tiistai 20. heinäkuuta 2010

Frendit - 2. kausi

Alkuperäinen nimi: Friends – Season 2
Ohjaus: Michael Lembeck, Kevin Bright, Gail Mancuso, ym.
Käsikirjoitus: Jeff Astrof, Mike Sikowitz, Adam Chase, ym.
Pääosissa: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1996

Jaksojen määrä: 24

- Some girl ate Monica!
- Shut up, the camera adds ten pounds.
- Ah, so how many cameras are actually on you?
 
Frendien toinen tuotantokausi katsottu viimein ja itse asiassa hivenen aikataulusta myöhässä, sillä alunperin piti katsoa tämä kausi loppuun ennen viikonlopun reissua, mutta sitten en ihan ehtinytkään. No, tällä viikolla voisi yrittää ottaa kiinni menetettyä aikaa vähän takaisin (sepäs onkin helppoa, kun torstaina on luvassa Totoa ja luultavasti perjantaina Inception), että saisi elokuun loppuun mennessä nämä kaikki katsottua, kuten ajattelin, vaikka suoraan sanottuna en välittäisikään, vaikka hivenen aikataulusta jäisinkin.
No, kävi miten kävi, niin vaikka edelleen palloilin hieman kahden pistemäärän välillä, niin on tämä kausi kuitenkin ainakin hitusen ehjempi kausi kuin ensimmäinen ja sarjan parissa tuli viihdyttyä paremmin kuin hyvin. Ihan täydellinen? Ei, koska tosiaan jouduin miettimään myös puolen pisteen vähemmän antamista, mutta kuitenkin todella nautittava kausi ja niin lähellä sitä täydellisyyttä, että lopulta annoin pienen pohdiskelun jälkeen sen pistemäärän, minkä annoin.

Kausi alkaa sillä, kun Ross (David Schwimmer) palaa Kiinasta Rachelin (Jennifer Aniston) odotellessa häntä lentokentällä, mutta Rossilla onkin tarjottavanaan yllätys: tyttöystävä Julie (Lauren Tom), joka heittää (tietämättään) kapuloita Rossin ja Rachelin suhteen alkamiselle. Kauden aikana sitten saadaankin nähdä, miten Rossin ja Rachelin suhde lopulta etenee ja oi kun tätä suhteen edistymistä on kiva katsoa. Itse lähestulkoon itken liikutuksesta joka kerta, kun tanssiaisiin lähtö -video on ohi. Rossin ja Rachelin suhde ei kuitenkaan ole kauden ainoa pitkäkestoinen suhdekuvio, sillä myös Monicalla (Courteney Cox) on vipinää häntä selvästi vanhemman Richardin (Tom Selleck) kanssa ja myös tätä suhdetta käsitellään kauden loppuun asti ja monissa jaksoissa käsitelläänkin hauskasti kaksikon ikäeroa. Muista ns. jatkuvajuonisista jutuista mainittakoon Phoeben (Lisa Kudrow) isänkaipuun syttyminen ja Joeyn (Matt LeBlanc) pääsy näyttelemään Päivien viemää -sarjassa ja sen myötä Joeyn pois muuttaminen. Myös eräs Chandlerin (Matthew Perry) entisistä heiloista palaa kuvioihin.

Kuitenkin edelleen valtaosa kauden tapahtumista tapahtuu lähinnä yhden jakson sisällä ja kauden aikana tapahtuu vaikka mitä hauskaa. Chandler ja Joey ajeluttavat Rossin poikaa Beniä bussissa, Joey, Phoebe ja Rachel murehtivat muiden ystävysten rahankäyttöä, Phoebe sairastuu vesirokkoon kriittisellä hetkellä sekä tapaa heterokaapista ulostautuvan aviomiehensä, Monica pettää Racheliä menemällä ostoksille Julien kanssa, Ross kiistelee Phoeben kanssa evoluutiosta ja on pettynyt siihen, että hän menettää niin monet Benin virstanpylväistä, Phoebe pääsee laulamaan hyvin erilaisille yleisöille ja paljon paljon muuta. Kaiken kaikkiaan kuusikon tekemisissä oli se verran potkua, että nauraa sai ihan tarpeekseen ainakin, kun ei ruvennut liian syvälle menemään tapahtumien analysoinneissa; joskus huomaan itsessäni tämän ilkeän tavan ja niin melkein kävi joidenkin jaksojen kohdalla, mutta pyyhkäisin tällaiset ylianalysoinnit nopeasti pois mielestäni ja keskityin vaan nauttimaan näkemästäni; ei sitcomeja liian ryppyotsaisesti pidä katsoa.

Olen tehnyt joitakin nettitestejä Frendeihin liittyen ja aina olen saanut tulokseksi Chandlerin ja myönnänkin meissä olevan jotain samaa. Ei siis taida olla suurikaan ihme, että olen aina pitänyt Chandleria omana suosikkina sarjassa, mutta nyt huomasin tämän (ja vähän ensimmäisenkin) kauden katsomisen aikana, että vaaka alkaa pikku hiljaa kallistua Lisa Kudrow'n esittämään Phoebeen. Okei, Chandler on sarkasmin mestari ja kun itsekin tykkään sarkasmin viljelystä, niin tämän takia pidän Chandlerista todella paljon. Phoebe puolestaan on oikeastaan täysin arvaamaton ja Phoebelle on luotu sellainen tausta, että hänen viitatessaan taustaansa ne viittaukset tulevat täysin puskista, mikä vain saa nauramaan enemmän. Muutenkin Phoeben hippityyli, mikä kyllä kuuluu enemmän kuin näkyy, aiheuttaa monia naurunpurskahduksia. Niin ja ei tosiaan pidä unohtaa niitä Phoeben lauluja, jotka pistävät repeilyttämään kerta toisensa jälkeen, vaikka kuinka monta kertaa ne kuulisi.

Pisteitä: 5/5

Edit useita tunteja myöhemmin. Unohtui mainita kauden vierailevista tähdistä. Mukana nähdään tosiaan Tom Selleck pidemmän aikaa, mutta kauden mittaan nähdään myös muun muassa Giovanni Ribisi Phoeben velipuolena, Julia Roberts Chandlerin kiusattavana olleena koulukaverina, Brooke Shields sekopäänä, Charlie Sheen Phoeben entisenä heilana sekä Jean-Claude van Damme omana lihaksikkaana itsenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti