sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Konttori - 2. kausi

Alkuperäinen nimi: The Office - Series 2
Ohjaus: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Käsikirjoitus: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Pääosissa: Ricky Gervais, Martin Freeman, Mackenzie Crook
Valmistusmaa: Iso-Britannia
Ilmestymisvuosi: 2002
Jaksojen määrä: 6

- If you want the rainbow, you've gotta put up with the rain - do you know which philosopher said that? Dolly Parton. And people say she's just a big pair of tits.
 
Paperitehtaan Sloughin konttoria johtava David Brent (Ricky Gervais) on saanut pidettyä konttorinsa voimissaan, mutta Swindonissa sijaitsevan konttorin väki siirretään Sloughiin. Swindonin väki on tottunut vähän toisenlaiseen johtamistyyliin kuin Sloughin väki, joten Brentillä on tämän tästä ongelmia heidän kanssa. Asiaa ei helpota pakettiin kuuluva toinen esimies Neil (Patrick Baladi), joka ei ole vain arvoasteikolla Brentin yläpuolella, vaan myös tuntuu olevan kaikkea sitä, mitä Brent ei ole ja vieläpä vain positiivisessa mielessä. Samaan aikaan varattu Dawn (Lucy Davis) flirttailee edelleen yhtiöstä poislähtöä suunnitelleen Timin (Martin Freeman) kanssa, mutta Tim suuntaa katseensa uutena taloon tulevaan Racheliin (Stacey Roca), johon myös Gareth (Mackenzie Crook) on ihastunut. Niinpä niin Brentillä kuin työntekijöilläänkin on paljon kestämistä uuden tiimin saapuessa, mutta mihin kaikki johtaakaan...

Tuli joskus 2009 katsottua tämän sarjan ensimmäinen kausi, eikä aikaakaan, kun ostin jo toisen kauden, mutta kun juuri tätä ennen tuli ostettua ne Simpsonit ja siihen muut "katselulistan kärkipäähän" nostetut tv-sarjat (tv-sarjoihin hankkimisjärjestyksessä katsominen ei täysin päde) nousi jatkuvasti uusia sarjoja ja tuotantokausia, niin tämän kauden katselu on saanut odottaa vuoroa jo hyvän tovin. Alun perin ajattelin säästää tämän kesänjälkeiseen aikaan, mutta kun viimeisin Simpsonit-kausi meni niin rivakasti, niin ajattelin katsoa tämän heti perään ennen ensi viikolla alkavaa kesäprojektia. Vauhti ja nolot tilanteet eivät olleet vähentyneet yhtään ja siksi tätä Konttorin toistakin kautta katsoi suurin piirtein yhtä suurella innolla kuin ensimmäistäkin.

Nyt ei olla enää yt-neuvottelu-uhan alla, vaan nyt kauden keskiössä on tosiaan uuden väen saapuminen taloon, Neilin tarttuminen osittain ohjaksiin sekä Rachelin vokottelu ja näistäkin kuvioista saatiin revittyä huumoria todella kivasti. Edelleen sarja on kuvattu mokumenttityyliin (onkohan tämä mockumentarysta kelpo suomennos?), joten siinä mielessä samaa hyvää vanhaa on luvassa kuin ensimmäiselläkin kaudella. Tällä kaudella jaksoissa toivotellaan uusi jengi sisään, suoritetaan vanhojen keskuudessa henkilöstöarvioinnit, vietetään paikallista nenäpäivää sekä syntymäpäiviä sekä tarjotaan motivaatiokoulutusta. Kauden lopuksi koetaan vielä jäähyväisten jättöäkin. Noin kauttaaltaan kausi oli varsin hauska tapaus ja nauraa sai tämän tästä. Vaikka pääasiassa tietyt tapahtumat tapahtuvatkin yhden jakson aikana, niin samalla ne muodostavat sellaisen jatkumon, joka alkaa ensimmäisestä jaksosta ja päättyy viimeiseen. Ensimmäinen kausi oli jo varsin mainiota tavaraa, joten en osannut kaivata tälle kaudelle varsinaisesti mitään uutta.

David Brentin ulosannin tietäen aina kun hän sanoo jotain työkavereilleen, nousee jo etukäteen sellainen myötähäpeän tunne, koska Brent nyt vaan on niin huono sanoissaan. Puhuessaan kameralle Brent ei aiheuta samanlaista myötähäpeää katsojassa, mutta yhtä kaikki hänen tyhmät heittonsa pistävät naurattamaan. Myös varsinkin Tim, Rachel  ja Gareth -jutut olivat hauskoja, vaikka ihan täysin en pitänytkään siitä, miten paljon Garethia kiusattiin, mutta toisaalta: Garethia oli tosiaan aika helppo kiusata ja hänen sosiaalinen kömpelyytensä suorastaan huutaa pientä silmien pyörittelyä sekä kiusantekoa. Kauden edetessä loppua kohden sitten Timkin, ehkä vähän yllättäenkin, kuitenkin osaa tunnustaa Garethin arvon. Tähän toki vaikutti myös Timin omat haaveet tulevaisuuden suhteen. Noin yleisesti tämä kausi oli kiva siksi, että mukana oli niin monelaista hahmoa ihan niin kuin oikeassa toimistossakin useimmiten on, eikä kaikki suinkaan olleet yhtä samaa massaa.

Näyttelijät olivat jälleen hyviä, mutta olihan Ricky Gervais selvästi sarjan herra ja hidalgo ja hän esittikin tätä naurettavan huonoa Brentiä todella hienosti. Välillä ei edes ajatellut katsovansa Gervaisia vaan nimenomaan Brentiä. Garethia näytellyt Mackenzie Crook oli hänkin ihan mainio hölmö ja hänestäkin tuntui koko ajan näyttelijän itsensäkin olevan samanlainen. Martin Freeman (Tim), Lucy Davis (Dawn) sekä Stacey Roca (Rachel) olivat kaikki myöskin ihan perushyviä. Myös sarjan toinen tekijöistä Stephen Merchant pääsee hetkeksi ruutuun.

Pisteitä: 4/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Konttori - joulun erikoisjaksot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti