tiistai 31. toukokuuta 2011

Kesä ja 30 Days of Movies

Aah, kesä! Tuo aika, kun linnut laulelevat iloisesti visertäen ja ulkona on liian valoisaa, jotta saisin aikaan kunnon leffankatselufiiliksen, mikä tietää tuttuun tyyliin taas taukoa elokuvien kotikatselusta kesä- ja heinäkuun ajaksi. Toki tajuan, että valoisuus on suurempi ihan toukokuun kuin heinäkuun lopulla, mikä periaattessa voisi antaa tekosyyn katsella niitä elokuvia jo vähän heinäkuun puolellakin, mutta mennään nyt näin vähän vapaammin. Tietenkin näin kesälläkin tulee käytyä leffateatterissa elokuvia tiiraamassa, joista tuttuun tyyliin raportoin täällä. Ja tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, että Sodankylässäkin tulee piipahdettua tuossa parin viikon päästä, joten sieltäkin saattaa olla tulossa juttua ;) . Lisäksi kuukauden Wanhat tullee molempina kuukausina kyllä katsottua... ihan vaan periaatteenkin vuoksi.

Elokuvien sijaan aloitan viime vuoden tapaan tv-sarjoihin liittyvän kesäprojektin, jonka sainkin viime vuonna päätökseen hyvissä ajoin juuri ennen joulua (tosin silloin aloitus viivästyikin vähän). Tämän vuoden kesäprojektina on tarkoituksena käydä läpi kaikki MacGyverit, jotka parhaassa tapauksessa saisin katsottua heinäkuun loppuun mennessä, jolloin leffataukokin loppuu, mutta kaikista kesäkiireistä johtuen kesäprojekti venynee elokuun puolelle, mutta toivottavasti ei enää pidemmäs. Elokuulle venyessään alkaisi sitten leffatkin haitata sarjan katsomista, joten silloin niitä tulisi katsottua selvästi harvemmin ja saattaisi jopa mennä lähinnä viikonloppukatseluksi, kuten nyt on mennyt Simpsoneiden osalta.

Keskittyminen vähäksi aikaa pääosin tv-sarjaan tarkoittaa myös sitä, että arvosteluja tulee harvemmassa tahdissa (no, kesäkuun loppupuolella niitä tullee aika hitosti, jos suunnitelmat pitävät), mikä sitten aiheuttaa blogin hiljenemistä. Ainakin tällä hetkellä näyttäisi siltä, että heinäkuussa tulisi hyvin harvakseltaan kirjoiteltua mitään, ellen sitten jaa niitä kesäkuun leffa-arvosteluja heinäkuulle, mutta kun en ole tähänkään mennessä sellaista harrastanut arvostelujen osalta, niin tiedä sitten, jaksaisinko ryhtyä sellaiseen. Asia on kuitenkin mietinnässä ainakin vielä jonkin aikaa, mutta se nähdään sitten viimeistään heinäkuussa. Toki Movie Monday -haasteisiin tulee osallistuttua mahdollisuuden mukaan myös silloin.

Miten kesäkuu sitten? No, viime syksynä alkoi sosiaalisessa mediassa kierrellä 30 Days of Music -meemi, jonka tarkoituksena oli valita joka päivälle kappale niin, että kullekin päivälle oli annettu tietty aihe/teema, jonka mukaan kappale piti sitten valita. Minähän en jaksanut tästä oikein innostua, kun kokemukseni erinäisiltä musiikkifoorumeilta kertoo sen, että olen erittäin huono kuvailemaan musiikkia ja suhtautumista siihen ja ulosantini olikin tyyliä "Tästä mä pidän", "kivat melodiat/rytmit/sanat" (mutta en sitä, miksi ne ovat kivat), "Upeaa!", "Fantsua!" ja niin edespäin. Niin ja kun olen muutenkin aika passiivinen musiikinkuuntelija, niin haaste olisi tuntunut liian vaikealta.

Sen sijaan sainkin idean kehittää meemistä elokuvaversion, jonka näette tässä ja vaikka idean sainkin jo marraskuussa, niin päätin jättää tämän odottamaan kesää, kun tiesin katsovani elokuvia aika vähän silloin; tarkkaavaisimmat taisivat nähdä vilauksen tämän projektin tulemisesta jo toukokuun alussa, kun menin kategorioimaan toukokuun alkupuolella kirjoittamani postit jo 30 Days of Movies -nimikkeellä, mikä näkyi sitten kategoriavalikosta, vaikka yhtään postausta ei ollutkaan julkaistu. Kesäkuuhan oli siinäkin mielessä ihan luonnollinen valinta, koska kyseisessä kuussa on tasan se 30 päivää. Musiikillisen listan sai melko vaivattomasti muutettua leffamuotoon, vaikka jätin mukaan yhden sinänsä hölmönkin kohdan (kohta 9), koska haluan kunnoittaa (kaikesta huolimatta) alkuperäistä meemiä, mutta kun tavallaan pidän mahdollisena, että kuvatunlaisesti joku voisi toimiakin, niin annoin olla; ei tämän liian vakavaa tarvitse olla. Kohdat 23-24 olivat vaikeimpia, kun alkuperäisessä listassa pyydettiin listaamaan kappale, joka soisi häissä/hautajaisissa, niin suora muokkaus leffoihin ei oikein toiminut, kun ei leffankatselut oikein sovi kyseisiin tapahtumiin. Niinpä piti vähän muokata niitä kohtia. Tietenkin sen jälkeen kun aviopari on lähtenyt viettämään hääyötään, niin mitä jottei häävieraille voisi pistää leffan pyörimään :D ... mutta miten sitten hautajaisten kohdalla? No joo. Alkuperäisen listan tarkoituksena varmaan on ollut se, että jokaisena päivänä kuunnellaan se listattu kappale, mutta kun on ihan eri asia kuunnella muutaman minuutin kestävä kappale kuin katsoa puolitoistatuntinen elokuva, niin tyydynkin vain listaamiseen. Olen kirjoittanut osan näistä teksteistä (kuten tämänkin) jo hyvissä ajoin ennen kesäkuuta, jotta homma ei sitten keskeytyisi ja julkaisupäivätkin olen merkinnyt etukäteen, eli vaikka olisi päiviä, kun en ole koneella tai jos tulee yllättäviä pitkäkestoisia sähkökatkoksia, niin nämä viestit tulevat kuitenkin oikeina päivinään ulos. Linkitän kulloisenkin päivien elokuvat blogini arvosteluihin, jos sellainen löytyy, mutta en ainakaan tietoisesti pyri pysymään vaan arvosteltujen elokuvien sisällä, joten saattaa tulla sellaisiakin elokuvia, joita en ole vielä arvostellutkaan. Tässä on vielä lista postauksista, joita tulette näkemään tässä kesäkuun aikana (lista saa linkit sitä mukaan, kun saan nämä ulos tai viimeistään sitten kesäkuun lopussa):

Day 01 - Your favorite movie: The Truman Show
Day 02 - Your least favorite movie: Vaarallinen kaunotar
Day 03 - A movie that makes you happy: Kohti uutta
Day 04 - A movie that makes you sad: Täydellinen maailma
Day 05 - A movie that reminds you of someone: Dolan's Cadillac
Day 06 - A movie that reminds you of somewhere: Lieksa!
Day 07 - A movie that reminds you of a certain event: Stand By Me - Viimeinen kesä
Day 08 - A movie that you know all the lines to: Die Hard - vain kuolleen ruumiini yli
Day 09 - A movie that you can dance to: Mamma Mia!
Day 10 - A movie that makes you fall asleep: Kummisetä
Day 11 - A movie from your favorite director: Kauhun kilometrit
Day 12 - A movie from a director you hate: Sormet pelissä
Day 13 - A movie that is a guilty pleasure: Batman Forever
Day 14 - A movie that no one would expect you to love: The Cove - meren salaisuus
Day 15 - A movie that describes you: Sofien valinta
Day 16 - A movie that you used to love but now hate: Kiviset ja Soraset
Day 17 - A movie that you see often on tv: Spider-Man - Hämähäkkimies
Day 18 - A movie that you wish you saw on tv: Äiti ja huora
Day 19 - A movie from your favorite actor/actress: Kauriinmetsästäjä Day 20 - A movie that you watch when you’re angry: Rakkautta ennen aamua
Day 21 - A movie that you watch when you’re happy: The Kids Are All Right
Day 22 - A movie that you watch when you’re sad: Katkenneita kukkasia
Day 23 - A movie which wedding scene(s) you don't want to happen in your wedding: Shrek
Day 24 - A movie which funeral scene(s) you want to happen in your funeral: Uinu, uinu lemmikkini
Day 25 - A movie that makes you laugh: Paholaisen portti
Day 26 - A movie's character that you can play perfectly: Seppo Sorjonen (Hurmaava joukkoitsemurha)
Day 27 - A movie that you wish you could act in: The Rocky Horror Picture Show
Day 28 - A movie that makes you feel guilty: Jouluyö, kuolemanyö 2
Day 29 - A movie from your childhood: Yksin kotona
Day 30 - Your favorite movie at this time last year: Katseeseen kätketty

PS. Facebookissa ja muualla liikkuu myös muita versioita tästä ja ainakin Facebookissa on myös yhteisö 30 Day Movie Challenge, joka on äkkiseltään selailtuna suositumpi kuin muut löytämäni. Kaikissa löytämissäni haasteissa vikana oli turha genrepainotteisuus, mikä vieraannutti minut niistä ja kun olin jo tehnyt melkein puolet tästä haasteesta ennen kuin löysin tuon suosituimman ryhmän (toukokuun alussa Googlella löytyi vain "muutama" haaste verrattuna 30 Days of Music Challengeen ja niissä vaivasi tuo sama genrepainotteisuus), joten en lähtenyt aloittamaan alusta enää. Toki tämä minunkin haasteeni löytyy Facebookista, mutta sinne on löytänyt tiensä toistaiseksi vain... minä. :D

1 kommentti:

 1. Hei!


  Minun nimeni on Aino ja olen freelancer Promo logic:lla, netti media toimistolla. Olisimme kiinnostuneita lisäämään 2-3 lausetta ja linkin teidän sivullenne sovittuun hintaan vuodeksi.

  Olkaa hyvä ja ilmoittakaa jos tämä kuullostaa kiinnostavalta ja annan lisätietoja. Jos omistatte myös muita sivuja, olkaa hyvä ja liittäkää niiden URL osoitteet jotta voin käydä myös ne läpi mahdollista sopimusta varten.

  Kiitos ja pikaisiin kuulemiin!

  Ystävällisin terveisin

  Aino Nurminen
  nurmien.aino@gmail.com

  VastaaPoista