torstai 1. huhtikuuta 2010

Kaappaus Blogosfäärissä

Alkuperäinen nimi: Oncoming Massacre on Blogosphere
Ohjaus: Antti Taavitsainen
Käsikirjoitus: April O'Neill
Pääosissa: Teppo Merilokki, Karita Alasmaa, Guyver MacAngus
Valmistusmaa: Blogistan
Ilmestymisvuosi: 2014
Kesto: 114 min
 
- Soldier, I command you to push that button! Push the button! Push the button! Push the bu... Push the bu... Push the button!
- Don't push THAT button!
- Why? Why shouldn't I push this button? Tell me why. Why Chandler? Why?
- Because pushing that button will destroy whole Blogosphere and surely we won't want that to happen.
- Well, I do!
 
Joukko terroristeja hyökkää Blogosfääriin, josta on yhteys kaikkiin mahdollisiin blogeihin. Terroristit ottavat kaikki maailman blogit haltuunsa ja uhkaavat tuhota koko Blogosfäärin, ellei heidän vaatimuksiinsa omasta ilmaisesta domainista ja suuremmasta kuvatilasta suostuta. Blogipalvelujen ylläpitäjillä ei ole aikomusta taipua terroristien vaatimuksiin, minkä vuoksi terroristit uhkaavat tuhota yhden blogin tunnissa, kunnes heidän vaatimuksiinsa suostutaan. Terroristit eivät vain ole ottaneet huomioon yhtä henkilöä: entistä laivaston SEAL-miestä ja kokkia, joka nykyisin vaikuttaa Blogosfäärissä nimellä Sivustakatsoja (Teppo Merilokki)...

Tuli haettua tuossa äskettäin hiukopalaa eräältä auki olevalta huoltoasemalta ja siellä oli myynnissä jokunen todella harvinainen elokuvajulkaisu ja päätin ottaa käsiini tämän elokuvan, kun idea kuulosti niin kovin jännittävältä. Kotiin päästyäni huomasinkin, että tämä oli peräti niin harvinainen, ettei elokuvasta ole tietoja edes IMDB:ssä. No, vaikka yleensä katson elokuvat hankintajärjestyksessä, niin tämän idea oli niin kiehtova, että piti katsoa tämä heti ja on kyllä sanottava, että Kaappaus Blogosfäärissä on niin täydellinen toimintaelokuva, että jos en tietäisi paremmin, väittäisin, ettei tällaista elokuvaa voi olla olemassakaan.

Tarina oli juuri niin hieno kuin takakansiteksti antoi odottaa; onneksi luen takakansitekstit aina ennen elokuvien ostoa, niin osaan valita ne parhaat päältä. Elokuvassa riitti toimintaa yllin kyllin ja se oli kuvattu hyvin realistisella, mutta silti nautittavalla tavalla. Etenkin pidin Sivustakatsojan tavasta hiippailla sieltä blogien kätköistä terroristien kimppuun ennen kuin nämä ehtivät huomatakaan mitään. Myös tämä blogilabyrintti, josta sankarimme piti päästä pakenemaan blogeissa olevien linkkien kautta, oli toteutettu todella hienosti. Vaikka tietenkin alusta asti olikin selvää, että Sivustakatsoja tulisi lopulta saamaan hengiltä jokaisen terroristin, niin silti kaikki tämä oli kuvattu niin mielenkiintoisella tavalla, että oksat pois ja rommia pullo. Lopputaistelu Sivustakatsojan ja terroristipomo Ali Baba Kurosawan (Guyver MacAngus) oli niin ikään hyvin kuvattu pätkä; kuka olisi voinut uskoa, että taistelu nopeimmasta elokuva-arvostelun kirjoittamisesta voisi olla näin mielenkiintoista seurattavaa. Kaiken tämän huisin jännittävän toiminnan jälkeen elokuva päättyy niin (positiivisesti) liikuttavalla tavalla, että en muista moista koskaan ennen nähneeni ja minun täytyykin myöntää, että tämä lopun käynti blogien hautausmaalla oli niin koskettava kokemus, että minulla tuli oikeasti tippa linssiin.

Teppo Merilokki ei ehkä ole sieltä karismaattisimmasta päästä, mutta hän näytteli Sivustakatsojaa siihen malliin, että roolihahmonsa turvin hän näytti mitä karismaattisimmalta henkilöltä. Guyver MacAngus oli niin ikään loistava pääpahiksena, vaikka välillä hänen roolihahmollaan Ali Baba Kurosawalla tuntuivatkin asiat menevän ihan väärin päin.

Elokuva oli kokonaisuudessaan niin valtaisan huikea toimintapläjäys, että sen jättäminen "vain" viiteen pisteeseen olisi suoranainen vääryys. Niinpä en voinut muuta kuin nostaa asteikkoa tämän elokuvan ajaksi, mutta älkää peljätkö, tämä ei tule toistumaan... ainakaan ennen kuin vuoden päästä.
Pisteitä: 5,14/5,14

PS. Hauskaa aprillipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti