maanantai 16. elokuuta 2010

Frendit - 5. kausi

Alkuperäinen nimi: Friends – Season 5
Ohjaus: Kevin Bright, Gary Halvorson, Shelley Jensen, ym.
Käsikirjoitus: Seth Kurland, Wil Calhoun, Marta Kauffman, ym.
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1999

Jaksojen määrä: 23

- What else you got? Magazines, Diretoes... Condoms?
- Hey, you don't know how long we're going to be in here. We may have to repopulate the Earth.
- And condoms are the way to do that?
 
Ross (David Schwimmer) on juuri sanonut hänen ja Emilyn (Helen Baxendale) häissä Lontoossa Rachelin (Jennifer Aniston) nimen ja koko hääväki on ihmeissään, mutta häätilaisuus viedään läpi loppuun asti. Ross vannoo sen olleen täysi vahinko, mutta Emily ei kuuntele, vaan lähtee pakosalle. Rachel puolestaan pohtii kuumeisesti, mitä Rossin väärinsanominen merkitsee. Monica ja Chandler (Courteney Cox ja Matthew Perry) puolestaan yrittävät löytää omaa rauhaa sänkypuuhilleen, mutta eivät löydä sitä. Phoebe (Lisa Kudrow) puolestaan on New Yorkissa viimeisillään. Näistä tunnelmista lähdetään Frendien viidennelle tuotantokaudelle.

Koska pari viikkoa sitten aloitin jälleen elokuvien ja vielä viime viikolla World of Warcraftin pelaamisen (poor me!), niin aikaa Frendien katsomiselle on ollut heinäkuuta vähemmän ja nyt hyvä jos ehdin yhden kauden viikossa katsomaan silloin, kun ylipäätään viikonloppuna olen kotosalla (edellisenä viikonloppuna en ollut), mutta ainakin yrittää voisin tuota kausi/viikko tahtia, mikä käytännössä tarkoittaa, että näiden katselu ajoittuu lähinnä viikonlopulle, kun töistä kotiin tullessa digiboksikin on jo täynnä tavaraa. No, enköhän minä kuitenkin viimeistään syyskuussa saa nämä kaikki katsottua.

No, joka tapauksessa... Tämä kausi kuuluu edellisen kauden tavoin minun ehdottomiin suosikkeihini, sillä kuten aiemminkin, niin myös tällä kaudella tapahtuu yhtä kun toistakin mielenkiintoista, mutta sitten taas mukaan mahtuu myös pidempiäkin tarinajatkumoita. Kun sitten vielä huumoripuolikin on kunnossa (yhtä aihetta lukuun ottamatta, siitä alempana), niin mikäs oli nautiskellessa tämän kauden parissa.

Kauden selvänä teemana on Monican ja Chandlerin suhde, sillä heidän suhteensa kehitystä on varsin mielenkiintoista seurata varsinkin, kun puoli kautta käytetään siihen, että he yrittävät parhaansa mukaan salata suhteensa siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Sitten kun yksi toisensa perään saa tietää heistä, niin seuraa vaan lisähupia vielä ennen kuin kaikki muutkin tietävät. Myös sen jälkeen, kun kaikki jo tietävät heistä, riittää heidän suhteensa kehittymisestä hauskoja juttuja, mutta myös normaalia parisuhteeseen kuuluvaa vääntöä, joka (melkein) huipentuu kauden lopussa mahtavalla tavalla. Toki kauden aikana ruodittiin myös muita asioita, joista isoimpana Rossin ja Emilyn avioliiton mureneminen heti alkumetreille, jota niin ikään käsiteltiin pitkään. Muita pitkäkestoisempia aiheita oli Phoeben raskauden viimeiset hetket, Rachelin suhde jetimies Dannyyn (George Newbern) sekä Rachelin työpaikanvaihdos, Phoeben suhde poliisi Garyyn (Michael Rapaport) sekä Rossin muuttaminen ensin Joeyn (Matt LeBlanc) ja Chandlerin asuntoon ja myöhemmin uuteen asuntoon Rachelin ja Monican asuntoa vastapäätä sekä hänen lomauttamiseensa. Lopuksi lähdetään vielä Joeyn johdolla Las Vegasiin, jossa piti kuvattavan Joeyn läpimurtoelokuva.

Näiden vastapainona tietenkin yksittäisten jaksojen sisälläkin tapahtuu vaikka mitä. Phoebe ja Joey kiistelevät siitä, onko epäitsekkäitä tekoja olemassakaan, frendit muistelevat pahimpia kiitospäiväkokemuksiaan ja myöhemmin tekevät uudenvuodenlupauksia, Rachel ja Phoebe osallistuvat kirjallisuuskurssille, vaikka Racheliä ei juuri kirjat kiinnosta, Ross tapaa Janicea (Maggie Wheeler), Phoebe tapaa isänsä (Bob Balaban), Rossilta pyydetään rahaa uuden rappunsa talonmiehen eläkkeelle lähdön vuoksi, vaikka Ross on vasta muuttanut sisään, Joey yrittää löytää Rossin talossa asuvaa seksikästä naista ja pääsee Law & Orderiin, josta kertoo innostuneena mummilleen, mutta hänen kohtauksensa onkin leikattu pois, Ross, Joey ja Chandler pääsevät myös Garyn poliisiauton kyytiin ja paljon muuta hauskaa. Se, mistä jäi kyllä ihan pikkuriikkisen huono fiilis, oli se, miten Joeysta oli tehty normaaliakin tyhmempi mainoskuvauksissa, jossa Joey ei muka osannut vuorosanojaan.

Pisteitä: 5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti