torstai 9. kesäkuuta 2011

30 Days of Movies - Day 9 - A movie that you can dance to

Day 9: A movie that you can dance to:


Minulle elokuvien katselu on sen verran vakava asia, etten voisi kuvitellakaan tekeväni sen aikana muuta kuin istua sohvalla naama telkkariin päin, eikä siten tulisikaan mieleen tanssia elokuvan musiikin tahtiin, joten tämä kohta on minun osaltani vähintäänkin spekulatiivinen. Halusin kunnioittaa alkuperäistä meemiä mahdollisimman hyvin ja niinpä mukaan sitten tarttui tämä, ehkä hieman hölmöhkö kohta elokuvaversioon, mutta vaikka itse en siis tanssisikaan minkään elokuvan aikana, niin joku tähän haasteeseen mahdollisesti osallistuva voisi hyvinkin niin tehdä. Kun kehittelin tätä haastetta, niin yritin pyrkiä mahdollisimman hyvin irti genrerajotuksista, mutta tämän kohdan kohdalla se ei niin vain onnistunut, sillä tämä vie katseet aika hyvin musikaalien suuntaan, mutta toisaalta... sopisihan joukkoon myös elokuvien soundtrackitkin, joten ei tämä nyt ihan täysin genresidonnainen ole tämäkään. Minä kun olen verrattain vähän törmännyt todella iskeviin soundtrackeihin (on nitä, mutta vähän) ja vielä vähemmän tanssittaviin sellaisin, niin minä kyllä lähdin musikaalilinjalle tässä jossittelupostauksessani, enkä voinut todellakaan laittaa tähän kohtaan mitään muuta elokuvaa kuin Mamma Mian!.

Minun elämässäni on kolme bändiä yli kaiken: Metallica, KISS ja ABBA (tässä järjestyksessä) ja kaikki nämä menevät ihan eri korkeuksissa kuin mitkään muut bändit yhteensä. ABBAn musiikki siis on iskenyt muhun todella lujaa ja kun kuulin tämän elokuvan olevan tulossa, niin innostuin siitä oitis. Onneksi samoihin aikoihin myös itse teatterimusikaali oli rantautumassa Suomeen, niin kävin katsomassa tuon valloittavan teatteriversion Turku-hallissa (vai mikä se Tepsin kotihalli nyt onkaan nimeltään nykyään?) ja vähän pelkäsin, että elokuva ehtisi poistua Porin Finnkinon ohjelmistosta ennen kuin näen teatteriversion (näytös, jossa kävin, oli ehkä joku 4-5 viikkoa elokuvan ensi-illan jälkeen), mutta näin ei onneksi ollut. Heti teatteriversion jälkeen suuntasin katsomaan elokuvaa ja tietenkään elokuva ei mitenkään kyennyt saamaan ihan samanlaista tunnetta aikaan, mutta toisella katselukerralla vuosia myöhemmin elokuvakin maistui oikeinkin hyvin. Yksi asia toimi myös elokuvassa jo ensimmäiselläkin katselukerralla: musiikki. Vaikka siis kappaleet eivät tulleetkaan ABBAn suusta vaan näyttelijät itse lauloivat kappaleet, niin eivät he osanneet raiskata kappaleita niin, että elokuvan vetovoima olisi laskenut, vaan tykkäsin näistä lauluesityksistä todella paljon ja niissä oli sopivasti vaihtelua niin kappaleiden tunnelman kuin esiintyjienkin suhteen. Jos siis antaisin itseni heittäytyä tanssin pyörteisiin kesken elokuvan, niin tämä olisi se elokuva, jonka takia pyörtäisin pyhät periaatteeni elokuvan katselun osalta. Ihanat ABBAn kappaleet. <3

Satunnainen hauska fakta matkan varrelta: Olen tätä miettinyt muutamaankin otteeseen, mutta olen tullut siihen tulokseen, että vaikka olin nähnyt Meryl Streepin monissa elokuvissa paljon ennen tämän elokuvan julkaisua, ja vaikka olinkin ihaillut näyttelijää jo ennen tätä, niin olen melko varma, että juuri tämä elokuva oli se elokuva, jonka ansiosta Meryl Streep -fanitukseni nousi niin huippuunsa, enkä ole missannut yhtäkään Streepin live action -elokuvaa sen jälkeen, enkä niin aio enää tehdäkään. Verrattain myöhäistä syntyä tämä fanitukseni siis on. Rautarouvaa odotellessa!

Projekti:
Day 01 - Your favorite movie: The Truman Show
Day 02 - Your least favorite movie: Vaarallinen kaunotar
Day 03 - A movie that makes you happy: Kohti uutta
Day 04 - A movie that makes you sad: Täydellinen maailma
Day 05 - A movie that reminds you of someone: Dolan's Cadillac
Day 06 - A movie that reminds you of somewhere: Lieksa!
Day 07 - A movie that reminds you of a certain event: Stand By Me - Viimeinen kesä
Day 08 - A movie that you know all the lines to: Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli
Day 09 - A movie that you can dance to: Mamma Mia!
Day 10 - A movie that makes you fall asleep: Kummisetä
Day 11 - A movie from your favorite director: Kauhun kilometrit
Day 12 - A movie from a director you hate: Sormet pelissä
Day 13 - A movie that is a guilty pleasure: Batman Forever
Day 14 - A movie that no one would expect you to love: The Cove - meren salaisuus
Day 15 - A movie that describes you: Sofien valinta
Day 16 - A movie that you used to love but now hate: Kiviset ja Soraset
Day 17 - A movie that you see often on tv: Spider-Man - Hämähäkkimies
Day 18 - A movie that you wish you saw on tv: Äiti ja huora
Day 19 - A movie from your favorite actor/actress: Kauriinmetsästäjä
Day 20 - A movie that you watch when you’re angry: Rakkautta ennen aamua
Day 21 - A movie that you watch when you’re happy: The Kids Are All Right
Day 22 - A movie that you watch when you’re sad: Katkenneita kukkasia
Day 23 - A movie which wedding scene(s) you don't want to happen in your wedding: Shrek
Day 24 - A movie which funeral scene(s) you want to happen in your funeral: Uinu, uinu lemmikkini
Day 25 - A movie that makes you laugh: Paholaisen portti
Day 26 - A movie's character that you can play perfectly: Seppo Sorjonen (Hurmaava joukkoitsemurha)
Day 27 - A movie that you wish you could act in: The Rocky Horror Picture Show
Day 28 - A movie that makes you feel guilty: Jouluyö, kuolemanyö 2
Day 29 - A movie from your childhood: Yksin kotona
Day 30 - Your favorite movie at this time last year: Katseeseen kätketty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti