tiistai 24. elokuuta 2010

Frendit - 6. kausi

Alkuperäinen nimi: Friends – Season 6
Ohjaus: Kevin Bright, Gail Mancuso, Gary Halvorson, ym.
Käsikirjoitus: Adam Chase, Shana Goldberg-Meehan, Seth Kurland, ym.
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2000

Jaksojen määrä: 25

- Guess what? Barry and Mindy are getting a divorce.

- What is the matter with you?
- No. Barry and Mindy.
- Oh, sorry. I hear ”divorce” and I automatically go to Ross.
 
Frendit ovat Las Vegasissa. Monica ja Chandler (Courteney Cox (Arquette)) ja Matthew Perry aikovat karata naimisiin, mutta törmäävät juuri kännissä naimisiin menneisiin Rossiin ja Racheliin (David Schwimmer ja Jennifer Aniston) ja muuttavat mielensä. Ross ja Rachel ei muista naimisiinmenostaan mitään, mutta kun muut frendit valaisevat tapahtumia, heille palautuu asiat mieleen ja alkavat heti suunnitella liiton mitätöintiä. Chandler ja Monica päättävät lykätä avioliittoon astumista, kunnes he saavat selviä merkkejä siitä. No, merkkejä satelee roppakaupalla, mutta he päättävät olla välittämättä niistä, mutta kuitenkin lopulta päättävät muuttaa yhteen. Joey ja Phoebe (Matt LeBlanc ja Lisa Kudrow) puolestaan ajavat Phoeben taksin kotiin. Näistä tunnelmista starttaa Frendien kuudes kausi.

Frendien kuudes kausi tarjoaa pääosin tuttua kauraa aiemmilta kausilta ja siten kyseessä on jälleen kerran loistava kausi, joskin pari heikompaakin jaksoa mahtuu mukaan. Kauden aikana nähdään myöskin jokseenkin isoja tähtiä sivuosissa, joten senkin puolesta kaikki on kunnossa. Kun sitten frendien jutut naurattivat edelleen, joten mikäpä oli tästäkin kaudesta nautiskellessa.

Kausi siis alkaa Rossin ja Rachelin avioliiton puimisella, mistä saadaan nauttia usean jakson ajan, sillä Ross on kovin haluton mitätöimään liittoa. Myöskin Chandlerin ja Monican muutosta ja sen seurauksista veistellään juttua monen episodin verran. Chandlerin muuttaessa Monican luo Joeylta vapautuu huone ja sen ottaa hoteisiinsa kaunis tanssijatar Janine (Elle Macpherson), johon Joey päätäpahkaa ihastuu. Ross pääsee opettamaan yliopistolle, mutta ennen pitkää ihastuu yhteen opiskelijoistaan Elizabethiin (Alexandra Holden), mutta opiskelija-opettaja -suhteet ovat kiellettyjä, mistä riittää juttua pitkään. Elizabethin kautta sitten Rachel kiinnostuu Elizabethin isästä Paulista (Bruce Willis), mitä sitäkin käsitellään se muutaman jakson ajan kun Paul on kuvioissa mukana. Rachel muuttaa asumaan Phoeben asuntoon, jossa kuitenkin myöhemmin tapahtuu tulipalo. Joey ottaa puolestaan ensin tarjoilijapaikan vastaan Central Perkistä, mutta saa vielä myöhemmin oman tv-ohjelmansa. Koko kauden sitten päättääkin Chandlerin ja Monican kihlautumista odotellessa, mutta siihenkin saadaan vielä viime tipassa ongelmia matkaan. Nyt täytyy myöntää, että vaikka olen katsonut sarjan puolen tusinaa kertaa, niin silti en saanut mitenkään päähäni syytä/tapaa, jolla Janine tulisi eroamaan Joeysta, vaikka mietinkin sitä monen jakson ajan ja asia oikeasti palautui mieleen vasta siinä jaksossa, kun kyseinen asia tapahtuu. Noin yleisesti ottaen näissä pitkäkestoisissa jutuissa riitti nauramista siinä missä lyhytkestoisissakin (lähinnä yhden jakson) jutuissa, vaikka välillä kävikin selväksi, että jos ei olisi nähnyt – herra paratkoon – aiempia kausia, niin ihan kaikki jutut eivät millään olisi menneet kaaliin.

Kuitenkin (lähinnä) yhden jakson aikanakin ehti tapahtua yhtä jos toista hauskaa. Ross vaalentaa hampaansa, Ross ja Monica pääsevät tanssimaan tv:tä varten kuvattavaan uudenvuodenjuhlaan, Monican ja Rossin vanhemmat (Elliott Gould ja Christina Pickles) luulevat Chandlerin polttavan marijuanaa, Joey menettää sairausvakuutuksensa, Chandler ja Joey pelaavat Chandlerin keksimää korttipeliä, Rachel tekee kiitospäivänä jälkiruokaa koko poppoolle, Chandler, Rachel ja Phoebe etsivät Monican piilottamia joululahjoja, Ross lähettää Playboyhin vitsin, jonka Chandler kokee omakseen, Ross hölisee unagista ja paljon muuta. Kausi sisältää lisäksi peräti kolme kaksiosaista jaksoa, joissa ensimmäisessä Ross deittailee Rachelin siskoa (Reese Witherspoon) ja viimeisessä käsitellään näitä Chandlerin kosimisaikeita. Näiden väliin mahtuu sitten ”Entä jos...” -jaksot, joissa frendit miettivät sitä, mitä olisi tapahtunut, jos he kukin tahoillaan olisivat tehneet jotain asioita eri tavalla. Okei, idea on sinänsä mainio, mutta koko idea pilaa oikeastaan Phoebe, jonka ”entä jos” tulee täysin puskista, eikä sitä oltu käsitelty missään vaiheessa sarjaa, ja kun hänen tapahtumat melkein varastavat kaksoisjakson päähuomion, niin ei hyvä. Muiden hahmojen ”entä jossat” sentään liittyvät ainakin jotenkin aiemmin sarjassa nähtyihin asioihin, vaikkakin joidenkin kohdalla lähinnä takaumien kautta nähtyihin. Näiden juttujen lisäksi nähdään sitten taas yksi koostejakso, joka tällä kertaa on niin sanottu ”yleinen koostejakso” eli koosteet eivät pyöri vain yhden teeman ympärillä.

Kauden aikana siis vilahti yksi jos toinenkin julkkis sivuosissa ja niinpä mukana nähtiin Reese Witherspoon, Tom Selleck Richardina kuin itse Ralph Laurenkin. Kuitenkin kauden ja ehkä koko sarjan parhaasta sivuosasuorituksesta vastasi itse Bruce Willis, joka kunnolla heittäytyi rooliinsa Elizabethin isänä. Willishän on sanonut, että koska hänen taustansa on tv-ohjelmissa, niin hän haluaa kunnioittaa taustaansa näyttelemällä silloin tällöin jossain tv-sarjassa ja ainakin Frendeihin hän istui hyvin sen kolmen jakson ajan kuin mitä hän mukana oli.

Pisteitä: 4,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti