sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Frendit - 7. kausi

Alkuperäinen nimi: Friends – Season 7
Ohjaus: Kevin Bright, Michael Lembeck, Gary Halvorson, ym.
Käsikirjoitus: Wil Calhoun, David Crane, Marta Kauffman, ym.
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2001

Jaksojen määrä: 24

- Wow, I haven't made this many cookies since the 8th grade!
- What was that, for a bake sale or something?
- No, just a Friday night.
 
Monica ja Chandler (Courteney Cox ja Matthew Perry) ovat juuri menneet kihloihin ja frendit suunnittelevat lähtevänsä juhlimaan kihlajaisia. Rachel (Jennifer Aniston) tuntee itsensä surulliseksi, kun hänellä ei ole ketään ja juteltuaan hetken Rossin (David Schwimmer) kanssa he suutelevat käytävässä juuri, kun Monica avaa oven ja Monica suuttuu Rachelille, koska hänen mukaansa Rachel yrittää pilata hänen juhlahetkensä. Phoebe (Lisa Kudrow) haluaa soittaa tulevissa häissä, mutta Monica ja Chandler eivät ole järin innostuneita asiasta. Joeylla (Matt LeBlanc) puolestaan on seuraavana päivänä koe-esiintyminen, jossa hänen pitäisi näyttää 19-vuotiaalta. Näin starttaa liikkeelle sarjan seitsemäs kausi.

Frendien seitsemäs kausi jatkaa samalla tutulla kaavallla kuin aiemminkin, joten alla näkyvät pisteet on helppo arvata jo ennen sinne asti pääsyä. Toisin sanoen jälleen oli tarjolla tuttua ja turvallista komediaa, ja kun kyseessä oleva tuttu ja turvallinen komedia on uponnut ennenkin lähes täysillä, niin sitä se tekee kyllä edelleen. Niinpä jälleen on käsillä huippusarja, josta ei edelleenkään hauskoja tilanteita puutu; minusta rupesi muuten tuntumaan, että toistan jo vähän itseäni. Hih!

Nyt, kun Monica ja Chandler ovat kihloissa, kauden focus on ehdottomasti heissä kahdessa ja heidän tulevissa häissään, joiden järjestelyistä löytyy hupia vähän joka lähtöön, kun pitäisi niin päättää kaaso ja ylipäätään häiden budjetti, varata bändi ja vihkipappi, järjestellä istumapaikkoja, miettiä lahjoja ja vihkivaloja ja vaikka mitä, mitä häihin nyt ylipäätään kuuluu. Janicekin (Maggie Wheeler) nimittäin tulee kutsuneeksi itse itsensä häihin. Häiden viedessä selvästi suurimman osan kauden pääaiheista ei muille pitkäkestoisemmille aiheille jää enää kauheasti tilaa, mutta kyllä sieltä joukosta jotain muutakin vielä löytyi. Rachel ylennetään ja hän saa oman huoneen ja assistentin ja hän valitsee kahdesta kandidaatista sen paremman näköisen, Tagin (Eddie Cahill), johon Rachel sitten ihastuu. Joeyn hahmo puolestaan herätetään henkiin Päivien viemää -sarjassa mitä absurdeimmalla tavalla (tosin ei kai mitenkään erikoisesti saippuaooppera-asteikolla), mikä tietää Joeyn pääsemistä takaisin sarjaan. Kausi tietenkin sitten huipentuu Monican ja Chandlerin häihin, mutta hädin tuskin niitä on päästy viettämään, kun paljastuu eräs suuri asia, joka käsitellään sitten enemmän seuraavalla kaudella.

Yksittäisten jaksojen sisällä kuitenkin sattuu ja tapahtuu kaikenlaista kivaa. Monica saa tietää, että hänen tavaralaatikoita on käytetty estämään vedentulo hänen vanhempiensa asunnon autotallista toisin kuin Rossin ja tästä syystä heidän isänsä (Elliott Gould) antaa Porchensa Monicalle. Chandler ja Rachel puolestaan nauttivat juustokakuista, jotka kuuluvat oikeasti alakerran naapurille. Ross opettaa pojalleen Benille (Cole Sprouse) hanukka-juhlasta ja Rachel puolestaan Benille käytännönpiloja (mikä johtaa yhteen hauskimmista jakson lopetuksista sarjassa). Rachelillä on myös eroottinen romaani, josta Joey innostuu ivaamaan Rachelia. Joey saa myös ehdokkuuden gaalapalkinnon saajaksi, mutta hävittyään sen hän haluaa pitää palkinnon, jonka vastaanotti kollegansa puolesta. Rossin ja Monican seksikäs serkku (Denise Richards) tulee niin ikään käymään ja se saa yhden jos toisenkin vähän sekaisin. Rachel myös kertoo lesbosuudelmastaan, mutta Phoebe ei usko tarinaan. Phoebe tutustuu puolestaan mieheen, jonka ex-vaimoon Ross tutustuu ja pian Phoebe ja Ross riitelevät deittiensä puolesta. Phoebe myös pitää Monican ja Chandlerin luona salaisesti koiraa, mistä Chandler ei tykkää, koska hän on omien sanojensa mukaan allerginen koirille. Ystävykset myöskin viettävät monista syistä johtuen unetonta yötä, täyttävät kukin vuorollaan kolmekymmentä vuotta ja tietenkin muistelevat vähän menneitä, tällä kertaa liittyen Monican ja Chandlerin suhteeseen. Tuosta koostejaksosta nousi oikeastaan ainoa napinan aihe, sillä ilmeisesti Monican ja Chandlerin yhteisestä menneisyydestä ei löytynyt tarpeeksi paljon mielenkiintoista (olen muuten eri mieltä), kun toinen puolisko jaksosta käytettiin melkein kokonaan yhden aiemman jakson tapahtumien kertaamiseen. Noin kokonaisuudessa tämänkin kauden parissa sai nauraa siihen malliin, ettei juuri valittamisen aihetta löytynyt.

Kauden aikana nähdään ainakin tähän kauteen asti kenties eniten kuuluisia vierastähtiä. Mukana nimittäin on jo mainituksi tullut Denise Richards, mutta myös Winona Ryder, Kristin Davis (joka on minulle aina Melrose Placen Brooke, ei yksi Sinkkuelämään naisista), Susan Sarandon, Kathleen Turner sekä Gary Oldman. Kathleen Turnerista pitää kyllä sanoa sen verran, että hän näytteli kyllä hyvin miestä esittävää naista.

Pisteitä: 5/5

PS. Tämä Frendit-maraton lähti alunperin kesäprojektina liikkeelle, mutta koska kesäprojektin aloitus venyi, niin ei tullut kyseeseenkään, että olisin saanut tämän kesän aikana valmiiksi. Nyt täytyy kuitenkin pistää tämän sarjan katsominen jäihin ainakin lokakuun loppuun asti. Ei siksi, että olisin jotenkin kyllästynyt tähän putkeen, ei, se ei ole Frendien kohdallla mahdollista. Juttu on vaan niin, että Lostin viimeinen kausi (jota en ole siis vielä nähnyt) julkaistaan dvd:llä 15.10. (kyllä, minulla on jo ennakkovaraus siitä) ja olin suunnitellut katsovani aiemmat kaudet ennen kuin tuo kausi tulee postista, joten siksi Frendit saavat nyt väistyä tuon sarjan tieltä ja sen parissa jatketaan viimeistään marraskuussa. Mitä tulee sitten elokuvien katseluun, niin se vähän riippuu siitä, kuinka nopeassa tahdissa saan noita Lostin aiempia kausia katsottua (katson Lostia kuitenkin vasta illan hämärtyessä), mutta jos katselen elokuviakin, niin sitten pääasiassa kausien välissä. Elokuvateatterissa tulee kyllä käytyä nyt alkavan Lost-maratonin aikanakin, joten ihan kokonaan ei niidenkään katselu lopu, vaikka arvosteluja tuleekin vähän harvempaan tahtiin seuraavan reilun kuukauden ajan.

PS2. Tajusin muuten tuossa, että olen aika hyvin (suurpiirteisesti) aikatauluttanut katsomiseni lokakuun loppuun asti, sillä Lostin jälkeen olisi tarkoitus katsoa eräs elokuvasarja ennen sen viimeisen osan tulemista. Tämä näinkin tiukka aikatauluttaminen on vähän pelottava ajatus, kun tähän mennessä en ole kovin tiukasti kiinni pidettäviä aikatauluja juuri tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti