tiistai 1. maaliskuuta 2011

Simpsonit - 8. kausi

Alkuperäinen nimi: The Simpsons – Season 8
Ohjaus: Mike B. Anderson, Mark Kirkland, Jim Reardon, ym.
Käsikirjoitus: Ken Keeler, Dan Greaney, David X. Cohen, ym.
Pääosissa: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1997
Jaksojen määrä: 25
 
- Look at this, Scully: there has been another unsubstantiated UFO sighting in the heartland of America. We've got to get there right away.
- Well, gee Mulder, there's also this report of a shipment of drugs and illegal weapons coming into New Jersey tonight.
- I hardly think the FBI is concerned with matters like that.
 
Kesällä ja syksyllä tuli tapitettua Frendejä, joten jo toissa syksyllä ostamani Simpsonit-boksien katselu jäi taka-alalle. Kun tv:stä sitten tulee niin paljon mielenkiintoista katseltavaa, niin yleensä olen etsinyt katsella näitä sarjabokseja lähinnä viikonloppuisin, mutta sitten taas alkuvuosi on ollut sen verran kiireistä, etten ole Simpsoneihin juuri ehtinyt panostaa; koska yleensä ainakin osa viikon tv-ohjelmista on tullut katseltua vasta viikonloppuna, niin jos olen ollut viikonlopun poissa, niin edellisen viikonkin ohjelmat on täyttänyt käytännössä katsoen seuraavan viikon viikonlopun kokonaan ja siten olen ehtinyt katsella tätä kautta vain tipoittain. Kun sitten nyt koitti ylimääräinen vapaapäivä eli niin sanottu Oscar-vapaa, niin ajattelin, että käytän tilaisuuden hyödykseni ja katson tämän kauden loppuun (5 jaksoa + niiden sekä muutaman muun jakson kommenttiraidat) tämän pidennetyn viikonlopun aikana. Tämä osittain myös siksi, että jos olen nyt viikonloppuna poissa, niin saan reissulle mukaan seuraavan kauden. Nytkin ajattelin, että jos saisin loput kolme omistamaani tuotantokautta ennen kesää katsottua, mutta jäänee haaveeksi. Tämä pitkähkö tauko näiden katsomisen suhteen ei siis johtunut siitä, että tämä kahdeksas kausi olisi huono ollut, vaan ihan tarpeeksi viihdyttävää katseltavaa tämäkin kausi oli, vaikkakaan ei nyt aivan yliveto.

Kuten asiaan kuuluu, niin aloitetaanpas jälleen Kauhujen talo -jaksolla (Treehouse of House), joka nyt on edennyt jo seitsemänteen lukuun, ja joka nyt ensimmäistä kertaa sai aloittaa koko tuotantokauden. Jälleen kerran tarjolla on oikein hupaisa kattaus "kauhu"tarinoita, jotka jaksavat tutulla viihdyttävällä kaavalla. Ensimmäisessä tarinassa, The Thing and I, ullakolta löytyy Bartin salainen kaksoisveli Hugo, joka pistää heti hulinaksi. Tosin sen jälkeen kun katsojille selviää näiden kaksosten luonteiden eroavaisuudet, tiesikin jo sen, miten tarina tulisi päättymään, mutta yhtä kaikki, ihan viihdyttävästä tarinasta oli kyse. Toinen tarina, The Genesis Tub, saikin luvan edustaa tämänkertaisen Kauhujen talo -jakson parasta tarinaa, sillä kyseinen tarina pienestä sivilisaatiosta, jonka Lisa saa tiedeprojektiaan varten aikaan, sisältää aivan hulvattomia aineksia, joiden parissa sai nauraa ihan tosissaan. Kolmas tarina, Citizen Kang, oli sekin varsin hyvä, vaikka se olikin jotensakin aikaansa sidottu, sillä siinä oli avaruusolioiden Kangin ja Kodosin kyllästämä tarina presidentinvaaleissa, jotka käytiin vain muutama päivä jakson esittämisen jälkeen. Yhtä kaikki, tarina sisälsi alastomat Bill Clintonin ja Bob Dolen, joten näistä aineksista ei voi saada huonoa tarinaa.

Mitäs muuta kausi pitää sisällään? No, huippujaksoista pitää ensinnäkin mainita tietenkin The Springfield Files, jota olin odottanut kuin kuuta nousevaa siitä asti, kun olin kuullut jollain kommenttiraidalla tai jossain The X-Files -parodian olevan tulossa jossain vaiheessa, ja tämä tapahtui joitakin tuotantokausia aiemmin (en tiennyt etukäteen, millä tuotantokaudella tämä olisi). Jakso oli oikein hauska kokonaisuudessaan ja jakson hauskuutta vain lisäsi se fakta, että sekä Gillian Anderson ja David Duchovny oli molemmat saatu mukaan. Muita kauden kohokohtia olivat You Only Move Twice, jossa Simpsonit muuttavat pois Springfieldistä, ja jossa nähdään hulvatonta James Bond -parodiaa, Bart After Dark, jossa liikutaan burleskiklubin maailmoissa, Hurricane Neddy, jossa Ned Flanders lopulta saa tarpeekseen (ja se hänen uudelleen rakennetun talon yläkerta oli mahtava), Maija Poppanen -parodia Simpsoncalifragilisticexpiala-Annoyed-Grunt-cious (minusta dvd:n jakson nimessä välissä oli (D'oh), mutta nyt en ole varma, eikä dvd ole vieressäni, jotta voisin tarkistaa), Homer's Phobia, jossa Homer epäilee Bartin seksuaalisuutta, Sideshow Bob -jakso Brother From Another Series, jossa hyvää oli hauskan tarinan lisäksi se, että Kelsey Grammerin esittää Sideshow Bobin veljeä David Hyde Pierce, jota esittää Frasierissa Grammerin esittämän Frasierin veljeä Nilesia (tämä oli tietenkin täysin tarkoituksenmukainen vitsi, mutta silti hauska) sekä Lahjomattomat-parodia Homer vs. the 18th Amendment. Olihan kaudessa myös muitakin hyviä hetkiä, mutta tuossa siis ne kirkkaimmat kruunut. Valitettavasti kauteen mahtui pari täysin epäkiinnostavaakin jaksoa eli Homerin seikkailut hourulandiassa jaksossa El Viaje Misterioso de Nuestro Homer sekä täysin tylsä spinoff-parodiayritelmä The Simpsons Spin-Off Showcase, joka ei naurattanut oikein missään vaiheessa. Muutamaa kautta aiemmin Simpsonien tuotantotiimi oli ollut kuulemma loppuunpalanutta, minkä vuoksi jaksojen määrää supistettiin 22 jaksoon, joista yksi oli koostejakso, mutta nyt jaksoja oli kaiken kaikkiaan 25 ja yllätyksekseni koostejakso uupui tyystin, mikä hieman yllätti. Lisäksi asia, minkä pistin merkille, oli laulujen yllättävän suuri määrä kaudessa, sillä lauluja laulettiin muun muassa Bart After Dark-, The Springfield Files-, Simpsoncalifragilisticexpiala-Annoyed-Grunt-cious sekä The Simpsons Spin-Off Showcase -jaksoissa, enkä ole lainkaan varma, etteikö lauluja olisi laulettu vieläkin enemmän. Suurin osa näistä lauluista kuitenkin olivat oikein hyviä ja hauskoja.

Kauden aikana nähtiin tosiaan muun muassa Gillian Anderson, David Duchovny, Kelsey Grammer sekä David Hyde Pierce, mutta ei vierastähdet tähän loppuneet, vaan mukana olivat myöskin esimerkiksi Jon Lovitz, Albert Brooks, Paul Winfield, Johnny Cash, jonka kojoottihahmo kuului El Viaje Misterioso de Nuestro Homer -jakson ainoisiin valopilkkuihin, aina yhtä loistava Leonard Nimoy sekä Willem Dafoe.

Pisteitä: 4/5

Seuraavana arvosteluvuorossa: Mask - naamio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti