lauantai 1. tammikuuta 2011

Vuosi 2010 pakettiin

Taas on yksi vuosi kulunut ja on aika perinteisen vuosikatsauksen. Viime vuonna listasin monenlaisia tilastoja omistamistani dvd:istä ja ajattelin, että tällä kertaa säästän teidät siltä informaatiotulvalta. Sen verran voisi kuitenkin mainita, että eiliseen mennessä tietokantani oli saanut 724 nimikettä (viimeisin puuttuu vielä DVD-listaus -sivulta) ja kun 2009 lopussa niitä oli 567, on kertymää tullut vuodessa 157 nimikettä (2009 tuli 241 uutta). Vuoden ensimmäisiin hankintoihin kuuluivat Salaiset kansiot ja tämä viimeisin, dvd-listaus -sivulta uupuva nimike on Taotao (jälleen kerran tietoa minulle ensi vuoteen). Elokuvia on 618, tv-sarjoja 93 ja musiikki-dvd:itä 13. Tämä riittänee tällä kertaa tietokannoista.

Sitten voisinkin siirtyä 1001-projektin pariin. Vuoden 2009 loppuun mennessä olin katsonut niitä 66 ja 2010 loppuun mennessä niitä oli katsottu jo 137, joten kertymää viime vuonna tuli 71, joten aika samaa tahtia mennään. Aloittaessani projektin ajattelin, että saisin katsottua sata elokuvaa ensimmäisenä vuonna (kun tarjonta on se kaikkein kovin ja omastakin takaa oli näitä jo ostettuna)) ja siitä eteenpäin 50 elokuvaa vuodessa, mutta ihan ei päästy tavoitteeseen eli siihen, että kahden vuoden jälkeen olisi 150 elokuvaa koossa. Sitten taas jos tänä vuonna tahti pysyisi samana, niin olisin ohittanut vuoden loppuun mennessä tuon "vähimmäistavoitteeni" ja siihen on nyt hyvät eväät, kun vuoden 2010 1001-putki venyi tälle vuodelle ja sitten syksyllä odottaa toivottavasti taas uusi 1001-putki ja tuleehan niitä elokuvia ostettua muutenkin. Tällä tahdilla vedettynä projektissa menisi sellaiset vajaa 15 vuotta kokonaisuudessaan (eli vielä 13 vuotta) ja sehän ei ole mitään! Heh! Sen verran vielä näistä elokuvista sanottakoon, että tänä vuonna koin ensimmäisen takaiskun, kun ranskalainen elokuva Äiti ja huora vuodelta 1973 ei ollutkaan ilmestynyt vielä dvd:lle, joten se lähti tarkkailuun ja vaikken näekään mitään syytä sille, miksei se joskus tulisi dvd:llekin, niin voi olla, että jos bongaan sen tulevan televisiosta, niin katson sen sitä kautta ensin ja mietin dvd-julkaisua sitten myöhemmin, jos sellainen tulee, vaikka tv:n kautta en ole vuosiin juurikaan elokuvia enää katsonutkaan. Samoin vielä sanottakoon, että kiitos Finnkinon klassikkosarjan, pääsin näkemään ensimmäisen 1001-elokuvan ihan valkokankaalta, kun Seitsemän samuraita esitettiin kyseisessä sarjassa. Tuon käydessäni katsomassa päätin sitten, että seuraavalla kerralla, kun ostan täsmäostoksina 1001-elokuvia, niin mukaan lähtee myös ne elokuvat, jotka olen nähnyt jo elokuvateattereissa tai tv:stä.

Sitten blogin pariin. Viime vuoden loppuun mennessä blogiin oli kertynyt kaiken kaikkiaan 575 kirjoitusta (en laskenut tämän päivän arvostelua mukaan), joista 211 ilmestyi viime vuoden aikana, jos lyhyell matematiikalla tehdyt laskelmat paikkaansa pitävät. Tämä on selvästi vähemmän kuin 2009, jolloin blogiin ilmestyi 314 kirjoitusta. Iso syy näinkin suurelle erolle löytynee edellisvuotta pidemmästä kesätauosta, mutta osasyynsä on myöskin Salaisilla kansioilla, jotka katsoin kaikki kevättalvella, sekä Lostilla, joiden parissa vietin pitkän ajan syksystäni. Tietenkin viime vuonna nähtiin myös viikon mittaisia taukoja niin joulun kuin kevään euroviisumatkankin myötä... no menipäs selittelyksi. Luulisin kyllä, että tänä vuonna elokuvia saan katsottua vähän enemmän, vaikka leffatauko iskee myös ensi kesänä, mutta tuskinpa ihan 2009 lukuihin päästään... tai eihän sitä tiedä. No, joka tapauksessa. Koska yleisiä asioita käsitteleviä kirjoituksia (tähän lasken myös aprillipäivän arvostelun) on viisi, niin tästä pääsemmekin siihen johtopäätökseen, että arvosteluja kertyi viime vuonna kaiken kaikkiaan 206 ja yhteensä niitä on nyt koossa 565.

Sitten vielä tietoja kävijämääristä ja vähän muustakin. Mainittakoon sen verran, että vaikka olenkin joka viikko tsekannut edellisen viikon tilastot, niin en ole vielä tätä kirjoittaessani katsonut vuositilastoja, joten nämä asiat ovat minullekin uusia ja saankin ne tietää sitä mukaa kuin tässä näitä kirjoittelen (suluissa edellisvuoden lukuja):

- 12222 (siis wau!) (6005) käyntiä, joista 9546 (5039) eri kävijää. Käynneistä 9858 (4684) päättyi vain yhden sivun katsomiseen.
- Nämä kävijät tekivät yhteensä 20314 toimintoa (sivunäyttöä) (11711) ja yhteensä blogissa vietettiin aikaa 12 päivää ja 19 tuntia (7 päivää ja 13 tuntia). Yhdeltä käyttäjältä enintään 245 toimintoa (tämä lienee jälleen minun aikaansaannos... ehkä) (241).
- Palaavia käyttäjiä 4646 (1861) ja uudelleenvierailuilla tehtiin yhteensä 10256 toimintoa (6077). Uudelleenvierailut kestivät yhteensä 8 päivää ja 13 tuntia (5 päivää ja 2 tuntia) ja 3257 kertaa uudelleenvierailuilla katsottiin vain yksi sivu (1160).
- Kävijöitä on 44 maasta (26), mutta yksi näistä maista on "Tuntematon", mikä saattaa sisältää useita eri maita ja sieltä 189 kävijää (167 kävijää). Eniten kävijöitä on yllättäen Suomesta, 8807 (4711) ja Yhdysvallat on jälleen kerran toisena 369 kävijällään (95). Vähintään kymmeneen käyntiin sisältyvät myös Venäjä ja Ruotsi (molemmissa 22) sekä Iso-Britannia (19) ja Kiina (10). Käyntejä on myös sellaisista maista kuin esimerkiksi Ukraina, Meksiko, Australia, Marokko, Iran, Peru, Kazakhstan, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat sekä Saudi Arabia.
- Kävijöistä 2385 päätyi sivulle suoran liikenteen kautta (1029), 2836 muilta verkkosivuilta (1220) ja 4816 hakukoneiden kautta (2988). Verkkosivustoja oli 84 (57), mutta yksittäisiä osoitteita 527 (264). Erilaisia hakusanoja oli yhteensä 2727 (2122).
- Suosituimmat hakusanat olivat "1001" (241), "inception loppu" (125) ja näköjään ikisuosikki (eli jo toisena peräkkäisenä vuotena suosittu) "kärpästen herra juoni" (73).
- Tämä piti tehdä manuaalisesti, mutta koska olen säännöllisesti päivittänyt tämän luvun Muistiooni, niin sen ottaminen oli helppoa. Eli siis kommentteja tuli vuonna 2008 (mainitsen tämän, kun en aiemmin ole maininnut) kolme, 2009 niitä oli 69 ja nyt viime vuonna peräti 178. Onkohan kehitys edelleen kasvava? ;) Mainittakoon nyt sen verran vielä, että näistä luvuista on poistettu omat vastaukseni eri kommentteihin, joten luvuissa on mukana vain TEIDÄN kommentit.
 
Tässä kohtaa olisi varmaankin paikallaan kiittää kaikkia näiden tilastojen syntyyn vaikuttaneita kävijöitä ja erityiskiitokset kommenteista, joita otan ilolla vastaan jatkossakin, vaikka eri mieltä kanssani olisikin. Kiitos teille! <3

Sitten loppuun vielä listaus paremmuusjärjestyksessä tänä vuonna formaatilla tai toisella ensi-iltaan tulleista elokuvista; tv-sarjat päätin jättää pois listalta, vaikka viime vuonna nekin listasin. Tälläkin kertaa lista saattaa sisältää elokuvia, jotka ovat valmistuneet 2009, mutta saaneet ensi-iltansa vasta viime vuonna. Kinokellari-elokuvat olen jättänyt pois listalta, koska ne ovat saaneet vain sen yhden näytöksen, eikä sinänsä varsinaista ensi-iltaa ole saanut täällä Porissa. Mainittakoon vielä, että Jos rakastat puuttuu listalta, vaikka sen ensi-ilta olikin vasta viime vuonna, mutta kun näin sen 2009 puolella ennakkonäytöksessä, en lisännyt sitä tähän. Lista siis paremmuusjärjestyksessä, mutta saman pistemäärän saaneet ovat aakkosjärjestyksessä, joten niitä ei ole keskenään pistetty paremmuusjärjestykseen, ja pisteiden pudotessa tulee ylimääräinen väli osoittamaan pisteiden vaihtumisen pienemmäksi. Kas tässä lista:

Invictus - Voittamaton
Rare Exports
Suljettu saari
Katseeseen kätketty
The Expendables
Inception
Kohtaamisia
Mr. Nobody
Predators
Sisko tahtoisin jäädä
The Kids Are All Right
The Wolfman
Up in the Air
Zombieland

Four Lions
Haudattu
Hierro - salaisuuksien saari
I Love You Phillip Morris
Napapiirin sankarit
Paha perhe
RED
Reindeerspotting - Pako joulumaasta
Saw VII 3D
Vuohia tuijottavat miehet

Painajainen Elm Streetillä
Paranormal Activity II
Robin Hood
Kick-Ass

Tästä listauksesta on tehtävissä pari ihan kiintoisaa huomiota. Alle kolmen tähden leffoja ei tullut käytyä katsomassa kuin kaksi (ja toinenkin vaan siksi, että halusin käydä oslolaisessa elokuvateatterissa), kun 2009 niitä oli 12. Totaalisilta pohjanoteerauksiltakin tällä kertaa vältyttiin. Yli neljän tähden elokuvia oli neljä, kuten edellisvuonnakin, joskin 2010 täydet pisteet sai kolme elokuvaa. Lisäksi panin merkille sen, että kotimaiset elokuvat ovat saaneet aika hyviä pisteitä, vaikka vielä vuosi sitten olisin sanonut, etten juurikaan suomalaisista elokuvista tykkää... asiantila toki olisi toinen, jos kävisin katsomassa kaikki suomalaiset teatterilevitykseen tulevat elokuvat. Uusia elokuvia katseluun mahtui 28, kun 2009 niitä oli yksi enemmän eli 29. Tosin tästä listauksesta puuttuvat kaikki Kinokellari-käynnit sekä Finnkinon klassikkosarjaelokuvat, joiden turvin se katsomassa käytyjen elokuvien määrä kohoaisikin varmaan lähemmäs neljääkymmentä.

Mutta näin kului leffavuosi 2010. Nyt alkaneelle vuodelle ei ole allekirjoittaneelle vielä mitään suuria leffatapauksia tiedossa, mutta ainakin yksi leffakäynti on jo suunnitteilla heti näin alkuvuoteen, mutta silloin kun ei käydä elokuvissa, katsotaan niitä kotona. Hyvää leffantäyteistä alkanutta vuotta 2011 kaikille teille ja mitä jottei myös sukulaisille ja ystäville tai ihan vaan kaikille. :)

T: Sivustakatsoja

PS. Mainittakoon vielä, että suuria muutoksia blogissa ei ole tarkoitus lähiaikoina tehdä, mutta pienehkön lisäyksen keksin tuossa pari viikkoa sitten, mutta ajattelin toteuttaa sen vasta vuoden vaihduttua ja tarkkaavaisimmat saattoivat sen jo tämänpäiväisestä arvostelusta bongatakin: päätin kertoa jokaisen arvostelun lopussa seuraavana katsomis-/arvosteluvuoroon tulevasta elokuvasta ihan vain sillä perusteella, että se tuntui hyvältä idealta. En nyt tiedä, onko sillä teille niin paljon hyötyä, mutta tarjoaapahan kuitenkin edes pienen pienen lisäinformaatiopalasen ja eihän sitä tiedä, vaikka joku jännityksellä odottaisikin jotain tiettyä arvostelua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti