keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

KISS - Animalize Live Uncensored

Alkuperäinen nimi: KISS – Animalize Live Uncensored
Valokeilassa: KISS
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1985

Kesto: 100 min

- You wanted the best! You got the best! The hottest band in the world: KISS!
 
Jos oli edellisen KISS-dvd:n aitoudesta epäilyksiä, niin tämän levyn kohdalla niitä epäilyksiä ei ole. Tämä on kyllä ihan virallinen keikkataltiointi vuodelta 1984 (itse julkaisu tapahtui kuitenkin vasta 1985 ja olinkin pitänyt tätä aitona julkaisuna sen ostamisesta asti (no, kun fyysisessä leffakaupassa myynnissä oli, niin totta kai sitä luulee niiden olevan aitoja), mutta... Wikipedian mukaan keikka on julkaistu virallisesti vain VHS:nä ja LaserDiscinä, mutta virallista dvd-julkaisua ei ole vielä näkynyt. Tämän arvostelun kirjoittelun yhteydessä muuten on kuunneltu KISSiä Youtubesta shufflena.

Keikkahan oli osa Animalize-levyn ympärille kyhättyä kiertuetta, joten lienee paikallaan sanoa tässä kohtaa, että itse kyllä pidän kyseistä levyä ihan mukiinmenevänä albumina ja siten minua ei yhtään haitannutkaan keikalla soitetut Animalize-kappaleet niiden vanhempien klassikkojen joukossa. Tosin kyseiseltä levyltä ei soitettukaan kuin kolme kappaletta, joten siinä mielessä aika vähällä selvittiin. Näistä soitetuista Animalize-kappaleista kaksi ensin soitettua, Heaven's on Fire ja Thrills in the Night, varsinkin oli ihan mieleeni.
Noin muuten levy tarjoaakin nimenomaan niitä klassikkoja ja minkä pistin ihan ilokseni, niin I was made of loving you -kappaletta EI soitettu. Keikka aloitettiin Detroit Rock Cityllä ja päätettiin sillä ainoalla oikealla kappaleella eli Rock and Roll All Nitellä ja siihen väliin kuusitoista muuta kappaletta (soolot mukaan luettuna), joista suurin osa puolusti paikkaansa keikalla. Oikeastaan vain Fits Like a Glove ja ehkä vähän War Machine olivat yllättävämpiä vetoja. Noin muuten sainkin kuulla aimo kasan klassikoita, joista kyllä kykeni nauttimaan hyvin.

KISSin kokoonpano tähän aikaan oli Paul Stanley, Gene Simmons, Bruce Kulick ja Eric Carr ja keikka sijoittuu aikakaudelle, jolloin KISS ei käyttänyt maskeja (en voisi kuvitella bändin enää soittavan ilman maskeja, kun rypyt ja kaikki tulisivat esille niin selvästi, ainakin Genellä). Niinpä aluksi oli vähän vaikeaa tottua asiaan, mutta kun totuin, niin sain nauttia varsin energisestä show'sta, sillä jätkäthän oli kunnolla vedossa, mikä tietenkin paransi katselufiilistä. Maskittomuudesta johtuen tietenkään kaikkia bändille tuttuja maneereita ei voitu toteuttaa, mutta ihan hyvä näinkin. Varsinkin nautin Carrin rumpusoolosta (olenkin rumpumiehiä hengeltäni, vaikka en soittaa osaakaan) tosi paljon. Ilo aina katsella taitavaa rummuttelua.

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti