maanantai 30. toukokuuta 2011

Konttori - joulun erikoisjaksot

Alkuperäinen nimi: The Office Christmas Specials
Ohjaus: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Käsikirjoitus: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Pääosissa: Ricky Gervais, Martin Freeman, Mackenzie Crook
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Ilmestymisvuosi: 2003
Jaksojen määrä: 2

-You all right?
- Yeah, I was expecting a blind date, and was worried you were it.
 
On kulunut kaksi vuotta siitä, kun BBC teki David Brentin (Ricky Gervais) silloin johtamasta paperitehtaan Sloughin konttorista dokumenttisarjaa. Nyt BBC palaa rikospaikalle ja näyttää, mitä konttorin väelle kuuluu nykyään. David Brent on ajautunut myyntiesittelijäksi, minkä lisäksi hän yrittää luoda uraa viihdetaiteilijana. Tim (Martin Freeman) on jämähtänyt paikalleen, kun taas Garethista (Mackenzie Crook) on tehty Sloughin konttorin esimies. Dawn (Lucy Davis) puolestaan asuu miehensä Leen (Joel Beckett) kanssa Floridassa. Firman joulujuhlat lähestyvät ja niihin kutsutaan myös entiset työntekijät, joten pian on vanha jengi koossa jälleen, mutta mitä siitä seuraakaan...

Minun piti alun perin kirjoittaa tämä arvostelu jo eilen ja katsoa vielä illan päätteeksi elokuvaa, mutta minulla oli sen verran heikko olo, etten jaksanut tehdä oikein mitään katsottuani nämä erikoisjaksot puoli yhdeksän aikoihin, vaan olin jo sängyssä alle tunti toisen jakson päättymisen jälkeen, joten jäi se illan elokuvakin sitten katsomatta. Tämä on verrattain tuore ostos, sillä nämä erikoisjaksot tuli hommattua vasta noin puoli vuotta sitten (vanhimmat katsomattomat tv-sarjat ehkä 2009 puolelta), mutta hyppäsin niiden muiden sarjojen yli, koska tuli vasta katsottua se toinen kausi. Nämä Konttorin joulun erikoisjaksot eivät kuitenkaan päässeet ihan samalle tasolle kahden ensimmäisen kauden kanssa, vaikka välillä naurattivatkin.

Jaksoja on vain kaksi, mutta yksi jakso kestää noin kaksi kertaa pidempään kuin ensimmäisten kausien jaksot eli reilu kolme varttia. En tiedä, olisiko jaksot voitu jakaa useampaan osaan, sillä joka tapauksessa olisin katsonut nämä (melkein) putkessa, mutta nyt yksi jakso tuntui liian pitkältä. Käytännössä ensimmäinen jakso menee hahmojen nykykuulumisten selvittämiseen ja varmaan menee noin puolet jaksossa, ennen kuin mainitaankaan tulevat joulujuhlat (en ole asiasta nyt ihan varma). Samalla pistetään David Brentin tyttöystävän haku liikkeelle. Toisessa jaksossa Brent sitten tapaa näitä naisystäväehdokkaita ja joulujuhlat lähenevät lähenemistään, kunnes lopulta päädytään sinne. Mitä tulee erikoisjaksojen huumoriin, niin ihan samanlaiseen hurmokseen ei päästä kuin edeltävissä kausissa, mutta silti joitakin pieniä helmiä löytyi. Yleissävyltään tämä huumori kuitenkin tuntui ainakin vähän väkinäiseltä varsinkin monien Brentin repliikkien kohdalla, vaikka esimerkiksi Brentin kommentit deiteilleen välillä ihan hauskoja olikin. Perimmiltään nämä jaksot tuntuivat siltä, että haluttiin päättää sarja suotuisammin kuin mitä sarjan toinen kausi teki (tämä myös myönnetään julkaisun ekstroissa) ja niinpä parikin asiaa saa positiivisen päätöksen, vaikka Brentin osalta hänen lopun takinkääntöään ihan hitusen ihmettelinkin.

Ricky Gervais oli jälleen ihan hyvä David Brentinä, mutta johtuen kenties hänelle kirjoitettujen repliikkien hieman heikommasta yleistasosta, ei Gervais ihan samaan loistokkuuteen yltänyt kuin aiemmilla kausilla. Jotenkin tuntui varsinkin ensimmäisessä jaksossa siltä, kuin Gervais/Brent yrittäisi väkisin olla samanlainen kuin aiemminkin, vaikka niin moni asia olikin vaihtunut. Garethia näytellyt Mackenzie Crook sen sijaan oli edelleen ihan kiva ja Tim sekä Dawn molemmat yhtä perushyviä kuin aiemminkin. Myönnän vähän ikävöineeni Rachelia, enkä juurikaan pitänyt näistä konttorin uusista työntekijöistä Melistä ja Annesta (Martha Howe-Douglas ja Elizabeth Berrington).

Pisteitä: 3/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: 40 v. ja neitsyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti