Nyt en ihan tarkkaan muista, mikä tarina tämän elokuvan taakse kätkeytyy omalta osaltani. Muistaakseni meillä ei ollut tätä elokuvaa aitona kappaleena, kun olin pieni, mutta oliko elokuva nauhoitettuna VHS:llä vai mitä, mutta muistan vain nähneeni tämän useita kertoja silloin nuorempana ja vieläpä paljon ennen kuin näin ensimmäisen osan. Noista lapsuusajoista on kuitenkin pitkä aika, mutta en sitten niiden päivien ollut katsonut tätä uudestaan. Ensimmäinen osa tuli kuitenkin katsottua tässä jokin aika sitten (eli näköjään melkein vuosi sitten), joten tuli sitten tämäkin elokuva hankittua ja nyt viimein katsottua. Olin näköjään muistellut tuossa ensimmäisen osan arvostelussa, että tämä olisi näistä kahdesta se parempi, mutta ainakin nyt katsottuna Krokotiilimies II ei laadullisesti paljon eronnut edellisestä osasta.

Ensimmäinen elokuva oli ihan kiva seikkailufilmi, mutta tämä osa puolestaan tarjosi enemmän huumoria, mutta samaan aikaan kuitenkin päästiin niin toiminnan kuin seikkailemisen makuun. Huumori ei siten noussutkaan pääosaan, vaikka sitä olikin ainakin mielestäni entiseen osaan verrattuna lisätty. Muistin elokuvasta etukäteen vain ikkunalautakohtauksen, joka iski edelleenkin, vaikka päättyikin hieman kehnosti, mutta erinäiset tapahtumat alkoivat muistua mieliin pitkin matkaa. Tarina ei hirveästi poikennut mistään humoristisia sävyjä sisältävistä tusinatoimintafilmeistä, vaikka tietenkin Dundeen olemuksella ja taustalla olikin selvästi erottuva vaikutus, mutta siitä huolimatta tätä oli ihan mukava katsoa eli toisin sanoen elokuvan humoristisuus oli ihan kivaa. En tiedä johtuuko siitä, että olen viime kuukaudet katsonut tiiviisti MacGyveria, mutta minulle kyllä tuli Dundeen tempauksista vähän mieleen MacGyverin Australian-serkku mieleen, vaikka MacGyverista poiketen käyttikin myös asetta apunaan. Mitään erityisiä kohokohtia ei elokuva tarjonnut, mutta ihan hivenen vahvempi oli tämä Australia-osuus kuin New Yorkin tapahtumat, sillä Australiassa päästään kunnolla (toiminta)seikkailun makuun. Kokonaisuutena siis ihan kiva elokuva ja vaikka pistemäärä ei ollutkaan eri kuin ensimmäisessä osan kohdalla, niin ehkä ihan hitusen viihdyttävämpi kuin ensimmäinen osa.

Paul Hogania en ole nähnyt (tietoisesti) muualla kuin näissä kahdessa osassa, mutta ainakin Dundeen osaan hän on kuin luotu ja tekeekin Dundeesta oikein miellyttävän seikkailijahahmon ja varsinkin Dundeen suorittaman "puhelinsoiton" aikana Hogan oli kuin aito Dundee. Linda Kozlowskille jäi lähinnä "nainen pulassa -roolin" virka, joten hän ei päässyt niin esiin kuin ehkä edellisessä osassa. Hechter Ubarry joko näyttää joltain tunnetummalta tyypiltä tai sitten hänen naamansa on tallentunut ikuisiksi ajoiksi alitajuntaani, sillä hän näytti todella tutulta elokuvan pahiksena ja olisin voinut olla varma, että olen nähnyt hänet vaikka missä. Mukana menossa: Luis Guzmán (Kylmä rinki).

Pisteitä: 3/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Kauriinmetsästäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti