sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Simpsonit - 3. kausi

Alkuperäinen nimi: The Simpsons - Season 3
Ohjaus: Jim Reardon, Rich Moore, Wesley Archer, ym.
Käsikirjoitus: Al Jean, Mike Reiss, Jon Vitti, ym.
Pääosissa: Nancy Cartwright, Dan Castellaneta, Julie Kavner, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1992
Jaksojen määrä: 24

- Oh my God, I don't know jack about my boy! I'm a bad father!

- You're also fat.
- I'm also fat.

Ei kahta ilman kolmatta ja niinpä nyt on sitten katsottu Simpsonien kolmaskin tuotantokausi (sori huono aloitus, väsyttää) näin DVD:ltä toiseen otteeseen ja tämän jälkeen pääsenkin sitten vielä suojamuoveissa olevien tuotantokausien pariin. Tämä kolmas kausi sisältää mielestäni vieläkin enemmän hauskaa satiiria amerikkalaisesta elämänmenosta jopa siinä määrin, että melkein annoin tälle kaudelle puoli pistettä enemmän, mutta ihan vielä ainakaan ei parempaan arvosanaan päästy. Mukana kaudella nähdään muun muassa aiemmista kausista tutut Homerin veli Herb sekä Bartin arkkivihollinen Sideshow Bob ja vierasääninä nähdään muun muassa Michael Jackson, Aerosmithin heput, Sting, Magic Johnson sekä iso joukko baseball-pelaajia, joita tietenkään tällainen suomalainen katsoja ei tunnista. Tälläkin kaudella oli paikoin nähtävissä tekijöiden laiskuutta taustojen kanssa, sillä esimerkiksi Simpsonien talon olohuoneen sohvan takana on täysin erilainen tausta, kun näytetään huonetta eri kuvakulmista. Mitä alkuteksteihin tulee, niin jälleen kerran nähdään samojen sohvajuttujen kierrätyksiä, joten ihan joka jakso ei sisältänyt uutta sohvakohtausta.

Mitä tulee sitten siihen kauden odotetuimpaan jaksoon eli Kauhujen talo II -jaksoon (Treehouse of Horror II), niin tällä kaudella on mukana tarinat apinankädestä, joka suo omistajalleen kolme toivomusta, Bartin taikavoimista sekä Frankenstein-parodia Mr Burnsista, joka käyttää Homerin aivoja luodakseen uutta elämää. Kuten ensimmäisessäkin Kauhujen talossa, niin myös tässä oli alussa lasten vanhemmille varoitus, jota kukaan ei kuitenkaan tietenkään ole noteerannut. Alussa ja lopussa olivat myös ensimmäisen kerran nämä kauhupitoiset nimimuunnelmat. Täysin itsenäisinä nämä tarinat eivät myöskään vielä olleet, sillä tällä kertaa taustalla oli Homerin, Bartin ja Lisan painajaiset. Itse tarinat olivat ihan kivoja, varsinkin ensimmäinen ja viimeinen, mutta Bart-tarina oli vähän tylsähkö, vaikka päättyikin todella pelottavasti, hehe.

Mitä muihin jaksoihin tulee, niin kyllä näille jaksoille ja Simpsonien tempauksille sai nauraa välillä oikein kunnollakin. Parhaita jaksoja olivat erinäisistä syistä - sikäli kuin näitä pystyy oikein kunnolla edes arvottamaan - Mr. Lisa Goes to Washington, Like Father, Like Clown, Flaming Moe's, Radio Bart, Colonel Homer, Black Widower (Sideshow Bob -lisä) sekä Margen ja Homerin historiaa valoittava I Married Marge. Kauden kaksi viimeistä jaksoa Bart's Friend Falls in Love sekä Brother, Can You Spare Two Dimes? olivat sen sijaan kauden heikointa antia, vaikkeivät varsinaisesti huonoja olleetkaan.

Pisteitä: 4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti