keskiviikko 16. joulukuuta 2009

KM 31 - Pahuuden tienristeys

Alkuperäinen nimi: KM 31: Kilometro 31
Ohjaus: Rigoberto Castañeda
Käsikirjoitus: Rigoberto Castañeda
Pääosissa: Iliana Fox, Adrià Collado, Raúl Méndez
Valmistusmaa: Meksiko, Espanja
Ilmestymisvuosi: 2006

Kesto: 103 min

- Etsitkö jotain?

- En. Tyttöystäväni joutui täällä onnettomuuteen. Katselen paikkoja.
- Oletko varma? Ettet etsi mitään?
- Mistä tiesit?
- Älä etsi. Se oli onnettomuus.
 
Ágata (Iliana Fox) on matkalla kaksoissiskonsa Catalinan (Iliana Fox) luo, kun hän törmää pimeällä tiellä lapseen, kilometrikyltin 31 kohdalla. Ágata pysähtyy katsomaan lasta, joka osoittautuu olevan täysin kunnossa, mutta heti tämän nähtyään Agata itse jää auton alle ja joutuu sairaalaan. Hänen sisarensa Catalina, poikaystävänsä Omar sekä Catalinan ystävä alkavat selvittää mysteeristä kolaria ja saavat pian selville, että kilometrikyltin 31:n kohdalla tapahtuu yllättävän paljon kolareita, etenkin naisille...

Dark Label -elokuvien katselun sarjan saa lopettaa tämä sarjan 11. elokuva KM 31 – Pahuuden tienristeys (sarjan 12. elokuvan, Insiden kun olen jo arvostellut aiemmin). Jostain syystä odotin tältä elokuvalta ennakkoon eniten; liekö suuri mielenkiinto herännyt kansikuvasta ja siitä, että kieli on espanja, mene ja tiedä. No, eipä tämä sitten lunastanutkaan niitä sille asettamiani odotuksia. Nyt kävi näin.

Harvoin, jos koskaan, olen vähentänyt/lisännyt pisteitä näin vähäpätöisistä syistä, mutta oli pakko antaa puoli pistettä vähemmän vain, koska elokuvan alussa kerrottiin elokuvan perustuvan tositapahtumiin. No, ei tuo ilmoitus yleensä haittaa, mutta kun elokuva on täynnä yliluonnollisia asioita, niin en oikein kyennyt suhtautumaan näkemääni samalla tavalla kuin yleensä (sellaiseen keskinkertaiseen) kauhuelokuvaan, vaan koko ajan mielessäni hiipi ajatus siitä, että oikeasti Catalina onkin vain hullu ja Catalinan ja Ágatan äidin tarina vain vahvisti tätä ja kaikki tapahtumat olisivat jollain tasolla ollut vain kuvitelmaa, jopa jollain ihmeellisellä tavalla myös muiden hahmojen näkemät outoudet.. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan nämä yliluonnolliset tapahtumat olivatkin loppujen lopuksi (elokuvassa) tosia ja niinpä tunsin itseni todella petetyksi, vaikka sain jo alun ”identtisten kaksosten yhteys” -kohtauksessa viitteitä siitä, ettei tämä olekaan niin tosi kuin mitä tekijät haluavat antaa ymmärtää. No, äsken sitten selvisikin, että elokuvan tapahtumat perustuvatkin vain urbaaniin legendaan, joten se siitä sitten. Noin yleisesti ottaen elokuva tarjosi ihan kohtuullista jännitystä ja varsinkin alussa tämän komisario Ugalden (Carlos Aragon) todellinen rooli mietitytti (positiivisessa mielessä), mutta kokonaisuus jäi loppujen lopuksi vähän vaisuksi, mutta kuten sanoin: elokuva olisi saanut puoli pistettä enemmän ilman tosi-väitteitä.

Iliana Fox oli ihan kiva Catalinana, mutta noin muuten näyttelijät eivät olleet oikein mieleenpainuvia, vaan eivätpä kunnolla huonojakaan. Sellaisia peruskauhunäyttelijöitä, joiden suoritukset tuppaavat unohtumaan melkein heti elokuvan katsottuaan.

Pisteitä: 2/5

PS. Niin, Dark Labelin ensimmäinen boksi on nyt katsottu, mutta minä suosittelen jättämään tämän boksin ostamatta, mutta yksittäin ostettuina voin pienellä varauksella suositella The Gravedancersia, Black Wateria sekä Frontier(s)ia; muut sarjan elokuvat kannattaa jättää omaan arvoonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti