lauantai 5. joulukuuta 2009

Simpsonit - 2. kausi

Alkuperäinen nimi: The Simpsons - Season 2
Ohjaus: David Silverman, Rich Moore, Wesley Archer, ym.
Käsikirjoitus: David M. Stern, Jon Vitti, Jay Kogen, ym.
Pääosissa: Nancy Cartwright, Dan Castellaneta, Julie Kavner, ym.
Valmistusmaa: Yhdysvallat
Ilmestymisvuosi: 1991
Jaksojen määrä: 22

- They always told me I was gonna destroy the family, but I never really believed it.

- That's okay, Bart. Nobody really believed it. We were just trying to scare you.

Simpsonien toinen kausi on nyt sitten katsottu ja ay caramba kun maistuikin paremmin kuin ensimmäinen kausi. Piirrosjälki oli parempi ja nyt alkoi jaksoissakin olla enemmän sellaista simpsonmaisuuutta, jota on totuttu näkemään Simpsoneissa, eikä tarinoiden pohjavire ollut lainkaan niin synkkä kuin vielä ensimmäisellä kaudella. Okei, piirtäjätä olivat ajoittain olleet hieman laiskalla päällä, mikä näkyi esimerkiksi Three Men and the Comic Book -jakson puumajassa, kun taustalla olleita asioita jätettiin piirtämättä. Myös varsinkin Bartin suu kävi välillä hassusti, mutta pääosin piirrosjälki oli kuitenkin ihan kiitettävää.

Jaksot sisälsivät paljon enemmän huumoria kuin ensimmäisellä kaudella ja olivat siten selvästi nautittavampia. Tämän tästä sai olla nauramassa hienoille oivalluksille (amerikkalaisesta) elämänmenosta ja ei niin vähän muillekin. Jo toisella kaudella Simpsonit oli noussut sellaiseksi ilmiöksi, että vieraileviksi ääniksi saatiin monia kuuluisuuksia ja näistä mainittakoon vaikkapa James Earl Jones, Larry King (no, hän nyt tunkee naamansa joka ohjelmaan), George Takei, Ringo Starr, Danny DeVito ja Jon Lovitz. Selvästi paras kauden jakso oli tämä ensimmäinen Treehouse of Terror, jossa kyllä oli piirrettynä nimi The Simpson's Halloween Special; lieneekö Treehouse of Terror -nimi tullut mieleen vasta jälkikäteen? Kausi sisälsi myös paljon muitakin hyviä jaksoja ja jo mainittu Three Men and the Comic Book pääsi melkein Kauhujen talon tasolle. Muita mainittavan arvoisia on Oh Brother, Where Art Thou?, Bart The Daredevil, Itchy and Scratchy and Marge ja Old Money. Sen sijaan Bart Dog Gets an F ja Principal Charming olivat vähän tylsempiä.

Pisteitä: 4/5

PS. Tiesittekö, että skinner on vankilaslangia ja tarkoittaa pedofiiliä? Sitten kun mietitään, että Skinner-niminen henkilö on koulun rehtorina, niin ei voi kuin miettiä, onko tämä yhteys kuinka tarkoituksellinen; tekijöillä on kyllä laaja tietämys asioista, mutta en ole vielä löytänyt vahvistusta sille, että Skinner olisi saanut nimensä tästä slangisanasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti