sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Unrest

Alkuperäinen nimi: Unrest
Ohjaus: Jason Todd Ipson
Käsikirjoitus: Chris Billet, Jason Todd Ipson
Pääosissa: Corri English, Marisa Petroro, Ben Livingston
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 2006
Kesto: 88 min

- If you still insist on being an atheist, this is the moment to reconsider.

Joukko lääketieteellisen opiskelijoita aloittaa opiskelujakson ruumishuoneella.Opiskelijat jaetaan neljän hengen ryhmiin, joilla jokaisella on yksi ruumis hoidettavanaan. Sairaalan tiloissa asuva Alison (Corri English) joutuu ryhmään, jolla on hoidettavana Brasiliasta asti tuotu ruumis ja Alison havaitsee heti, että ruumiissa on jotain pahasti vialla, mutta kukaan ei aluksi usko häntä. Kun sitten ruumiin kanssa kosketuksissa olleita alkaa löytyä kuolleena, Alison tajuaa, että hänen on tehtävä jotain tai pian hänenkin tarunsa on lopussa...

Dark Label -elokuvien katselu jatkuu nyt toisella elokuvalla, tai jos tarkkoja ollaan, niin huomasin juuri, että nämähän on numeroitu jo valmiiksi ja tämä elokuva kulkee numerolla neljä (perjantaina katsomani Deep Fear oli viides). Joka tapauksessa Unrest oli astetta mielenkiintoisempi tapaus kuin edellinen, mutta kyllä lopputulos vähän vaisuksi jäi.

Tarina oli loppujen lopuksi varsin köykäinen tapaus, mutta siitä huolimatta se toimi. Tai no, toimi ja toimi. Nimittäin silloin kun keskityttiin tähän kuolleeseen ruumiiseen, niin elokuvaa jatkoi hyvin katsoa, kun jotenkin ruumishuone vaan oli sellainen miljöö, joka luo jo ajatuksen tasolla karmivaa tunnelmaa. Harmi vain, että elokuvassa keskityttiin niin paljon muuhunkin kuin itse ruumishuoneella ja sen välittömässä läheisyydessä sompailuun, sillä kohtaukset, joissa vietiin Alisonin ja Brianin (Scot Davis) suhdetta eteenpäin tai joissa ihmiset nyt vain sattuvat tavalla tai toisella yhtäkkiä kuolemaan tuolla jossakin, tuntuivat jotenkin irrallisilta ja veivät pohjan päätarinalta. En minä sitä sano, etteikö vähän ylimääräistä saisi olla mukana, mutta kun tässä sitä tuntui olevan vähän liikaa. Niin ja sen poliisin(?) kuolema oli kyllä aika pohjanoteeraus. Tosiaan kuten sanoin, niin ruumishuonekohtaukset olivat siinä määrin tehokkaita, että elokuvan loppujen lopuksi katsoi varsin vaivatta läpi, vaikkei nyt paras maku leffasta jäänytkään. Elokuva kyllä päätettiin harvinaisen hyvällä kohtauksella.

Näyttelijöistä ei nyt kykene sanomaan juuri mitään. Eivät olleet varsinaisesti huonoja, mutta eipä sitten heidän roolisuorituksia tulla myöskään muistelemaan tulevina vuosikymmeninä. Peruskauhunäyttelijöitä siis, eikä kovin mieleenpainuvia, mitä nyt Corri English tosiaan oli ihan perusnätti.

Pisteitä: 2,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti