torstai 26. elokuuta 2010

Bloginpitäjän kyselytunti ja jotain outoa horinaa viidestäsadasta leffa-arvostelusta

Niinpä niin, 500 arvostelua on koossa ja ajattelin kirjoitella jälleen kerran vähäsen fiiliksistäni, vaikka juuri tällä nimenomaisella hetkellä en olekaan täysin varma, saanko kokoon mitään järkevää sanottavaa, joten kaikki, mitä tästä eteenpäin lukee, on syntynyt jonkinlaisena ajatusvirtana. Sen verran sanottakoon näin alkuun, että olen lähdössä huomenna viikonloppumatkalle, joten halusin ehdottomasti saada tämän virstanpylvään ylitettyä ennen sitä, mihin löydätte syyn tuolta alempaa, ja siksi viimeiset pari viikkoa ovat olleet vähintäänkin hulluja tämän suhteen ja kiirettä pitänyt siinä määrin, että viime viikolla parin leffan bokseista löytyneet extrojen katsomiset eivät mitenkään sopineet suunnitelmiini. Ihan samoinhan kävi melkein vuosi sitten, kun halusin saada 300 elokuvaa kokoon blogin ensimmäiseen syntymäpäivään mennessä, kun huomasin pari viikkoa aiemmin olevani lähellä. No, nyt voi ottaa taas hivenen rauhallisemmin.

Tuossa eilen katselin noita vanhoja virstanpylväitä (löytyy Yleinen-tagin alta, jos jotakuta kiinnostaa) jopa vähän nostalgisena, mutta sitten taas tein sellaisen huomion, että jos nyt jotain blogin ulkoasujuttuja ei huomioida, niin aika hyvin olen pystynyt ennustamaan omia tekemisiä tämän blogin parissa kuin myös pysymään jollain tasolla sanojeni takana. Ei sillä, että olisin lupaillut tuolla aiemmin mitään ihmeellisyyksiä, mutta esimerkiksi sadan arvostelun jälkeen oli ollut sellainen tunne, että sata arvostelua on vasta alkua ja niinhän se olikin! Sitten taas blogini täytettyä vuoden ja blogini saadessa 300. arvostelun, niin totesin, että tuskin ehdin katsomaan elokuvia ihan samaan tahtiin kuin ensimmäisen vuoden aikana, vaan lopputulos jäänee johonkin 200-250 elokuvan paikkeille tänä toisena vuonna ja kas. Nyt on 200 elokuvaa koossa ja blogin synttärit on jo kuukauden päästä, joten aika hyvin tämänkin suhteen olen ollut ns. ajan tasalla. Tuossa vuoden alussa tuli kanssa ennustettua katsottuani 65 1001-elokuvaa viime vuoden aikana, että saan katsottua tämän vuoden aikana paljon enemmän noita 1001-elokuvia ja eikös vaan tuo viime vuoden määrän ylitys odota jo muutaman leffan päästä ja nyt eletään vasta elokuuta, enkä ole edes vielä tehnyt tämän vuoden 1001-elokuvien täsmäostoja.

Näin yleisesti ottaen voisin itse itseltäni kysyä, että miltä nyt tuntuu ja vastauksena olisi, että tuntuuhan tämä 500. elokuva-arvostelun kokoon saaminen vielä ihan kivalta, en minä sitä kiellä. Kuitenkin kun virtaa riittää edelleen todella hyvin, niin elokuvien katselu ja niiden arvostelu jatkuu tästäkin eteenpäin melko vilkkaana, niin äkkiäkös tuo viidensadan elokuvan ylitys unohtuu mielistä... ehkä. Jokseenkin paljon on ehtinyt tapahtua näiden arvostelujen ohessa ja esimerkiksi ulkoasu on ehtinyt muuttua muutamaankin otteeseen. Muistan, kuinka silloin aluksi haikailin ensimmäisen blogipohjani ulkoasulle parempaa väritystä sekä jonkinlaista logon tapaista niin blogin nimelle kuin profiiliinkin, mutta ammattitaito (mikä ammattitaito? :D ) ei vain riittänyt, mutta onneksi vuodatus.net sai silloin tällöin uusia hienompia blogipohjia, niin pystyi niistäkin valitsemaan mielensensä ja nyt tähän nykyiseen blogipohjaan olenkin enemmän kuin tyytyväinen. Yksinkertaisuus on kaunista <3 . Muistan, kuinka taidettiin Elokuvablogin Päivin kanssa jutella hänen blogissaan DVD-listaus -sivuni numeroinneista viime vuoden puolella ja tuolloin vielä tein numeroinnit manuaalisesti ja kun nimikkeitä oli 567 viime vuoden loppuun mennessä, niin jos ostin vain yhden elokuvan ja se alkoi esimerkiksi A-kirjaimella, niin oli kiva muuttaa kaikki sitä seuraavat elokuvat, kun niiden määrä oli noinkin huikea. Siinä sai sitten kivasti aikaa tuhrattua. Nyt sitten viimein tämän jossain vaiheessa talvea rupesin tarkemmin katsomaan tämän kirjoituslaatikon eri muokkausoptioita ja kas, sieltähän löytyi kuin löytyikin namiskuukkeli automaattiselle numeroinnille. No, parempi löytää se nyt kuin ollenkaan ja nythän noiden uusien elokuvien listaaminen tapahtuu muutamassa minuutissa.

Mitä tulee sitten niin rakkaaseen 1001-projektiini, niin tuossa yhdessä vaiheessa (saattoi olla vuoden alussa, sitä ennen tai sen jälkeen) rupesin panemaan merkille, että blogini arvosteluista noin neljännes on sattunut olemaan noita 1001-elokuvia ja tuo sama trendi näyttää jatkuvan edelleen, sillä nyt noita katsottuja elokuvia on jo 127 mikä on vain pari elokuvaa enemmän kuin 1/4 kaikista elokuvista. Jos sama tahti jatkuisi, niin sitten kun tämä projekti joskus päättyisi, niin kaiken kaikkiaan elokuva-arvosteluja olisi koossa nelisentuhatta, mikä sinänsä tuntuu aivan järkyttävän suurelta määrältä ja täysin mahdottomalta, mutta sitten taas... eihän sitä koskaan tiedä ;) . No, jos rehellisiä ollaan, niin luulen, että jos joskus todella pääsen tämän projektin loppuun asti, niin elokuvia olisi tuolloin arvosteltuna sellaiset 3000-3500, mikä toki sekin on aivan huikea määrä... ainakin vielä tällä hetkellä, hih! Näin vähän asian vierestä sanottakoon, että viime viikolla tutkailin syystä tai toisesta Leffatykin foorumeita ja huomasin ilokseni, että jotkut muutkin ovat ottaneet asiakseen kaikki 1001 listattua elokuvaa ja ovatpahan jotkut jopa pidemmällä kuin minä (joskin käsitin, että ainakin osa hankkii elokuvansa warettamalla, mikä taas ei kaltaiselleni materialistille sopisi lainkaan). Lisäksi kyseistä listaa käsittelevässä ketjussa oli hyvin esillä listaan ajoittain tehdyt muutokset, joten mikään absoluuttinen lista tämä minunkaan ei ole. Mainittakoon kuitenkin sen verran, että oma lista perustuu suomeksi 2008 painettuun ja julkaistuun versioon (eli uusimmat leffat ovat vuodelta 2007), joten jos löydätte listoilta elokuvia, joita ei tule minun tielläni vastaan, se johtuu juurikin tästä jatkuvasta päivittämisestä. Tuo lista on elänyt muun muassa sen verran, että listalla jossain vaiheessa ollut Perhe on painajainen ei ole enää minun omistamassa versiossa (ihmettelen kyllä vähän sitä, miten se alun perinkään päätyi listalle) ja esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta -elokuvat olivat alun perin erikseen, mutta nyt kaikki kolme elokuvaa ovat kaikki yhden nimen alla.

Näin syksyn puskiessa esiin on aika kääntää katseet takaisin siihen parhaimpaan vuodenaikaan eli kevääseen, jolloin sain niin Päiviltä kuin tiinaseltakin tällaisen kevätkukkasen:


Tietenkin otan tuon ilolla vastaan tälläkin kertaa, mutta tällä kertaa en jakele tätä eteenpäin jo pelkästään senkin vuoksi, että tämän saamisesta on jo niin pitkä aika, mutta myös siksi, että vaikka uusia leffablogeja on tullut vastaan säännöllisin väliajoin (viimeksi tänään yksi uusi), niin juuri nyt ei ole sellaista fiilisitä, että jaksaisin käydä niitä läpi ja linkittää tänne. Kuitenkin suurin osa seuraamistani elokuvablogeista löytyy tuosta oikean reunan valikon loppuosasta (sitäkin pitäisi varmaan vähän päivittää taas jossain vaiheessa).

Mutta joo, kuten ensimmäisessä kappaleessa sanoin, niin pidin kiirettä saadakseni tämä 500. arvostelun tänne ennen viikonloppumatkaa ja syy löytyy jo tämän postauksen otsikossa: jo aiemmin keväällä siellä täällä blogosfäärissä liikkuneet "Kysy blogisteilta" -postaukset ovat viimein saavuttaneet tämänkin blogin ja nyt saatte kysellä kaikesta taivaan ja maan väliltä, kunhan ette kysy elämän tarkoitusta ja ratkaisuneuvoja kolmannen asteen yhtälöihin tai muihinkaan korkeampien asteiden matemaatikan tehtäviin. Ongelmanahan mulla on aina ollut tällaisten kyselyjen kanssa, että haluaisin vastata niihin hyvin pian kysymysten alettua, mutta nyt, kun sain tämän 500 elokuvaa kokoon ja siten kerrottua ajatuksia rajatyypin ylittämisestä ja vähän muustakin, niin oli mitä oivin tilaisuus pistää kyselyt käyntiin tässä vaiheessa, kun joudun olemaan sunnuntai-iltaan asti poissa koneelta, mikä tarkoittaa sitä, että näihin kysymyksiin pääsen vastailemaan vasta ensi maanantaina, joten kysymysten esittämiseen on hyvin aikaa. Kuitenkin mulla on kanssa sitä vikaa, että jos "sorrun" ns. kaksioisaisiin "yleisiin" posteihin eli ei-arvosteluihin, niin haluan saada nämä postit sitten peräkkäin ilman, että välissä olisi jotain muuta, tässä tapauksessa niitä arvosteluja. Niin ja tosiaan tuosta otsikosta ei tarvitse niin väliä; aikaa kysymysten esittämiseen on koko viikoloppu, ei vain yksi tunti ;) . No nyt... pidemmittä puheitta: ALKAKAAHAN KYSELLÄ!

T: Sivustakatsoja

PS. Syvästi haluan kiittää kaikkia blogin seuraajia ja kommentoijia; jos kävijöitä/kommentoijia riittää jatkossakin yhtä kivasti, niin eiköhän se toinen 500 arvostelua mene heittämällä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti