perjantai 11. joulukuuta 2009

Storm Warning

Alkuperäinen nimi: Storm Warning
Ohjaus: Jamie Blanks
Käsikirjoitus: Everett De Roche
Pääosissa: Nadia Farès, Robert Taylor, David Lyons
Valmistusmaa: Australia
Ilmestymisvuosi: 2007

Kesto: 89 min

- To catch a mad dog, you must think like a mad dog – only madder.

 
Pia ja Rob (Nadia Farès ja Robert Taylor) lähtevät pienellä vuokraveneellä ulapalle. Illan hämärtyessä he päättävät suunnata näkemänsä mangrove-metsän luo, mutta soutaessaan ojassa vene jää jumiin ja kaiken lisäksi alkaa sataa. He etsivät suojaa syrjäisestä talosta, mutta huomaavat tehneensä todella pahan virheen, kun talon oikeat omistajat tulevat kotiin...

Käsittelyvuorossa on nyt sitten tämä seitsemäs Dark Label -elokuva ja täytyy sanoa, että Storm Warning jatkaa sarjan ei niin kunnioitettavaa tietä olemalla pääosin hyvin mielenkiinnoton tekele, vaikka omat hetkensä tässä elokuvassakin on; ne vain jäävät olemattoman pieniksi.

Kun Pia ja Rob lähtevät veneellä liikkeelle ja kun elokuvan nimi kuitenkin on Storm Warning, niin ajattelin jo, että he jäävät syystä tai toisesta keskelle merta myrskyn silmään, mikä olisi ollut mielenkiintoista ottaen huomioon heidän veneensä koon, mutta näin ei käynytkään. Tämä oli oikeastaan vain hyvä asia, sillä silloin elokuva olisi kuitenkin sisältänyt sukeltelukohtauksia, jotka ovat jo ajatuksen tasolla kammottavia (Open Watersia en ole vieläkään saanut katsotuksi). Niinpä hurrasin jo pienessä mielessäni, kun he sitten rantautuivat maihin. No, se ilo jäi sitten hyvin lyhyeksi.

Elokuvan parasta antia nimittäin ovat sen ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia eli elokuva on vielä ihan kiva siihen asti, kunnes pariskunta pääsee sinne talolle. Kaikki kuitenkin muuttuu suunnilleen heti, kun talon asuttamat äärimmäisen kliseiset junttirikolliset tulevat kuvioihin. Nämä juntit ovat todella iljettäviä ilmestyksiä, jotka tuntuvat toistavan jokaisen olemassaolevan elokuvajuntin kliseen, oli nämä juntit sitten australialaisia, jenkkejä tai vaikkapa porilaisia. Toisin sanoen näiden junttien elämät tuntuivat pyörivän (marihuanan kasvatuksen ohessa) pääasiassa väkivallan ja alapääjuttujen ympärillä, mikä vei elokuvalta sen pienimmänkin tehon. Tähän kun lisää sitten Pian ja Robin tylsähkön selviytymiskamppailun, niin ei tästä hyvä maku jäänyt. Tämä selviytymiskamppailukin kun olisi ollut paljon kiinnostavampi, jos vastassa olisi ollut kunnon kauhuelokuvapahiksia eikä vain todella tyhmiä (ja stereotyyppisiä) juntteja. Oikeastaan ainoa valonpilkahdus koettiin siinä vaiheessa, kun Pia rupesi leikkimään MacGyveria, mutta sekään hetki ei kauan kestänyt. Kauhuelementtejä tässä ei varsinaisesti ollut, vaikka kauhun nimeen vannovat niin IMDB kuin myös kotelon takakansi, vaan tämä oli mielestäni enemmän lähinnä vain todella huono trilleri.

Nadia Farés ja Robert Taylor olivat ihan kohtuullisia ja kun näiden junttien näyttelijät (David Lyons, Matthew Wilkinson ja John Brumpton) onnistuivat näinkin paljon ärsyttämään junttikliseisyyksillään, niin kaipa heidän näyttelytyöskentelyään voisi jossain määrin kutsua onnistuneeksi, mutta heidän hahmonsa onnistuivat myöskin pilaamaan koko elokuvan.

Pisteitä: 1,5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti