maanantai 6. joulukuuta 2010

Frendit - 9. kausi

Alkuperäinen nimi: Friends – Season 9
Ohjaus: Kevin Bright, Sheldon Epps, Roger Christiansen ym.
Käsikirjoitus: Sherry Bilsing, Ellen Plummer, Dana Klein ym.
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2003

Jaksojen määrä: 24

- Hey, dude, are you okay? Sorry about before.
- No, that's okay. You're totally right. I don't know anything about disciplining a child. But it did hurt my feelings, and I want you to know that if I die you don't get Joey.

Rachelin ja Rossin (Jennifer Aniston ja David Schwimmer) lapsi on syntynyt. Joeyn (Matt LeBlanc) kumartuessa ottamaan Rossin takin taskusta pudonnut sormus lattialta Rachel luulee, että Joey kosii häntä ja vastaa myöntävästi, vaikka Joey ei niin teekään, mutta ennen kuin hän ehtii korjata väärinkäsityksen, Ross tulee huoneeseen. Asioiden selvittely ei siis onnistu ihan niin nopeasti ja monta väärinkäsitystä ehtii syntyä ennen kuin koko juttu on saatu päätökseen. Kun sitten koko soppa on saatu selvitettyä, Rachelin ja Rossin onkin aika aloittaa arki heidän vastasyntyneen vauvansa kanssa...

Yhdeksäs kausi on viimein päätöksessään ja vaikka tässä onkin ollut aika pitkä tauko sitten edellisen kauden arvostelun (melkein kuukausi), niin se ei tarkoita sitä, että en olisi tästä kaudesta pitänyt. Nyt vain olen palannut jotakuinkin siihen rytmiin, millä tahdilla yleensä tv-sarjoja katselen, sillä niiden vuoro on yleensä silloin, kun minulla ei ole digiboksilla muuta katsottavaa samalla kun syön ja niinpä yleensä "ehdinkin" katsomaan 5-8 jaksoa per viikko (ne katsomispäivät ja ajankohdat ovat melkein säännönmukaisia), kun on digiboksin sisältöjen lisäksi pelit, elokuvat ja muutkin vastaavat kulutettavana. Niinpä tämän Frendien yhdeksännen kauden katsomisessa onkin kestänyt oman aikansa, mutta kun eilen olin päässyt siihen pisteeseen, että jaksoja oli sen verran vähän, että ne pystyi katsomaan yhden illan aikana, niin päätin sitten ryhdistäytyä ja viettää ilta vain Frendien parissa. Rautaa tämäkin kausi oli, eikä missään nimessä ruostunutta sellaista.

Varsinkin kauden alkuvaiheessa tapahtumien osalta keskitytään tai jos ei keskitytä, niin käytetään kuitenkin paljon aikaa Rachelin ja Rossin vauvaan Emmaan ja tämän hoitoon ja vaikka nämä tapahtumat vauvan ympärillä ovat hyvin tutunoloisia, on niitä osattu käsitellä niin, että aiheesta on saatu revittyä jos monenlaista huumoria. Niinpä käydään läpi niin Emman jatkuva itkeskely, nauramaan saaminen ja hänen mahdollisesti ensimmäinen sanansa kuin myös sitten kysymykset lastenlääkäristä, hoitotädistä kuin myös lapsesta irrottautuminen edes yhden illan ajaksi. Samaan aikaan sitten Monica ja Chandler yrittävät omaa lastaan, mutta asiassa on niin monta mutkaa matkassa, että asiaa käsitellään pitkin kautta. Chandler myös lähetetään töihin Tulsaan. Toisaalla sitten Phoebe (Lisa Kudrow) tutustuu Joeyn kautta jopa vähän vahingossa Mikeen (Paul Rudd), jonka kanssa Phoebe alkaa seurustella, mutta heidänkin suhteessa ehtii tapahtua vielä vaikka mitä ennen kuin kausi on ohi. Aivan kauden loppumetreillä sitten Rachel ihastuu Joeyyn, joka puolestaan on iskenyt kiinni professoriin, johon puolestaan Ross on ihastunut ja tätä neliödraamaa tosiaan käydään läpi melkein jokaisen omissa oloissaan ilman, että aiheesta puhuttaisiin oikeastaan ennen ihan kauden loppua. Noin kokonaisuudessaan kaikissa näissä pitkäkestoisissa jutuissa riitti sen verran monipuolisuutta ja äkkivääriä tilanteita, ettei paremmasta väliä. Kuitenkin samaan aikaan sarjaan oli viimeistään tällä kaudella hiipinyt sellainen pieni vakavuus, mikä näkyi varsinkin joidenkin jaksojen päättyessä, mutta kuitenkin aihepiirit huomioon ottaen ihan ymmärrettäviä sellaisia ja muutenkin kokonaisuutta ajatellen nämä vakavat hetket jäivätkin aika vähiin, vaikka vaikuttivatkin vähän siellä taustalla.

Yksittäisten jaksojenkin aikana sattuu ja tapahtuu vaikka mitä hauskaa. Rachelin töykeä sisko Amy (Christina Applegate) tulee kylään; Phoebe ja Joey yrittävät järkätä Rachelille ja Rossille mahdollisimmat surkeat sokkotreffit, jotta Rachel ja Ross palaisivat yhteen; Monica laulaa ravintolassa paljastaen laulutaitojensa lisäksi vähän muutakin; Phoebellä on syntymäpäiväjuhlat, mutta muut frendit eivät oikein tahdo löytää paikalle; Joey epäilee Monican pettävän Chandleria ja Monica puolestaan epäilee Chandlerin kiihottuvan haipornosta; Phoebe pääsee sijaisnäyttelijäksi Päivien viemää -sarjaan Joeyn kautta; Ross ja Phoebe yritetään ryöstää, mutta ryöstäjä onkin Phoeben tuttu, mutta samalla paljastuu eräs kipeä salaisuus Phoeben menneisyydestä; Joey uskottelee Chandlerille Monican aikovan suurentaa rintojaan; frendit yrittävät onneaan lotossa; Ross puolestaan järjestää itselleen muistotilaisuuden ja Joeylla on juhlat katolla, johon hän ei halua ystäviään mukaan; lopuksi päädytään vielä Barbadokselle. Kauden koostejaksossa sitten käsitellään Monican ja Chandlerin menneisyyttä. Toisin sanoen hyvin paljon hauskaa ehtii tapahtua kauden edetessä, eikä meno muutu tylsäksi missään vaiheessa ja näissä yksittäisissäkin juonikuvioistakin revitään vaikka kuinka huumoria. Välillä tuli kyllä sellainen olo, että sarjaa on tosiaan pitänyt katsoa enemmänkin, jotta tietyt vitsit naurattavat (tästä aiheesta saatan sanoa sanasen tai pari viimeisen kauden arvostelun yhteydessä), mutta koska itselle sarjan tapahtumat ovat hyvinkin tuttuja, niin kyllä minä tämän kauden parissa viihdyin erittäin hyvin.

Mukana menossa: Freddie Prinze Jr., jonka yhdessä vaiheessa elämääni sekoitin sen Jr.-päätteen vuoksi Robert Downey Jr.:iin, vaikka heissä ei ulkonäöllisesti mitään samaa olekaan, Christina Applegate, Evan Handler sekä iki-ihana Jon Lovitz.

Pisteitä: 5/5

PS. Nyt viimein syömään aamupalaa kymppikauden parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti