lauantai 16. tammikuuta 2010

Beverly Hills 90210 - 8. kausi

Alkuperäinen nimi: Beverly Hills, 90210 - Season 8
Ohjaus: Bethany Rooney, Daivd Semel, Frank Thackery, ym.
Käsikirjoitus: Michael Braverman, John Eisendrath, Michael Cassutt, ym.
Pääosissa: Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1998
Jaksojen määrä: 32

- Kelly, beautiful, smart, blah, blah, blah. Everybody loves her. Well, maybe not everybody. It's funny when you think about everything that she has. You know, I think that Brandon's always loved her even before they started going out. She yawns and happens to flash some teeth and guys thinks she's smiling and just kind of fall to her feet. She's said, a lot of things that destroyed me but nobody calls her a bitch. I guess she's being constructive in her criticsm. People say I hate her; I don't but she bugs me.
 
Beverly Hills 90210 jatkuu nyt kahdeksannella kaudella, joka ilmestyi yllättävän nopeasti seitsemännen kauden jälkeen. Nyt taas yhdeksättä kautta saa odotellakin saa jokusen kuukauden, joskaan sen osto ei tule sattuneista syistä ehkä ihan heti ajankohtaiseksi. Tämä ei johdu siitä, että tämä kahdeksas kausi olisi ollut jotenkin huono kausi. Ei, ei suinkaan. Itse asiassa tämä kahdeksas kausi oli hivenen edellistä kautta kiinnostavampi.

Tällä kaudella ei juurikaan matkusteltu ihan samalla tapaa kuin aiemmissa kausissa, mitä nyt ensimmäiset kaksi jaksoa vietettiin Havaijin lämmössä. Tapahtumia tälläkin kaudella kuitenkin riitti yllin kyllin ja niistä tärkein oli saada hahmoille jotain tekemistä, so. töitä. Brandon ja Steve (Jason Priestley ja Ian Ziering) perustavat lehden Steven isän Rushin (Jed Allan). Kelly (Jennie Garth) työskentelee vapaaehtoisklinikalla ja Donna (Tori Spelling) yrittää saada jalkaa muotialan oven väliin. David ja Valerie (Brian Austin Green ja Tiffani Thiessen) puolestaan jatkavat After Darkin pyörittämistä ja yrittääpä David musiikkialallekin. Kauden aikana Kellyä myös ammutaan, Donna törmää hikipajaan, Valerie sotkeutuu uhkapelibisnekseen, David päätyy konkurssin partaalle, Kellyn klinikan eteen jätetään vauva, törmätään vanhaan tuttuun, joka on päätynyt ilotytöksi, tullaan pilleririippuvaisiksi ja paljon muuta.

Ihmissuhderintamallakin tapahtui. David ja Donna muuttavat yhteen, mutta onnea ei kestä kauan, sillä pian he eroavat ja Donna rakastuu Beverly Hillsin uuteen tulokkaaseen Noahiin (Vincent Young), joka tosin ehtii hetken olla Valerien kanssa. Niin ikään Steve tuo kuvioihin mukaan uutta verta, kun hän tutustuu yksinhuoltajaäitiin Carlyyn (Hilary Swank), mutta josta ei lopulta tulekaan mitään, jonka jälkeen Steve tapailee yhtä jos toistakin naista. Kelly ja Brandon on niin ikään muuttanut yhteen, mutta Brandonin pettäessä Kellyä Kelly muuttaa pois Casa Walshista. Kauden aikana nähdään myöskin niin melkein sisaruspuoliksi tulemisia, seksuaalista häirintää, raiskausoikeudenkäynti ja mennäänpä kauden aikana melkein naimisiinkin.

Tapahtumia siis riitti tähänkin kauteen yllin kyllin ja niissä riitti potkua pitämään mielenkiinnon yllä koko kauden ajan. Kauteen siis mahtuu tuttuun tapaa niin iloja kuin surujakin, mutta myös jonkin verran jännittäviäkin hetkiä, varsinkin kun tällä kaudella ei ollut yhtä ainutta tilannetta, joka olisi jäänyt jotenkin mieleen ensimmäisellä katselukerralla. En muistanut edes kauden lopputapahtumia, mutta se oli tiedossa jäljellä olevien kausien muistikuvien perusteella, että nuo tapahtumat eivät tulisi päättymään niin kuin ehkä olisi voinut kuvitella. Niinpä tätä kautta katselikin eräällä tavalla täysin uusin silmin ja tämä ehkä oli yksi syy, miksi tämän kauden parissa viihdyinkin näinkin hyvin. Tapahtumat ja ongelmat olivat todella paljon aikuisempia kuin silloin "joskus aiemmin", mutta silti kivaa katsottavaa. Olen suunnitellut käyväni nämä kaudet läpi ennen viimeisten kausien katsomista ja saattaa olla aikamoinen kulttuurishokki, kun palaan kauden ensimmäiselle kaudelle, eikä vain hahmojen olemusten vuoksi.

Kuten tuli jo mainittua, niin kausi toi mukanaan kaksi uutta vakionäyttelijää: Vincent Young sekä myöhemmin menestystä nauttinut Hilary Swank, joka tosin jätti leikin kesken kauden puolivälin tienoilla. Lisäksi yhdeksi vakiosivuhahmoksi tuli Brandonin ja Steven lehden sihteeriksi Lindsay Price. Ilokseni huomasin, että kumpikaan jäljellä olevista suurista lähtijöistä ei lähtenytkään vielä tällä kaudella, vaikka toisen kohdalla olin muistellut lähdön koittaneen jo 2-3 kautta aiemmin. Myös vanhoja vakihahmoja kävi vieraisilla, kun niin Andrea (Gabrielle Carteris) kuin myös Brandonin vanhemmatkin (Carol Potter ja James Eckhouse). Mukana menossa muun muassa sekä Jessica Alba kuin Lostin Jininä tutuksi tullut Daniel Dae Kim.

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti