tiistai 9. marraskuuta 2010

The Cycle

Alkuperäinen nimi: The Cycle
Ohjaus: Michael Bafaro
Käsikirjoitus: Michael Bafaro
Pääosissa: Leah Gibson, Luke Camilleri, Daryl Hannah
Valmistusmaa: Kanada
Ilmestymisvuosi: 2008

Kesto: 89 min
 

- Some folks call it devil's playground.
 
Carrie (Daryl Hannah) ajelee pikkuteitä pitkin keskellä ei mitään, kun hänen eteensä hyppää jokseenkin sekaisin oleva Amy Singer (Leah Gibson), joka on paennut metsissä lymyävältä psykopaatilta. Päästyään autoon Amy alkaa kertoa Carrielle tarinaansa siitä, miten hän ja hänen neljä kaveria joutuivat tähän tilanteeseen ja miksi Amy on ainoa, joka jäi eloon...

Kun käyn ostamassa elokuvia, niin verrattuna muihin genreihin, niin kauhuelokuvat lähtevät normaalia herkemmin mukaan, vaikka en olisi kuullut niistä etukäteen mitään tai vaikka jokseenkin arvattavaa olisikin, ettei elokuvan laatu ole ehkä sieltä parhaimmasta päästä. Kuitenkin näissäkin elokuvissa on aina mahdollisuus osoittautua tavallista toimivammaksi kauhuelokuvaksi, joten niitä osteleekin sitten ihan mielellään. No, valitettavasti The Cycle ei lukeudu niihin, joskaan eipä tämä ihan umpikehno ollutkaan, mutta ei kyllä järin onnistunutkaan.

Elokuva itse asiassa alkaa tästä Amyn paosta ja jo silloin paljastuu, että tämä tappaja on ihminen, mikä oli selkeästi elokuvan ensimmäinen pieni miinus, sillä olisi sitä tappajan henkilöllisyyttä/olemusta voinut pidempäänkin pitää salassa. Sitten kun Amy pääsee sinne autoon ja aloittamaan tarinansa, niin huomaan, minkälainen kliseekimppu slasher-elokuva on, sillä käynti huoltamolla kertoi jo paljon tappajasta, vaikka sitä ei nähtykään ja kun puhuttiin siitä kaivoksesta, niin tuli mieleen sen tietenkin sijaitsevan vanhalla intiaanien hautausmaalla ja mikä olikaan totuus? Vain vähän tämän jälkeen kerrotaan, että kyseessä tosiaan mitä luultavimmin on intiaanien hautausmaa (en ole nyt ihan varma, että epäilivätkö ne sitä vai oliko se jo menomatkalla täysin varmaa). Ei sillä, että tällä kertaa sillä intiaanien hautausmaalla olisi ollut varsinaisen tarinan tai tappajan olemuksen kanssa juuri mitään tekemistä, kunhan oli tekosyy saada nämä wannabe-arkeologit paikalle tapettavaksi (heidän matkansa kuului johonkin kurssiin). Sitten tietenkin tämä psykopaatti alkaa tappaa näitä yksi kerrallaan, mutta sen sijaan, että olisi nähty mitään jasonvoorheesmäistä yliluonnollisen suuria voimia sisältäviä tappokohtauksia, niin tämä psykopaatti ei välittänyt, miten hän uhrinsa tappaa, joten suuren veitsen lisäksi tappovälineeksi kelpasi ihan ampuma-aseetkin, mikä sinänsä oli ihan virkistävää, mutta samalla jotenkin mielikuvituksetonta. Noin yleisesti tunnelmaa oli riittämiin ennen tämän tappajan hyökkäystä kuin sen aikanakin, että jossain määrin jaksoi kiinnostus pysyä elokuvassa, mutta sitten elokuvan loppu sen Amyn tarinan jälkeen vedettiin niin matalimman aidan yli, että se vei pohjaa muutenkin aika keskinkertaiselta elokuvalta. Vaikka totuus Amysta oli jo itsestään aika huono "matto alta" -ratkaisu, niin ollakseen edes kelvollinen loppu, niin hänen osaltaan olisi asiat pitänyt viedä loppuun asti, mutta ei sitten.

Daryl Hannah mainitaan jo elokuvan kannessa elokuvan pääosan esittäjänä ja mitä vähän traileriakin katsoin (siitä nappasin tuon lainauksen, kun IMDB:ssä ei ollut), niin siinäkin kai yritettiin antaa vaikutelma, että hän on pääosassa, mutta todellisuudessa häntä näkee lähinnä ajamassa autoa alusssa ja Amyn kertomuksen välissä, kunnes sitten lopussa häntä näkee vähän kauemmin, mutta pääosin elokuvassa ollaan kuitenkin Amyn kertomuksen sisässä, jossa Hannahin näyttelemää Carrieta ei siis ole, joten jälleen kerran kyseessä on vain tunnetun näyttelyn nimellä ratsastaminen. Pari huomiota hänestä: 1) Hän näytti ajaessaan autoa vähäsen Patricia Arquettelta ja 2) Hannah on jo 50-vuotias, mutta melko hyvin olisi käynyt parikymppiä nuoremmastakin (tosin tätä elokuvaa tehdessä hän oli vain 48). Elokuvan muut näyttelijät eli nämä lahdattavat olivat jokseenkin nuoria, mutta ilahduttavasti ei yhtä nuoria kuin "tavallisesti", eikä heidän roolihahmonsa myöskään olleet yhtä aivottomia kuin perinteisesti slashereissa, vaikka heilläkään ei juuri mahdollisuuksia ollut selviytyä.

Pisteitä: 2/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti