maanantai 8. marraskuuta 2010

Frendit - 8. kausi

Alkuperäinen nimi: Friends – Season 8
Ohjaus: Kevin Bright, David Schwimmer, Sheldon Epps, ym.
Käsikirjoitus: David Crane, Marta Kauffman, Dana Klein ym.
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2002

Jaksojen määrä: 24

- Uh sweetie, maybe you'd be more comfortable here?
- YOU! Like you haven't done enough.
 
Monican ja Chandlerin (Courteney Cox ja Matthew Perry) vihkiminen on ohi ja hääjuhla voi alkaa. Sen alkajaisiksi paljastuu, että Rachel (Jennifer Aniston) on raskaana, vaikka Phoebe (Lisa Kudrow) peittelee asiaa Rachelin pyynnöstä sanomalla, että hän on raskaana. Totuus valkenee kuitenkin pian, mutta Rachel ei halua paljastaa lapsen isää vielä kenellekään, mutta pian frendit hoksaavat, kuka on Rachelin vauvan isä ja pian oikea isäkin saa sen kuulla...

Kesäprojektina alkanut Frendien läpikäyminen on nyt venynyt marraskuulle asti, kun tuossa välissä tuli matkustettua Oahu-saarelle Lost-sarjan merkeissä, mutta nyt vihdoin ja viimein pääsen viemään tätäkin projektia kohti loppuunsa. Mainittakoon sen verran nyt tässä, että aivan samanlaista vauhtia en tulle pitämään kuin ennen Lost-taukoa, mutta yritetään nyt katsoa yksi kausi nyt edes kahdessa viikossa, jos ei ihan viikossa kuitenkin, mutta sitten taas voi olla, että sarjan yhdeksäs kausi hurahtaa ohi vielä tämän viikon aikana, kun viikonloppuna olen sivistyksen ulkopuolella, jossa ei ole juuri muita aktiviteetteja kuin katsoa televisiota ja siten dvd:itä.

No joo, jos sitten tämän kahdeksannen kauden pariin, jonka parissa tuli jälleen – yllätys yllätys – viihdyttyä aikalailla, joskin sellainen pieni notkahdus on ehtinyt tapahtua sitten edellisten kausien, mutta ei sillä, etteikö tätäkin kautta olisi katsonut ihan mielellään, eikä siten tylsiä hetkiä varsinaisesti ollut yhtään. Se ihan terävin terä jostain syystä jäi vain puuttumaan, mutta kunnolla en osaa sanoa, että mikä mätti niin, ettei ihan täysiin pisteisiin yltänytkään. Kuitenkin kokonaisuutena edelleen varsin vakuuttavaa jälkeä, eikä siis varsinaista valittamista ollut tämänkään kauden kohdalla.

Kauden kantavana teemana on tietenkin Rachelin ja Rossin (David Schwimmer) yhteinen lapsi ja sen odotus, joka sitten huipentuukin aivan kauden lopussa. Raskausaikaan ehtii sisältyä niin paljon erilaisia asioita, että siitä saadaan revittyä aimo annos huumoria ja huumoria lisää vain se seikka, etteivät Rachel ja Ross ole yhdessä. Ross nimittäin deittailee Monaa (Bonnie Sommerville), jolle tieto Rachelin ja Rossin yhteisestä vauvasta ei ole kovin helppo pala nieltäväksi, kuten ei myöskään Rachelin isällekään (Ron Leibman). Paljon muutakin ehtii kuitenkin tapahtumaan ennen kuin Rachel synnyttää, joten hupia on riittämiin aiheen tiimoilta. Kauden aikana koetaan myös Joeyn (Matt LeBlanc) ihastuminen Racheliin, jota vatvotaan sitten jaksotolkulla ennen kuin Joey myöntää ihastuneisuutensa ja vielä vähän tämän jälkeenkin aiheen tiimoilla jatketaan. Kokonaisuutena Rachelin raskaus valtasi sen verran alaa, ettei juuri kovin monelle pitkäkestoiselle juonikuviolle ollut tilaa, mikä sinänsä oli ihan okei. Ehkä (mutta vain ehkä; ei yksittäisiä jaksoja ole tämän sarjan kohdalla helppo arvottaa) paras raskausaikaan liittyvä jakso oli ehkäpä kauden neljäs jakso (The One with the Videotape), jossa selviää, miten Rachelin raskaus oikein saikaan alkunsa ja tämä jakso vain oli hauska niin monella eri tasolla, ettei paremmasta väliä.

Yhden (tai kahden) jakson sisällä kuitenkin ehti tapahtua kaikenlaista. Chandler ja Monica katsoo pornon sijasta kaamean synnytysvideon ystävänpäivänä; Chandler yrittää selvittää mitä heidän asuntonsa lukitussa komerossa on; Phoebe tapaa siskonsa sulhasen (Sean Penn); Monica aikoo erottaa miehen (Kevin Rahm); jonka Phoebe aikoo dumbata; Chandler hankkii taloudenhoitajan (Arden Myrin), jota Monica epäilee varkaaksi; Monica hankkii Chandlerille huoran; Monican ja Rossin vanhemmat viettävät 35-hääpäiväänsä; Rossin ja Rachelin lapsuudentuttu (Brad Pitt) tulee kylään; Phoebe ennustaa teenlehdistä, että hän tapaa mielenkiintoisen miehen, mutta kaikki ei mene senkään suhteen ihan helposti; ja paljon, paljon muuta hauskaa. Kauden koostejakson teemana on Joeyn antama haastattelu saippuaoopperoihin keskittyvään lehteen ja niinpä koosteet keskittyvätkin pääasiassa Joeyn tekemisiin. Koosteissa liikuttiin siten paljon aiempien kausien tapahtumissa ja jotenkin tuli sellainen tunne, että voi kun pääsisi takaisin noihin aikoihin ja hauskoihin tapahtumiin (tai tietty minä pääsisin helpostikin, mutta tietänette mitä tarkoitan), vaikka tosiaan tässä kahdeksannessa kaudessa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta ei kaikki ihan täydellistäkään voinut olla, jos kerran haikailin aiempiin kausiin.

Pitkään tuntui siltä, ettei tällä kaudella nähdä juuri tuttuja tähtiä sivuosissa, mutta niiden määrä kyllä alkoi kasvaa kauden lähetessä loppuaan. Kauden todellisiin tähtihetkiin lukeutuu tietenkin Brad Pittin vierailu, sillä hänhän näytteli Rossin, Rachelin ja Monican vanhaa koulukaveria, joka vihaa Rachelia ja tämähän tietenkin oli hulvattoman hauskaa, sillä Rachelia esittänyt Jennifer Aniston ja Brad Pitt oli tuolloin vielä aviopari. Menossa mukana: Alec Baldwin, Sean Penn, Rena Sofer (Ed, Melrose Place) ja Trudie Styler (Stingin vaimo).

Pisteitä: 4,5/5

Satunnainen hauska fakta matkan varrelta: En löytänyt netistä uutista asiasta, mutta muistelisin tätä kahdeksatta kautta valmistellessa (eli ennen kuin se alkoi Yhdysvalloissa) lukeneeni uutisen, jonka mukaan Jennifer Aniston olisi aikonut lähteä tämän kahdeksannen kauden jälkeen ja tarkoitus oli, että hän kuolisi synnytykseen, mikä olisi Anistonin mukaan ollut hyvä tapa tappaa roolihahmo. Niinpä kun tämä kahdeksas kausi tuli televisiosta ensimmäisen kerran, elin koko kauden ajan siinä uskossa, että Rachel kuolee ja hämmästys olikin kauden lopussa suuri, kun näin ei sitten käynytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti